Opinion Editorial: Mitä Pattayalle on luvassa vuonna 2024

Vuosi 2023 on takaikkunassa, ja tässä ollaan, uuden vuoden alussa, aivan uusi taulukko ja runsaasti kunnianhimoisia lupauksia ja tavoitteita Thaimaan hallituksen virkamiehiltä.

2023 oli vuosi, jolloin toiputtiin edelleen tuhoisista vaikutuksista, joita Covid-19-pandemian rajoituksilla oli Thaimaan talouteen, erityisesti Pattayan kaltaiseen matkailuvetoiseen talouteen. Pattayan talous on noin 90-prosenttisesti matkailun vetämä sekä laillisella että niin sanotulla harmaalla sektorilla, minkä seurauksena se oli ilmeisesti tuhoutunut noin kahden ja puolen vuoden ajan, eikä se ole vieläkään täysin palautunut vuoden 2019 lukuihin Turismiviraston mukaan. Thaimaa (TAT). Niin sanottu, Thaimaassa vieraili noin 28 miljoonaa ulkomaalaista turistia/vierailijaa vuonna 2023, mutta se on kaukana vuoden 40 2019 miljoonasta.

In 2023 Pattayalla kävi TAT:n mukaan noin 23 miljoonaa turistia, joista merkittävä osa oli kotimaisia.. Tavoite vuodelle 2024 on 27 miljoonaa, mikä kuulostaa paperilla kunnianhimoiselta, mutta TAT uskoo sen olevan täysin mahdollista jatkuvan vahvan kotimaanmatkailun ja kiinalaisten matkailijoiden toiveikkaalla paluulla, mikä on iso kysymysmerkki.

Katsotaanpa hetki näitä kahta asiaa. Ensinnäkin kotimaan matkailu. Covid-19 hyödytti itse asiassa voimakkaasti kotimaan matkailua Pattayalla, kun kaupunki muutti painopisteen ulkomaan matkailusta (Sillä ei ollut vaihtoehtoa, kun rajat olivat suljettuina tai rajoitettuina yli kahteen vuoteen), ja sen sijaan se keskittyi houkuttelemaan vierailijoita ympäri Thaimaata Pattayaan, erityisesti Bangkokiin ja itäisiin provinsseihin. . Pattaya aloitti aggressiivisen strategian viikoittaisista tapahtumista urheilusta, musiikista, ruoasta, kulttuurista ja muista kampanjoista tuodakseen lisää kotimaisia ​​matkailijoita Pattayaan.

Se toimi, vahvemmin kuin he olisivat koskaan voineet odottaa, ja Pattayasta tuli ja on edelleen erittäin suosittu matkakohde kotimaisille matkailijoille, erityisesti Bangkokista, lomilla ja viikonloppuisin. Tämän seurauksena vuonna 2024 Pattaya on sitoutunut samanlaiseen aggressiiviseen viikoittaisten tapahtumien strategiaan Matkailun edistämiseksi, ja kyllä, suurin osa niistä on suunnattu thaimaalaisille turisteille eikä ulkomaalaisille turisteille, ja ne keskittyvät lomiin ja viikonloppuihin.

Paikalliset asukkaat kuitenkin ymmärtävät matkailun merkityksen Pattayan taloudelle, varsinkin niillä, jotka näkivät omakohtaisesti tuhot Covid-19-rajoitusten ja tuhansien elintarvikkeiden jakojonojen aikana, mutta heillä on ristiriitaisia ​​tunteita näistä jatkuvista tapahtumista. Ydinkysymys eivät ole tapahtumissa mutta se, että nykyisessä muodossaan kaupungin liikenteen infrastruktuuri ei oikein pysty tukemaan vierailevien matkailijoiden määrää. Tämä aiheuttaa monia päänsärkyä Pattayan liikenteessä.

On olemassa monia suunnitelmia ja ehdotuksia näiden ongelmien lievittämiseksi, mukaan lukien joitain aggressiivisia, kuten Bangkok-tyylinen BTS-järjestelmä, mutta katsotaan toteutuuko tämä. Siitä huolimatta, se ei tule vuonna 2024. Takuuta on kuitenkin enemmän liikenneprojekteja. Selvitämme sen hetken kuluttua.

Katsotaanpa hetki Kiinan matkailua, toinen asia, joka on Pattayalla avain saavuttaa 27 miljoonaa turistia vuonna 2024. Kiinan matkailu ei ole toipunut Thaimaan viranomaisten toivomalle tasolle, ja tähän on useita syitä, monet heistä eivät ole suoraan matkailuviranomaisten hallinnassa. Talouden pysähtyneisyydestä kiinalaisten matkailijoiden vaikeuksiin lähteä Kiinasta, suosittuun suurelta osin fiktiiviseen elokuvaan No More Bets, joka pelottaa monia turisteja Thaimaan vierailusta, useisiin tosielämän tapauksiin, kuten kiinalaisen turistin kuolemaan Siam Paragon -massaammuskelussa Bangkokissa, Kiinan toipumisen tiellä on ollut useita esteitä matkailu Thaimaassa.

Thaimaa lyö vetoa tulevasta pysyvästä viisumivapaudesta Kiinan kansalaisille, mikä on vastavuoroinen Thaimaan kansalaisille (Vaikka päivien määrä tähän on epäselvä) maaliskuussa, mutta jälleen kerran, monet tekijät ovat Thaimaan suoran hallinnan ulkopuolella, jotta kiinalaisia ​​turisteja voitaisiin tuoda takaisin niin paljon, kuin näimme ennen Covid-19-pandemiaa.

Joten kun keskusteltiin kahdesta suuresta Pattaya-matkailua ajavasta tekijästä, kotimaisesta ja ulkomaisesta matkailusta, Kiinan ollessa TAT:n suurin huolenaihe, palataanpa hetkeksi liikenteeseen.

Vuodelle 2024 olemme jo kuulleet, että kaupunki on aikoo kokeilla yksisuuntaista liikennettä Soi Buakhaolla ja laajentaa Jomtien Beach Roadin osia. On epäselvää, milloin nämä ohjelmat alkavat, mutta molemmat ovat asialistalla, samoin kuin todennäköisesti Jomtien Beachin hiekan laajentaminen suositussa päässä lähempänä Pattayaa aina lähelle Dongtan Police boxia. Jälleen, näille projekteille ei ole varmaa päivämäärää.

Toinen hanke vihdoin käynnistettiin uudelleen urheilustadion Itä-Pattayalla, joka varmasti lisää liikennettä suurten tapahtumien aikana, kuten täällä keskusteltiin. Suuria suunnitelmia on myös Bali Hai Pier -laiturille mutta nämä hankkeet ovat edelleen sidoksissa oikeudelliseen hämärään, eivätkä ne välttämättä ole lähiaikoina.

Ja kyllä, siihen sisältyy jättimäinen silmänsärky, joka tunnetaan nimellä ranta-asunto joka on edelleen musta merkki kaupungissa, mutta joka on laillinen reitti purkamiseen on pilvinen, kuten tapaukseen liittyvän entisen Pattayan pormestarin pidätys.

Yksi projekti ei ole sidottu oikeudelliseen hämärään, Koh Larnin laiturin kunnostus, joka on tämän vuoden asialistalla.

Mitä muuta on siis luvassa vuodelle 2024?

Näemme todennäköisesti vihdoin iltapäivän 2-5 alkoholinmyyntikiellon poistuvan. Tätä on ehdotettu iät ja yöelämän aukioloaikojen viimeaikaisten laillisten pidennyksen jälkeen on listalla seuraava. Saatamme jopa nähdä myymälöissä alkoholin myöhemmän tai aikaisemman myyntiajan.

U-Tapaon lentokenttä on seuraavien vuosien aikana on tarkoitus nähdä merkittäviä muutoksia ja laajennuksia, ja välitön suunnitelma tuoda lisää intialaisia ​​turisteja.

Yksi iso asia, jota pitää silmällä, on mahdollinen keskustelu ja muutokset marihuanalakeihin. Tällä hetkellä dekriminalisoitu ja harmaa, tämä on tuonut Pattayaan satoja marihuanahoitoloita ja kahviloita, vaikka kaikki eivät olekaan faneja. Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin on luvannut tehdä marihuanan lääketieteelliseksi vasta tänä vuonna, mutta jää nähtäväksi toteutuuko tämä todella ja vaikuttaako se Pattayan kauppoihin. Tämä lupaus oli yli kolme kuukautta sitten ja näyttää olevan vähän poliittista tahtoa ja yleistä kiinnostusta laittaa henki takaisin pulloon, joten tämä voi muuttua… ja se ei voinut. Äskettäisissä NIDA-kyselyissä Thaimaan kansalaisille heidän kymmenen tärkeimmän painopistealueensa joukossa Thaimaan hallitukselle, jota Thaimaan hallituksen on käsiteltävä ja ratkaistava, marihuana ei edes päässyt listalle. Sen sijaan useimmat thaimaalaiset ovat paljon enemmän huolissaan ilman saastumisesta ja ehdotetusta 10,000 XNUMX bahtin digitaalisesta lompakosta.

Lopuksi, näköpiirissä on myös ehdotuksia prostituution laillistamiseksi. Viranomaiset ovat tietysti väittäneet vuosien ajan, ettei Pattayalla ole prostituutiota, mutta tosiasia on, että harmaa sektori on merkittävä osa Pattayan matkailutaloutta, haluttiinpa sitä tai ei. Nämä ehdotukset menevät todennäköisesti läpi, koska niillä on tukea sekä nykyiseltä hallitukselta että oppositiolta, kun molemmat osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että on aika muuttaa ja lakata sanomasta, että ongelmaa ei ole olemassa. Tämä voi tehdä merkittäviä muutoksia erityisesti Pattayassa, mutta kuinka se tarkalleen tekee, on epäselvää. Tämä ehdotus on osa useita Move Forward -puolueen ehdotuksia, mukaan lukien hallituksen äskettäin hyväksymä avioliiton tasa-arvolaki, joka sallii laillisesti homoavioliitot Thaimaassa ja lisää oikeuksia transsukupuolisille henkilöille.

Loppujen lopuksi se voi olla suuri vuosi Pattayalle, ja kuten aina, tulemme kattamaan sen..meillä itsellämme on suuria suunnitelmia vuodelle 2024, klikkaa tästä nähdäksesi lyhyen videon niistä.

Toivon, että pidit tästä lyhyestä (minulleni) vuoden 2024 esikatselusta ja kiitos kaikille lukijoillemme heidän tuestaan. Turvallista ja onnellista uutta vuotta.

Adam Judd, sisältöpäällikkö, TPN Median perustaja ja osaomistaja

Tammikuu 5th, 2024.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/