Merenkulkuosasto sijoittaa 285 miljoonaa bahtia Koh Larnin laiturin kunnostukseen

KUVA: Dailynews

Pattaya -

Merenkulkuministeriö pyytää 285 miljoonan bahtin budjettia helpottaakseen kunnianhimoista suunnitelmaansa uudistaa Koh Larnin Na Baanin laituri turvallisuuden lisäämiseksi ja Pattayan matkailun edistämiseksi.

Koh Larnin laiturin suuri parannusprojekti rahoitetaan kolmen vuoden ajan, ja sen odotetaan valmistuvan kokonaan vuoteen 2026 mennessä, sanoo Kritphet Chaichuay, liikenneministeriön ylitarkastaja ja meriosaston vt. pääjohtaja.

Kokonaisbudjetti on 285 miljoonaa bahtia kolmelta tilivuodelta: 57 miljoonaa bahtia vuonna 2024, 114 miljoonaa bahtia vuonna 2025 ja 114 miljoonaa bahtia vuonna 2026, joten järjestelmän odotetaan pystyvän tukemaan kasvavaa Koh Larnin vierailijoiden määrää. toivottavasti 6,000 7,000–8,000 10,000 vierailijaa tällä hetkellä arkisin ja 30,000 XNUMX–XNUMX XNUMX vierailijaa viikonloppuisin XNUMX XNUMX vierailijaan tulevaisuudessa.

Hra Kritphetin mukaan Koh Larn on Pattayalla tärkeä turistikohde, sillä se houkuttelee vuosittain noin 5-6 miljoonaa kävijää.

Saari, joka on yhdistetty mantereeseen Na Baanin ja Bali Hain laiturilla, on nähnyt jatkuvan matkailun kasvun. Määrä kasvaa merkittävästi sesonkiaikoina, sillä 60 % vierailijoista on thaimaalaisia ​​ja 40 % ulkomaalaisia ​​tulee esimerkiksi Kiinasta, Intiasta, Venäjältä ja Etelä-Koreasta.

Nykyinen vuonna 1968 perustettu laituri tehdään useita päivityksiä, mukaan lukien:

  • Nykyisen laiturin purkaminen ja väliaikaisen laiturin rakentaminen
  • Pysyvän laiturin rakentaminen, mitat 198 x 14 metriä
  • Odotussuojan rakentaminen
  • Kuuden betonipontonin rakentaminen
  • Kahden korkeussäädettävän laiturisarjan rakentaminen

Merenkulkulaitos aikoo käynnistää hankintaprosessin loppuvuodesta 2024 ja käynnistää hankkeen saman vuoden aikana. Rakennusajan arvioidaan kestävän 900 päivää.

Hankkeessa on parhaillaan käynnissä ympäristövaikutusten arviointiprosessi.

KUVA: Dailynews
KUVA: Dailynews
KUVA: Dailynews
Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.