Tekoälypolitiikka

TPN-median eettinen tekoälyn käyttökäytäntö

esittely

Olemme TPN Mediassa sitoutuneet tekoälyn (AI) eettiseen käyttöön varmistaaksemme, että uutisraportointimme pysyy luotettavana, puolueettomana, neutraalina, tosiasiat tarkistettuna, oikea-aikaisena ja ihmisarvoa kunnioittavana. Seuraavassa käytännössä kuvataan tekoälyteknologioiden vastuullista käyttöä koskevat periaatteemme ja käytäntömme.

periaatteet

1. Avoimuus: Ilmoitamme selvästi tekoälyn käytöstä sisällöntuotanto- ja data-analyysiprosesseissamme. Tekoälyä voidaan käyttää peruskieliopin, lauseen rakenteen ja oikeinkirjoituksen korjauksiin ilman julkistamista, mutta kaikki tekoälyn kokonaan luoma sisältö paljastetaan.
2. Vastuullisuus: Otamme vastuun tekoälyjärjestelmiemme tuloksista ja korjaamme kaikki ongelmat viipymättä.
3. Reiluus: Tekoälytyökalumme suunnitellaan välttämään syrjintää ja ennakkoluuloja ja varmistamaan kaikkien yhteisöjen oikeudenmukainen edustus.
4. Yksityisyys: Suojaamme käyttäjiemme ja lähteidemme henkilötiedot käyttämällä tekoälyä tavalla, joka kunnioittaa heidän yksityisyyttään ja luottamuksellisuuttaan.
5. Eheys: tekoälyä ei käytetä harhaanjohtavan tai väärän sisällön luomiseen. Kaikki tekoälyn tuottama sisältö tarkistetaan ja tarkastetaan ihmistoimittajien toimesta.

Käytännöt

1. Sisällön luominen: Tekoäly voi auttaa artikkeleiden luonnostelussa ja muokkaamisessa, mutta lopullinen toimituksellinen valvonta on ihmistoimittajilla, jotka tarkistavat ja muokkaavat henkilökohtaisesti jokaisen artikkelin. Tekoälyä ei käytetä artikkeleiden luomiseen täysin ilman ihmisen panosta, eikä tekoälyä käytetä muiden yritysten sisällön uudelleenkirjoittamiseen, kopioimiseen tai kokoamiseen. Tekoälyä voidaan käyttää apuna mainossisällössä ja ideoiden luomisessa, kuten otsikoissa tai analyyttisten tietojen antamisessa.
2. Tietojen analysointi: Tekoälyä käytetään tietojen analysointiin journalistisiin tarkoituksiin varmistaen, että tietojen tulkinta on tarkkaa ja eettistä.
3. Käyttäjien vuorovaikutus: Tekoälyä voidaan käyttää käyttäjien kommenttien ja palautteen hallintaan, mutta se ei korvaa ihmisen harkintaa arkaluonteisissa asioissa. Tekoälyä käytetään auttamaan luomaan käännös- ja kielivaihtoehtoja sekä haun integrointivaihtoehtoja verkkosivustolle, jotta haku olisi intuitiivisempaa.
4. Mainonta: tekoälyyn perustuva kohdennettu mainonta toteutetaan käyttäjien yksityisyyttä kunnioittaen ja toimituksellista riippumattomuutta tinkimättä. Kolmannen osapuolen mainoskumppanimme voivat myös käyttää tekoälyä mainonta- ja markkinointiohjelmissaan, heidän käytäntönsä voivat poiketa meidän käytännöistämme, ne ovat nähtävissä vastaavilla kolmannen osapuolen kumppanisivustoilla, kuten Taboola, Google jne.
5. Jatkuva oppiminen: Tarkistamme ja päivitämme tekoälyjärjestelmämme ja -käytäntömme säännöllisesti kehittyvien eettisten standardien ja yhteiskunnallisten odotusten mukaisiksi.

Vaatimustenmukaisuus ja valvonta

TPN Median omistajien valvoma tekoälyn eettinen lautakunta valvoo tämän käytännön täytäntöönpanoa ja varmistaa lakistandardien ja parhaiden eettisten käytäntöjen noudattamisen. Tekoälyjärjestelmiemme vaikutuksia yhteiskuntaan ja yksilön oikeuksiin tehdään säännöllisesti auditoinneilla.

Yhteenveto

Me TPN Mediassa uskomme, että tekoäly voi olla hyvää tekevä voima journalismissa, mikä parantaa kykyämme tiedottaa, sitouttaa ja vahvistaa yleisöämme. Lupaamme käyttää tekoälyä vastuullisesti noudattaen korkeimpia eettisiä standardeja ja kunnioittaa inhimillisiä arvoja.

Lupaamme myös käyttää tekoälyä työkaluna, kuten sanakirjoja, laskimia tai oikeinkirjoituksen tarkistuksia, ja työskennellä AI:n KANSSA, mutta emme tee tekoälyä meille, käyttämällä tätä jännittävää uudempaa tekniikkaa varmistaaksemme tarkemman työn ja jatkaaksemme laadukkaan, alkuperäisen toimituksen toimittamista. , faktatarkistetut, ei-kootut uutiset.

TPN Media, huhtikuu 2024

-

Paljastus: Tekoälyä käytettiin apuna tämän artikkelin mallin luomisessa ja esimerkkinä tekoälyn käytöstä. Tämän jälkeen ihmiset tarkastelivat, laajensivat, tarkastivat tosiasiat ja muokkasivat tämän käytännön. Tämä ilmoitus toimii myös esimerkkinä siitä, mitä voi nähdä alustallamme olevasta tekoälymateriaalista.