Pattaya aikoo saada päätökseen Mega Project Football Stadiumin rakentamisen 820 päivän kuluessa uuden urakoitsijan valinnasta

Pattaya -

Pattayan pormestari on erittäin toiveikas kaupungin pitkään pysähtyneen massiivisen jalkapallostadionin valmistumisesta saatuaan uuden erikoisurakoitsijan. Hän lupasi saada sen valmiiksi 820 päivän kuluessa.

Katso videoversio tästä tarinasta täältä.

Vieraillessaan "valkoisen norsun" stadionilla keskiviikkona 27. syyskuuta pormestari Poramase Ngampiches sanoi, että kaupunki on löytänyt uuden urakoitsijan jatkamaan stadionin rakentamista sen jälkeen, kun projekti on ollut pysähdyksissä vuosia sen jälkeen kun se aloitettiin vuonna 2008. sarja ongelmia.

20,000 371-paikkainen jalkapallostadion kattaa yli 146 raisin (774 hehtaarin) alueen, jonka budjetti on 4 miljoonaa bahtia. Stadion sijaitsee Moo XNUMX:ssä, Huay Yain osa-alueella, Banglamungin alueella, Chonburin maakunnassa.


Valituksia esitettiin siitä, että jo 15 vuotta rakenteilla ollut hanke ei ollut vielä valmis ja se on jätetty kesken. Erityisen huolestuttavaa on, että rakennuksen laitteet ja sisäiset tilat ovat vaurioituneet puutteellisen huollon ja turvallisuuden vuoksi. Tästä huolimatta hankkeen alkuperäinen tavoite oli toimia urheilukeskuksena sekä paikallisille että kansainvälisille kilpailuille.

Stadionin piti olla toimintakuntoinen vuonna 2017 tai noin 6 vuotta sitten alkuperäisen rakennusurakan mukaan.

Poramase sanoi, että projekti viivästyi ensisijaisesti kentän kivisyyden vuoksi, joka teki louhintaa vaikeaksi, sekä COVID-19-pandemiasta johtuvista työvoimakysymyksistä. Yli 700 miljoonan bahtin investoinnista huolimatta hanke on edelleen kesken.


Kaupunki on kuitenkin hiljattain valinnut uuden urakoitsijan jatkamaan hanketta. Green Thumb Company Limited, jonka pormestari kuvailee kansallisen mittakaavan jalkapallostadionien rakentamisen asiantuntijaksi ja joka on rakentanut joitakin Bangkokin suurimpia stadioneja, vastaa tästä lähtien jäljellä olevista rakentamisesta 329.80 miljoonan bahtin budjetilla.

Megaprojekti on parhaillaan kolmannessa vaiheessa. Poramase kertoi aikovansa laajentaa istumapaikkoja vielä 2,500 820 istumapaikalla sen jälkeen, kun urakoitsija on saattanut päätökseen rakennuksen, urheilutilojen, rata- ja kenttäalueen korjaukset. Kaiken tämän työn on määrä valmistua 25 päivän kuluessa 2023 alkaen, Poramase sanoi.


Jos hanketta ei saada päätökseen, urakoitsijan on maksettava yli 3 miljoonan bahtin suuruinen sakko päivässä, kunnes työ on valmis. Green Thumb Company luottaa osaamiseensa, Poramase totesi.

Tällä välin kaupunki tekee yhteistyötä National Anti Corruption Commissionin (NACC) kanssa valvoakseen hanketta avoimuuden varmistamiseksi ja korruption estämiseksi.

Toinen valkoisen norsun projekti Pattayassa, pitkään rakenteilla oleva Waterfront-huoneisto Bali Hai Pier -laiturilla on sekaantunut väitettyihin korruptioskandaaleihin, ja jopa hankkeessa mukana ollut entinen Pattayan pormestari on paennut Thaimaasta.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Tarvitsetko oikeudellista neuvontaa tai asianajajaa? Voimme auttaa. Klikkaa tästä.

Katso lisätietoja kiinteistön listaamisesta meille napsauttamalla tätä.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.