PÄIVITYS: Kadonneelle entiselle Pattayan pormestarille suunnitellaan uutta määräystä Waterfront Condo -kiistassa

KUVA: ThaiPost

Pattaya -

Pyrkimyksenä on estää vanhentumisajan vanheneminen etsintäkuulutetun entisen Pattayan pormestarin Itthiphol Kunplomen osalta, joka on paennut pidätysmääräystä, joka liittyy osallisuuteensa Waterfront-asuntoprojektissa, Kambodžaan mahdollisten oikeudellisten seurausten välttämiseksi.

Ensin edellinen tarinamme:

Nyt päivitykseemme:

Yleiset syyttäjät ovat kehottaneet kansallista korruptionvastaista komissiota (NACC) jatkamaan uutta pidätysmääräystä, joka sisältää Itthipholin pakopäivän.

Siirto tapahtui sen jälkeen, kun entinen pormestari ja kulttuuriministeri Itthiphol oli lähtenyt Thaimaasta lennolla Phnom Penhiin 30. elokuuta, muutama päivä ennen kuin hänelle annettiin virallinen pidätysmääräys, koska hän ei ilmoittanut syyttäjille 4. syyskuuta.

Alkuperäisessä pidätysmääräyksessä ei kuitenkaan täsmennetty Itthipholin poissaolon ajankohtaa, mikä on tärkeää, koska se vaikuttaa korruptio- ja väärinkäytösmenettelylakiin. Laissa todetaan, että kenelläkään, joka kiertää lakia, ei ole oikeutta vanhentumiseen.

Eilen yleiset syyttäjät lähettivät kiireellisen kirjeen NACC:lle ja kehottivat heitä pyytämään uutta pidätysmääräystä Itthipholille ja kahdelle muulle syytetylle, mukaan lukien heidän poissaolonsa.

Itthipholin nykyinen olinpaikka ei ole tiedossa ilmoitushetkellä. Hänen väitetyn väärinkäytöksensä 15 vuoden vanhentumisaika umpeutuu sunnuntaina 10. syyskuuta.

Pattayan entinen pormestari on sotkeutunut kiistanalaiseen Waterfront Condo -tapaukseen; Tässä on joitain historiasta ja ongelmista, joita kehitys on kohdannut yksityiskohtaisesti.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.