Päivitys: 14-vuotias Siam Paragonin ampumisesta epäilty jatkaa psykiatrista kuntoutusta Galya Rajanagarindra -instituutissa

Kansallinen-

1. tammikuuta 2024 Thaimaan nuorten tarkkailu- ja suojeluosaston (DJOP) apulaispääjohtaja Siriprakai Worapreecha ja Siam Paragon -ammuskelutapaukseen syyllistyneen 14-vuotiaan pojan vanhemmat vierailivat Galya Rajanagarindra Institute for psykiatrinen kuntoutuksen suunnittelu.

Lue Siam Paragonin ammuskelutapauksesta 3. lokakuuta 2023.

Thaimaan kansallisen median raportin mukaan DJOP:lla ei ollut valtuuksia ottaa epäiltyä säilöön 31, koska syyttäjä ei ollut vielä nostanut kannetta epäiltyä vastaan, koska hänen henkinen tilansa ei ollut ehtona oikeudenkäyntiin.
Rikosprosessilain 14 §:n mukaan esitutkinta on keskeytettävä, kunnes lapsen tila paranee.

Aluksi keskustelun jälkeen vanhemmat sopivat, että epäillyn psykiatrista hoitoa jatketaan Galya Rajanagarindra -instituutissa ja olisi parempi kuin päästä takaisin hoitoon hänen asuinpaikkansa, Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet kertoivat.

Siriprakai paljasti julkisesti, että DJOP:lla ei ollut valtuuksia ottaa 14-vuotiasta epäiltyä huoltajuuteen 31. joulukuuta 2023 mennessä. Virkamiehet ottivat sitten yhteyttä Galya Rajanagarindra -instituuttiin vanhempien kanssa sovitun psykiatrisen kuntoutuksen jatkamiseksi.
Kustannukset maksaisivat epäillyn vanhemmat määrittelemättömän kuntoutusajan kanssa, Siriprakai sanoi.

Päätös on aiheuttanut ristiriitaisia ​​reaktioita verkossa, ja monet ovat huolissaan siitä, että epäilty voidaan vapauttaa ja päästää julkisuuteen, mutta hän on toistaiseksi psykiatrisessa hoidossa.

Samaan aikaan poliisi keskustelee asiaan liittyvien virastojen kanssa mahdollisuudesta alentaa rikosoikeudellisen vastuun alaikärajaa 15 vuodesta 12 vuoteen, kertoi poliisipäällikkö kenraali Torsak Sukvimol.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.