Keskeneräinen Pattayan venesatamaprojekti jäänyt julki julki

KUVA: Sanook

Pattaya -

Yli 15 vuoden ajan "Pattaya Marina Project", jonka budjetti on yli 300 miljoonaa bahtia, ei ole koskaan otettu käyttöön. Jäljelle jäi rakennusmateriaalien jäänteitä, jotka korostivat verorahojen haaskausta.

Marina-projekti, jonka alun perin suunnitteli Tesco Company, mutta jonka myöhemmin rakensi yhteisyritys nimeltä Ping, aloitettiin vuonna 2008, ja sen tavoitteena oli majoittaa 300 turistivenettä. Se sijaitsee Bali Hain laiturin vieressä lähellä majakkaaluetta.

Tämä kunnianhimoinen hanke käsitti pysäköinti- ja telakointilaitoksen, jonka kokonaiskustannukset olivat huikeat 733 miljoonaa bahtia. Huolimatta merkittävistä investoinneista, projekti ei kuitenkaan saavuttanut vuoden 2013 valmistumisaikaa eikä ole koskaan toiminut täysin.

Raporttien mukaan Pattayan kaupunki kamppailee edelleen oikeudellisten menettelyjen kanssa projektin suunnittelijaa vastaan ​​sen jälkeen, kun yli 1,000 pikaveneen käyttäjät tekivät valituksen yhtiötä vastaan ​​havaittuaan, että projektin hydraulijärjestelmä ei pystynyt tukemaan veneiden pysäköintiä.

Lisäksi vuoden 2015 luonnonkatastrofi "Typhoon Vamco" aiheutti laajoja vahinkoja. Kunnostustöitä ei ole tehty tähän mennessä, ja syytteitä on siirretty luonnonkatastrofien ja väitetyn käyttökelvottomuuden välillä.

Loppujen lopuksi hanke on jäänyt toimimattomaksi oletetusta "valmistumisesta" huolimatta. Ei ole kaukana toinen epäonnistunut projekti, joka on sidottu kymmeniin oikeusjuttuihin, Waterfront Condo.

Pattayan entinen pormestari näiden hankkeiden ja epäonnistuneen stadionprojektin aikana pidätettiin äskettäin väitetystä korruptiosta Waterfront-asuntotapauksessa. Hän on todennut hän on syytön ja hänet vapautettiin takuita palattuaan Thaimaahan Kambodžasta, mutta hän ei ole puhunut enempää syytöksistä.

Kansalaisten lisääntyneiden valitusten jälkeen Pattaya City perusti komitean tutkimaan vahinkoja, joiden tarkoituksena oli selvittää, johtuivatko ongelmat luonnonkatastrofeista vai suunnitteluvirheistä.

Yhteistyötä haettiin kolmelta tärkeimmältä merenkulkualan asiantuntijalta: Kasetsart Universityltä, Thaimaan kuninkaalliselta laivastolta ja King Mongkutin teknologiainstituutilta Ladkrabangilta. Heille uskottiin tutkimuksen tekeminen, ja viimeisimmät havainnot ovat tuoneet esiin kaksi keskeistä väärinkäytösten aluetta: projektihenkilöstön väitetty laiminlyönti ja luonnonkatastrofien aiheuttamat vahingot. Tästä huolimatta kaupunki ei ole ponnistellut ongelmien ratkaisemiseksi hankkeen tämänhetkisten olosuhteiden perusteella.

Ongelman pahentamiseksi uutisoitiin, että kaupunki oli siirtänyt rikkoutuneita rakennusmateriaaleja toisesta pahamaineisesta projektista, White Elephant -jalkapallostadionja heitti ne Marina-projektialueelle. Nyt yhdistettynä venepysäköintiprojektin laitekomponentteihin, jotka olivat aikoinaan miljoonien bahtien arvoisia, alue saattaa näyttää joidenkin mielestä romupaikalta, varsinkin kun edellä mainittu Waterfront-asunto mätänee hitaasti taustalla.

Vaikka hän ei ole mukana sotkussa, koska kaikki kolme epäonnistunutta projektia alkoivat ennen hänen nimittämistään, Pattayan nykyinen pormestari Poramase Ngampiches on seurannut tiiviisti lain edistymistä.

Pormestari kuitenkin paljasti, että keskushallinto-oikeuden tuoreessa tuomiossa on todettu, että suunnittelusta vastaava urakoitsija ei ole syyllinen hankkeesta aiheutuneisiin vahingoihin. Tämä sisältää kaikki väitetyt suunnitteluvirheet hankkeen rakenteessa, jotka Pattayan kaupunki ja pikaveneliikenteen harjoittajat olivat aiemmin maininneet valituksessaan.

Päätöksen edessä Poramase sanoi, että kaupunki joutui keskeyttämään hankkeen väliaikaisesti odottaessaan korkeimman hallinto-oikeuden valituksen tulosta.

Pormestari sanoi, että jos korkein hallinto-oikeus havaitsee suunnittelijan syyllistyneen, heidän on viipymättä korjattava kaikki vahingot. Jos korkein hallinto-oikeus kuitenkin pitää voimassa keskushallinto-oikeuden päätöksen, kaupungin on tällöin kannettava täysi vastuu, mukaan lukien hankkeen jäänteiden purkaminen. Päätösprosessi voi kestää jopa vuoden.

Nykyinen pormestari on myös jo solminut sopimuksen hyvämaineisen yrityksen kanssa stadionprojektin valmistumisesta hieman yli kahdessa vuodessa Oikeudelliset kanteet jatkuvat Waterfront-asuntoprojektiin osallistuneita vastaan. Kaupunki aikoo silti lopulta purkaa sen, mutta on kysymys siitä, kuka on vastuussa siitä.

KUVA: Sanook
KUVA: Sanook
KUVA: Sanook
KUVA: Sanook

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.