Pattayan yrittäjät turhautuneita, vihaisia ​​ja hämmentyneitä alkoholin myyntikiellon jatkumisesta ravintoloissa ja viihdepaikoissa

KUVA:

Pattaya -

Pattayan matkailu ja yrittäjät vaativat Thaimaan hallitusta sallimaan alkoholin juomisen Pattayan ravintoloissa.

Pattaya Business and Tourism Associationin presidentti Boonanan Pattanasin kertoi The Pattaya Newsille ja muille asiaan liittyville medioille tänä viikonloppuna: "Pattayan pitäisi olla "SININEN" (Business, Leisure, Ultimate Experience) vyöhyke, kuten Bangkokin ja muiden maakuntien. Meillä ei ole nyt paljon uusia Covid-19 -tapauksia. Suurin osa uusista Covid-19-tapauksista Chonburista löytyy tehtaista, siirtotyöläisleireistä, armeijan tukikohdista ja muilta osa-alueilta, jotka eivät kuulu Pattaya Move On -matkailupilottialueeseen tai eivät edes osallistu matkailuun. Monet Chonburi-tapauksista on löydetty Rayongista ja siirretty tänne, mutta ne lasketaan paikalliseen alueeseen.

”Meidän (Pattayalaisten yritysten omistajien) pitäisi saada myydä alkoholia myös ravintoloissa Bangkokin tämän viikonlopun hyväksynnän jälkeen. Liiketoiminnan harjoittajat ovat valmistautuneet ja ovat valmiita enemmän kuin muut maakunnat, olemme olleet suljettuina nyt lähes seitsemän kuukautta ja suurin osa toimipaikoista vaikuttaa rilmoittavat vain vähän tai ei ollenkaan taloudellista tukea sulkemisille, jotka eivät olleet heidän omaa syytään.Boonanan jatkoi.

”Pattaya on menettänyt monia mahdollisuuksia kieltäytyä juomasta alkoholia ravintoloissa. Pattaya on yksi Thaimaan tunnetuimmista turistikaupungeista. Vuonna 2019 Pattaya oli 19. vierailluin kaupunki maailmassa ja vain hieman Phuketin ja Bangkokin jälkeen Thaimaan vierailluin paikka. Monet turistit olivat käyneet Pattayassa aiemmin ja he haluavat vierailla Pattayassa uudelleen. Pattaya on kuuluisa upeista matkailukohteistaan, rannoistaan, saaristaan ​​ja kyllä, kuuluisasta yöelämästä ja viihdeelämästä. Monet ulkomaalaiset turistit eivät ole kiinnostuneita palaamaan Pattayaan, mikä vahingoittaa kaikkia muita kaupungin toimialoja, jos edelleen on pakko sulkea yötalous, viihdepaikat ja kieltää alkoholin myynti kaikissa paikoissa ja ravintoloissa. Boonanan totesi.

Itse asiassa useat hotelli- ja matkailuyhdistykset sijaitsevat Pattayassa ja Chonburissa ovat myös itkeneet ilkeästi jatkuvan alkoholikiellon vuoksi viikonloppuna ja aikoneet lähettää virallisia pyyntöjä kuvernöörille ja kaupungin viranomaisille ensi viikon aikana selvittääkseen, voiko Pattaya saada poikkeuksen, kuten Phuket, Samui, Bangkok, Krabi ja muutama muu, ja miten se sallii ainakin alkoholin myynnin joissakin turisteille tarkoitetuissa paikoissa.

"Haluamme hallituksen olevan reilu meitä kohtaan. Olemme Thaimaan kolmanneksi rokotetuin paikka, edellä joitakin paikkoja, jotka ovat avoinna alkoholimyynnin poikkeuksia lukuun ottamatta. Olemme yksi maan parhaista matkailukohteista. Mikä on mahdollinen syy tälle jatkuvalle täydelliselle kiellolle?" Boonanan päätti.

Viime yönä, 30. lokakuuta 2021, Bangkok sai luvan myydä alkoholia ravintoloissa 1. marraskuuta alkaenPäätökseen sisältyi kuitenkin rajoittavia sääntöjä, kuten klo 9 katkaisuaika ja se, että tapahtumapaikkojen oli oltava SHA-sertifioituja (joissakin raporteissa on sanottu +, täällä näyttää olevan sekalaisia ​​viestejä), joita monilla ravintoloilla ei ole ja joihin baarit eivät voi hakea ollenkaan. Baarit, yöelämä ja viihdepaikat ovat edelleen kiinni Bangkokissa huolimatta lähes neljä kuukautta kestäneen yöllisen ulkonaliikkumiskiellon poistamisesta tänään, Halloweenina. Ulkonaliikkumiskielto puretaan myös Pattayassa, mikä on hyvä uutinen sekä turisteille että asukkaille.

Siitä huolimatta useiden paikallisten yritysten omistajien TPN-mediaan lähettämien kirjeiden ja viestien mukaan he haluavat ainakin mahdollisuuden avata, jos heillä on sertifikaatti tai jos muita sääntöjä on kehitetty. Toistaiseksi heillä ei edes ole sitä.

Joillekin muille alueille, kuten Phuket, Samui, Krabi ja Phang-nga, on annettu lupa myydä alkoholia ravintoloissa, vaikka säännöt vaihtelevat suuresti alueittain. Samui esim. on erityinen "Rokotuksen vihreiden vyöhykkeiden ohjelma", joka edellyttää tapahtumapaikkojen yksilöllistä sertifiointia. Saarella jopa pidettiin ensimmäiset täysikuujuhlat puoleentoista vuoteen viime viikolla ilman suurta viihdettä TikTokissa laajasti jaettujen videoiden ja sosiaalisessa mediassa julkaistujen viestien mukaan.

Phuket sallii virallisesti lisensoitujen ravintoloiden (ei vain SHA-sertifioitujen) myydä alkoholia, ja teknisesti se ei salli baareja avata, mutta monet raportit toteavat, että sitä on parhaimmillaankin noudatettu löyhästi ja saarella on ollut monia pitkään suljettuja ja uinuvat alueet, kuten Patong, alkavat herätä jälleen henkiin saaren tiedotusvälineiden mukaan. Tämä on ollut voimassa 1. lokakuuta lähtien Covid-19-tilannehallintakeskuksen erityisellä "poikkeuksella". (CCSA)

CCSA ilmoitti Covid-19-sääntöjen lieventämisestä perjantaina 29. lokakuuta, mutta monien hämmennykseksi ja turhautuneeksi, ei ollut heti selvää, voisivatko maakuntien turistialueet, kuten Chiang Main, Pattaya/Banglamung, Cha-Am tai Hua Hin myydä alkoholia, vaikka neljä maakuntaa oli ilmoitettu "Sinisiksi" vyöhykkeiksi ja pystyivätkö myymään 1. marraskuuta. (Suurin osa oli myyty jo jonkin aikaa). Pattaya-yritysten omistajat eivät suinkaan ole ainoita vihaisia, sillä myös näiden alueiden ravintola- ja viihdeyritykset, erityisesti Hua Hin, ovat ilmaisseet pettymyksensä ja vihansa.

TPN-media huomauttaa, että se on mahdollista, että Chonburin kuvernööri tai virkamiehet, jotka ovat toistaiseksi olleet virallisesti hiljaa CCSA:n perjantain ilmoituksen jälkeen, työskentelevät kulissien takana saadakseen jonkinlaisen vapautuksen tai ohjelman yhdessä Pattayalle ja että Chonburi-kohtaisia ​​tilauksia ei ole vielä julkaistu. Tämä voi tapahtua milloin tahansa, vaikka tilaukset eivät tietenkään takaa sisältävät mitään alkoholimyynnistä.

Yksi mahdollinen syy lykätä alkoholin myyntiä Chonburissa, on kuitenkin jatkuva viivästys koulujen avaamisessa julkisissa kouluissa ja henkilökohtaisessa oppimisessa. Ilmoitimme, että tämäkin viivästyy 1. marraskuuta ainakin kuun puoliväliin, koska monien 12–17-vuotiaiden oppilaiden oli määrä saada toinen Covid-19-rokoteannoksensa tämän kuun alussa ja virkamiehet halusivat avata kouluja ilman sitä. TPN-media huomauttaa kuitenkin, että rokottaminen ei edellytä lasten paluuta kouluun ja että vanhemmat ovat valinneet sen, vaikka Pattayan kaupungin viranomaisten mukaan yli 80 % julkisten koulujen vanhemmista päätti ottaa lapsensa rokotteen. . Tämän vuoden huhtikuusta lähtien poissa olleiden lasten saaminen takaisin kouluun on myös Chonburin viranomaisille tärkeä tavoite.

Itse asiassa pääministeri Prayut Chan O'Cha oli only ilmoitti aiemmin, että baarit ja yökerhot "harkitaan" avautuvan vasta 1. joulukuuta mennessä, lupaamatta mitään, ulkomaanmatkailua koskevassa avauspuheessaan aiemmin tässä kuussa.

Tästä huolimatta ulkomaalaiset turistit, jotka palaavat tämän kuun alussa Pattayaan, saattavat yllättyä, jos asiat pysyvät ennallaan, kun he huomaavat, että suurin osa paikoista joko ei palvele tai ne ovat suljettuja kokonaan, ja voivat olla hyvin pettyneitä tästä kaupungista, jolla on maine sen yöelämää ja juhlia. Tietysti jotkin tapahtumapaikat ja paikat myyvät laittomasti tai yrittävät kiertää järjestelmää, mutta Lainvalvontaviranomaisten säännölliset ratsiat, joissa myös pidätetään asiakkaita ja määrätään heille kovia sakkoja oluen juomisesta, eivät todennäköisesti myöskään miellytä turisteja.

Pattaya on kuitenkin suunnitellut joitain suuria tapahtumia tälle kuulle huolimatta mahdollisista alkoholin myyntikielloista (joka, kuten todettiin, voi aina muuttua melko nopeasti, jos CCSA ja/tai kuvernööri päättävät tehdä niin) ja nämä ON vahvistettu. Pattaya Music Festival, jonka odotetaan houkuttelevan tuhansia faneja, alkaa tänä viikonloppuna ja jatkuu neljänä erillisenä viikonloppuna.

Loy Krathong, hyväksytty eilen virallisesti pääministerin toimesta, myös marraskuun puolivälissä. Pattaya City suunnittelee myöhemmin tänä vuonna myös muita tapahtumia, kuten ilotulitusfestivaali, ruokafestivaali ja uudenvuoden tapahtumat.

Toistaiseksi turhautuneiden ja vihaisten yritysten omistajat pursuavat netissä, ja päätös jättää tapahtumapaikkansa kiinni tai kieltää alkoholin myynti on aiheuttanut "dominovaikutuksen" hotelleille, matkailujärjestöille ja jopa vähittäiskauppiaille, jotka ovat huolissaan Pattayan "kuivana pitämisestä". ” ja koko yötalouden sulkeminen ajaa myös monet asiakkaat pois tapahtumapaikoilta. TPN-media jatkaa tämän tarinan seuraamista ja toimittaa päivityksiä, kun ne tulevat saataville.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.33 (6 ääntä)
Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.