Thaimaan pääministeri ilmoitti maan avaavansa uudelleen rokotetuille turisteille matalan riskin maista, harkittavansa baarien ja viihdepaikkojen avaamista

Kansallinen -

   Tietoja:

  • Kymmenen matalariskistä maata päästetään sisään ilman karanteenia tai vyöhykekaranteenia 1. marraskuuta alkaen. CCSA päättää täydellisestä luettelosta myöhemmin tällä viikolla

  • Viihdepaikkoja "harkitaan" avattavaksi 1. joulukuuta mennessä

  • Maan on opittava elämään Covid-19:n kanssa, siitä tulee endeeminen

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O'Cha ilmoitti tänä iltana 11. lokakuuta kansallisesti televisioidussa puheessaan maan avaavansa uudelleen täysin rokotetuille ulkomaisille turisteille matalan riskin maista ilman karanteenia 1. marraskuuta mennessä.

Alkoholijuomien kulutus ravintoloissa sekä viihdepaikkojen, kuten baarien ja yökerhojen, toiminta valtakunnallisesti huomioon 1. joulukuuta mennessä.

Ilmoituksen mukaan matkustajat alun perin 10 alhaisen riskin maasta, mukaan lukien Iso-Britannia, Singapore, Saksa, Kiina ja Yhdysvallat, voivat tulla maahan ilman pakollista karanteenia 1. marraskuuta alkaen. Heidän on kuitenkin esitettävä rokotusasiakirjansa, paperityönsä ja RT-PCR-testin tulokset. Thaimaan englanninkielisen Covid-19-tiedottajan Natapanu Nopakunin mukaan täydellinen luettelo on saatavilla vasta myöhemmin tällä viikolla. Tämä johtuu siitä, että Center for Covid-19 Situation Administrationin eli CCSA:n on arvioitava lopullinen luettelo ja annettava lopullinen hyväksyntä. Tämän odotetaan tapahtuvan torstaina 14.

Pääministeri totesi: ”Matalin riskin maista tulevien vierailijoiden tarvitsee vain osoittaa olevansa COVID-vapaa matkansa aikana RT-PCR-testillä, joka tehdään ennen lähtöä kotimaasta, ja tehdä testi. Thaimaassa, minkä jälkeen he voivat vapaasti liikkua Thaimaassa samalla tavalla kuin kuka tahansa Thaimaan kansalainen."

Vierailijat maista, jotka eivät ole luettelossa, ovat tietysti edelleen erittäin tervetulleita, mutta karanteenin ja muiden vaatimusten mukaisesti. Pääministeri lisäsi.

Vaikka pääministerin puheessa ei erikseen mainittu, vaaditut paperityöt, kuten COE ja pakollinen vakuutus, pysyvät ainakin toistaiseksi vaatimuksena myös matalariskisissä maissa, vaikka CCSA myös tutkii tätä säännöllisesti. TPN-media huomauttaa, että ilmoituksen suurin etu matalan riskin maille on, että ei tarvitse majoittua hotellissa tai "hiekkalaatikko"-vyöhykkeellä seitsemää päivää tai pidempään, ei tarvitse tehdä useita Covid-19-testejä Thaimaassa ei tarvitse olla pakollista seurantaa, eikä sen tarvitse majoittua vain tietyissä hyväksytyissä hotelleissa. Esimerkiksi omaan asuntoonsa voisi halutessaan jäädä, jos hän on asukas tai "lumilintu".

Matalan riskin maiden luettelot katsotaan pääministerin mukaan laajennetuiksi 1. mennessä ja siirretään erittäin laajalle listalle 1. mennessä.

Lisäksi 1. joulukuuta mennessä hallitus harkitsee myös alkoholijuomien ravintoloiden käytön sekä viihdepaikkojen kuten baarien ja yökerhojen toiminnan hyväksyminen valtakunnallisesti. Sanaa "harkitse" käytettiin nimenomaan, ei sanaa "taattu" tai lupausta, että ne avataan 1. joulukuuta mennessä. Ilmoituksessa viitattiin myös valtakunnallisiin eikä yksittäisiin "hiekkalaatikko"-vyöhykkeisiin, jotka näyttävät edelleen jatkuvan turisteille, jotka eivät ole "matalan riskin" maista. Esimerkiksi Phuket, Samui ja Khao Lak ovat saaneet erityisluvan tarjoilla alkoholia ravintoloissa turistien "hiekkalaatikkovyöhykkeinä", ja on mahdollista, että myös tulevaisuudessa hiekkalaatikkovyöhykkeille, kuten Pattayalle, voidaan antaa erityislupa, toteaa TPN media. Tätä ei tietenkään taata.

Asiaa käsitellään kuitenkin edelleen CCSA:ssa, koska sitä on pääministerin mukaan toimittava huolellisesti asianmukaisten terveystoimenpiteiden mukaisesti matkailun ja vapaa-ajan elpymisen tukemiseksi, erityisesti maan lähestyessä uutta vuotta.

”Maamme oli yksi ensimmäisistä maailmassa, joka ryhtyi nopeasti ja päättäväisesti kohtaamaan pandemian. Kaikkien yhteiskunnan sektoreiden yhteistyöllä ja kaikkien yhdistämällä kädet kohdatakseen tämän kriisin yhdessä olemme olleet maailman menestyneimpien maiden joukossa ihmishenkien pelastamisessa", hän päätti.

Pääministeri totesi myös, että Covid-19:stä tulee endeeminen kansanterveysministeriön lausuntojen perusteella ja että Thaimaan PITI elää Covid-19:n kanssa eikä voinut jatkaa toimeentuloa vahingoittavien politiikkojen ja menettelytapojen esittämistä. Pääministeri totesi, että hänellä oli erittäin vaikeita päätöksiä tehtävänä, mutta ihmishenkien pelastaminen ja toimeentulon turvaaminen ovat hänen mukaansa toisensa poissulkevia.

Pääministeri toi myös esille, että vaikka suunnitelma sisältää riskejä, on tärkeää pystyä avautumaan mahdollisimman paljon "sesonkiaikana" ja varmistamaan, että yritysten omistajat ja miljoonat työntekijät voivat ansaita toimeentulonsa, eivätkä kohdata pidemmälle. rajojen sulkeminen ja Covid-19-rajoitukset, kuten vieraanvaraisuus, viihde ja hotelliala, kärsivät pahoin vaikeuksista toimialoilla.

Pääministeri päätti toteamalla, että virus oli yllättänyt ja oveltanut ihmisiä useaan otteeseen ja että vaikka he etenivätkin, CCSA ja hallitus varmistavat jatkossakin, että viruksen lisämuunnelmia tai mutaatioita ei tapahdu ja että he aiheuttavat mahdollisen häiriön aikoo avata maan uudelleen.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook,

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.