Ei helppoja vastauksia Pattayan kodittomien ongelmaan

Useiden viime päivien aikana olemme saaneet useita uutisartikkeleita, joissa on käsitelty sekä paikallisten asukkaiden ja turistien valituksia että asianomaisten viranomaisten vastauksia kasvavaan kodittomien ongelmaan Pattayan ja Jomtienin alueella.

Esimerkiksi, juuri viime viikonloppuna neljätoista thaimaalaista pidätettiin Jomtienin ympäristössä lukuisten valitusten jälkeen, joissa kodittomat henkilöt olivat jatkuvasti humalassa ja huumeiden käytössä. ja aiheuttaa ongelmia ihmisille Jomtien Beachin ympäristössä. Heistä kuudella oli positiivinen huumetesti.

Toinen koditon mies Jomtienissa pidätettiin tänä viikonloppuna australialaisen ex-patin sähköpyörän varastamisesta.

Viime viikolla Pattayassa pidätettiin useita siirtolaiskerjäläisiä lähimaista, joista osalla oli pieniä lapsia ja todettiin oleskelevan maassa laittomasti. Oli myös huolia siitä, onko lapsia joutunut ihmiskaupan kohteeksi, ja asiaa tutkittiin lehdistön ajan.

Noin viikko sitten, mielisairas koditon nainen makasi keskellä vilkasta Pattaya Beach Roadia ja joutui liikenteen uhriksi ja loukkaantui vakavasti.

Kaikki näistä viimeaikaiset tapaukset ovat myös saaneet jatkuvia valituksia paikalliselta yhteisöltä viranomaisille "tehdä jotain" Pattayan kodittomien ongelmalle.

Mutta täytyy kysyä, mitä oikein pitäisi tehdä? Ehdotuksia ja ajatusprosesseja on varmasti ollut monenlaisia, ja käsittelen joitain niistä alla.

Ensinnäkin Chonburilla on varmasti kodittomien suojelukeskus ja he tekevät paljon työtä vastoin uskomuksia, mutta kuten monet kodittomien säätiöt ympäri maailmaa, he eivät voi auttaa niitä, jotka eivät halua apua ja ovat myös alirahoitettuja. budjettia apua tarvitsevien auttamiseksi.

Yleensä thaimaalaisille kerjäläisille, joista lähes kaikki eivät ole kotoisin Pattayasta ja jotka ovat kotoisin Issanista Koillis-Thaimaalta, suojelukeskus ja paikalliset Chonburin viranomaiset tarjoavat kodittomille ilmaisen bussilipun palatakseen kotiin, jossa jotkut, mutta eivät kaikki, on vielä perhettä.

Jotkut kodittomat tarttuvat tähän tarjoukseen, mutta monet muut eivät. Loppujen lopuksi Pattaya, jossa on suuria turistimääriä, rantoja ja mukava ympäristö (no, lukuun ottamatta kausittaista ilmansaastetta, mutta se on aivan toinen aihe) on varmasti parempi kuin syrjäisiä maaseutukyliä. Kodittomien on suhteellisen helppoa kerjätä käteistä Pattayassa turisteilta ja kun rahat ovat vähissä, he syövät paikallisissa temppeleissä tai saavat apua erilaisilta hyväntekeväisyysjärjestöiltä.

Mitä sitten tapahtuu sen jälkeen, kun koditon kieltäytyy avusta? Vaikka Thaimaassa on erilaisia ​​lakeja kerjäämisestä ja julkisella paikalla nukkumisesta, kodittomien vangitseminen ja sakkojen määrääminen ei yleensä toimi viranomaisten mukaan, joten he yleensä yrittävät vain siirtää kodittomat "pois silmistä, poissa mielestä". Tämä ei yleensä toimi pitkään, koska on loppujen lopuksi vaikea kerjätä turisteilta ollessaan syrjäisellä alueella. Suoraan sanottuna monet kodittomat ovat myös mielisairaita ja riippuvaisia ​​huumeista ja alkoholista, ja haluavat juoda ja juhlia rannoilla ja muilla julkisilla alueilla.

Helppoja vastauksia ei tietenkään ole, vaikka yleensä ehdotukset ovat joko asunnottomuuden vastaisten lakien tiukentamista, mikä lähinnä tekee kodittomista rikollisia, tai yrittää löytää ongelman syyn ja tarjota polku kodittomille. nousemaan jaloilleen, saada apua mielenterveysongelmiin, saada työtä ja saada yöpymispaikka, vaikka se olisi ryhmäkoti. Tämä jälkimmäinen lähestymistapa vaatii tietysti paljon enemmän työtä kuin kodittomien heittäminen vankilaan ja vaatii huomattavasti suuremman budjetin.

Asunnottomista maahanmuuttajista enemmistö on yleensä Kambodžasta ja karkottamista haetaan yleensä ensimmäisenä vaihtoehtona. Kuitenkin huokoisten rajojen ja Pattayan kerjäläistyön helpon ansaitsemisen vuoksi (äskettäin pidätetyt kodittomat kerjäläiset sanoivat tienaavansa keskimäärin tuhat bahtia päivässä), monet vain ylittävät rajan laittomasti ja palaavat takaisin. Pattayassa on jopa joitain kodittomia ulkomaalaisia, jotka Thaimaan viranomaisten kohtaamaan lopulta karkotetaan, jos he löytävät varat lähteäkseen, mutta usein jätetään yksin, jos he eivät aiheuta ongelmia yhteiskunnalle, kuten Bangkokin maahanmuuttajien säilöönottokeskuksen täyttäminen ihmisillä, joilla ei ole rahat kotilentonsa maksamiseen eivät myöskään ole ratkaisu.

Sillä välin, koska telttoja voi nähdä nousevan joissakin osissa Pattayaa, jopa jalkakäytävillä, se tekee varmasti kielteisen vaikutelman moniin matkailijoihin. Ongelman siirtäminen pois näkyvistä käskemällä kodittomia pysymään poissa rannoilta ja yleisiltä alueilta ei kuitenkaan korjaa ongelmaa eikä ole pitkän aikavälin ratkaisu.

Haluamme huomioida, että toimitukseemme mielestä tämä ei ole Pattayan asunnottomuuden huippu, vaan se oli paljon pahempi kahdeksan kuukauden COVID-19-sulkutilanteessa vuonna 2021. Turisteja ei kuitenkaan ollut tuolloin ja ei kaiken kaikkiaan työmahdollisuuksia, joten tilanne oli hyvin erilainen kuin nykyinen.

Pattayalla on edessään vaikeita päätöksiä sen suhteen, kuinka ratkaista kasvava ongelma ja tasapainottaa Pattayan asunnoton väestö tekemättä heistä rikollisia samalla kun suojellaan matkailualaa ja turistien turvallisuutta.

Mitä ehdottaisit Pattayan asunnottomien ongelman ratkaisemiseksi? Kerro meille osoitteessa Editor@thepattayanews.com.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/