Analyysi: Thaimaan pääministeri ilmoittaa maan avaavansa uudelleen 120 päivän sisällä matkailualan hurraa, lääkärit huolissaan

KUVA: Pattaya Law Enforcement

Seuraavassa on analyysi/mielipide viimeaikaisista Thaimaan uutisista tällä viikolla liittyen suunnitelmiin avata maa uudelleen rokotetuille ulkomaisille turisteille, olennaisesti kokonaisuudessaan, 120 päivän kuluessa, mikä olisi suunnilleen lokakuun puolivälissä ja vuosineljänneksen alussa 4, jota kutsutaan myös "huippusesongiksi" Thaimaassa.

  120 päivää.

Tämä oli Thaimaan pääministerin Prayut Chan O'Chan ilmoitus aiemmin tällä viikolla kansallisessa parhaaseen katseluaikaan lähetettävässä televisiossa, joka keräsi dynaamisesti vaihtelevia mielipiteitä erityisesti talouden ja lääketieteen aloilta.

Ensinnäkin, jos unohdat ilmoituksen, koska en käy läpi kaikkea, mitä hän sanoi, voit tarkistaa sen seuraamalla tätä.

Ilmoitus näytti saavan monet ihmiset epävarmaksi, vaikka todellisuudessa Thaimaan hallitus on ilmoittanut lokakuuta laajemmalle avajaispäivänä monta, monta kertaa ja pääministerin ensi-iässä antama lausunto oli enemmän "Kyllä, se tulee tapahtumaan” vahvistus kuin yllätys niille, jotka ovat säännöllisesti seuranneet asioita kulissien takana.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, ​​että laajempi avaamispäivä saattaa olla alun perin odotettua laajempi.

Tämä ilmoitus tulee vain muutama viikko ennen "Phuket Sandboxin" lanseerausta, suunnitelma ulkomaisten rokotettujen turistien tuomiseksi takaisin Phuketin saarelle näyttävästi kasvavan sääntöjen, paperityön, testien, rajoitusten ja muiden toimenpiteiden alla, jotka ovat aiheuttaneet melkoisesti negatiivista palautetta verkossa.

Tietysti hiekkalaatikolle ehdotettujen sääntöjen määrällä (Mikään ei muuten ole vielä lopullista, mikä saattaa muuttua päivän loppuun mennessä tänään, kun CCSA:n on määrä keskustella toimenpiteistä tänä aamuna, mutta lehdistön ajan.) monet ovat huolissaan siitä, että nämä säännöt voivat toteutua myös lokakuun uudelleen avaamisen yhteydessä. Vaikka jotkin säännöt ovat erittäin mahdollisia, on epätodennäköistä, että suurin osa niistä otettaisiin käyttöön laajaa uudelleen avaamista varten.

On tärkeää muistaa, että Phuket Sandbox, kuten Pattayan "Move On" -suunnitelma ja vastaavat testit Koh Samuille, Koh Phanganille jne TESTIT. Kaikki ne on suunniteltu pohjimmiltaan tiedonkeruukokeiksi, joilla mitataan todellista riskiä päästää sisään rokotettuja ulkomaisia ​​turisteja ilman karanteenia. Täsmälleen sama prosessi tapahtui viime vuonna, kun vaihtoehtoinen valtion karanteeniohjelma ja erityinen turistiviisumiprosessi alkoivat, kumpikin helpotti merkittävästi ajan myötä ja sama tapahtuisi melkein varmasti täälläkin. Sandbox, Move On, Sealed Routes ja muut suunnitelmat eivät ole "suuri avautuminen", jota monet ovat odottaneet, vaan periaatteessa Thaimaa upottaa hitaasti varpaansa veteen ja siirtyy varovaisesti eteenpäin.

Ne, jotka seurasivat karanteeniprosessia viime vuonna ja maahan hyvin hitaasti päästäen ihmisiä, erityisesti ulkomaalaisia, muistaa alkuperäiset säännöt muuttuivat valonnopeudella ja aloittivat erittäin tiukat kun taas lopulta helpottuminen ja rentoutuminen, useimmiten vain muutaman lyhyen kuukauden sisällä. Tämä näyttää olevan samanlainen tilanne tähän mennessä.

Pääministeri myönsi aiemmin tällä viikolla pitämässään puheessa maan avaamisesta 120 päivän sisällä, että tässä on riski, mutta että monet kohtasivat taloudellista kipua, erityisesti matkailuelinkeinon, joka on merkittävä osa Thaimaan taloutta. (Virallisesti noin 14 %, vaikka arviot vaihtelevat lähteen mukaan. Epävirallisesti se on kuitenkin lähempänä 20 %, koska viralliset luvut eivät ota huomioon matkailualan massiivista "epävirallista" sektoria, joka sisältää "se ei" t olemassa” punaisten valojen sektoria) jouduttiin helpottamaan ja ”ihmisten kärsimykset” oli korjattava.

Kyllä, Thaimaan hallitus on pohjimmiltaan jumissa kiven ja kovan paikan välissä.

Toisen peräkkäisen sesongin väliin jääminen on todennäköisesti viimeinen isku monille yrityksille, mutta porttien avaaminen uudelleen turisteille voi todellakin aiheuttaa huolestuneiden lääkärien huomioita, vaihtoehtoja maahantuloon ja thaimaalaisille elinkustannuksia. ja entiset asukkaat. Molemmilla osapuolilla on vakavia (ja perusteltuja) huolia, sillä maan koko matkailuinfrastruktuuri on vaarassa, jos he eivät löydä keinoa päästää ihmisiä palaamaan ilman tukahduttavia vaatimuksia ja karanteeneja, mutta myös päteviä huolenaiheita, joita tunnetut lääkärit ovat tuoneet esiin vuodesta Thaimaan pääministerin ilmoitus avaamisesta tuo valtavia riskejä Covid-19:n ympärille.

Matkailukohteet, kuten Pattaya, Phuket, Koh Samui ja jotkut muut, ovat järkyttyneet Covid-19:n viimeisten viidentoista kuukauden aikana, ja suurin osa niiden matkailuinfrastruktuurista on jo vaurioitunut vakavasti. Matkailuviranomaiset ovat syvästi huolissaan infrastruktuurivaurioista ja tiettyjen alueiden, kuten Pattayan Walking Streetin ja Phuketin Patongin, "ulkonäköisestä ja tuntumasta", jotka ovat aiemmin vastaanottaneet tuhansia turisteja yössä. Vaikka on totta, että näiden paikkojen suositut ulkomaalaiset alueet ovat edelleen menestyneet suhteellisen hyvin Covid-19-tilanteesta huolimatta, nämä eivät houkuttele väkijoukkoja tai alueet tunnetaan.

Lisäksi meneillään olevat kuukaudet Covid-19:n sulkemiset ja valtakunnallinen alkoholikielto ravintoloissa ja kaikissa baareissa ja yöelämän sulkemisessa ovat vaikuttaneet entisestään jo ennestään tuhoutuneeseen toimialaan. Vasta äskettäin viihdeteollisuus on kokoontunut yhteen ja vaatinut joko merkittävää taloudellista tukea (joita on ollut vähän tai ei ollenkaan) tai avata uudelleen yrityksensä tiukkojen sääntöjen mukaisesti, sillä monet pelkäävät, etteivät he pääse avaamaan pian, he eivät edes ole paikalla toivomassa turisteja takaisin lokakuussa.

Tunnetut lääkärit, kuten Thira Woratanarat ja tohtori Yong Poovorawan, ovat kuitenkin syvästi huolissaan ilmoitetuista avajaisista ja korostavat, että he pelkäävät, että tarpeeksi Thaimaan väestöstä ei rokoteta ajoissa ilmoitettua avajaista ja/tai avajaisia ​​huolimatta. Täysin rokotetuille turisteille tarkoitettu Covid-19-viruksen muunnelmia, jotka voivat aiheuttaa lisää ihmishenkien menetyksiä ja rasitusta Thaimaan sairaalajärjestelmään.

Thaimaassa on on lisännyt rokotteiden hankintaa ja antaa nyt yksityisille organisaatioille ja hallituksille mahdollisuuden saavuttaa omansa kuten Pattaya teki aiemmin tällä viikolla, mikä auttaa myös merkittävästi tilannetta. Mutta riittääkö neljä kuukautta Thaimaan rokottamiseen tarpeeksi väestönsä, jotta turistien sisäänpääsyn riski pienenee?

Vaikea sanoa. Rokotusohjelma on toistaiseksi ollut lievästi sanottuna kivinen, mutta kun Thaimaa alkaa löytää jalansijaa ja laajentaa ohjelmaa ja rokotussyötöt lisääntyvät, tilanteen pitäisi parantua huomattavasti. Thaimaassa on erittäin pätevä ja laaja, yli miljoonan työntekijän vapaaehtoistyöntekijäohjelma, joka oli merkittävä voima viime vuosien ensimmäisellä Covid-19-aallon ja siihen liittyvien sulkemisten aikana ja voisi auttaa tässä ohjelmassa merkittävästi löytämään eniten riskialttiita maaseutualueilta.

Matkailukohteet kuten Phuketissa rokotetaan jo nopeasti 70 prosenttia väestöstään Myös muut matkailukohteet on asetettu etusijalle Thaimaan rokotusohjelmassa, sillä Thaimaan hallitus on jatkuvasti todennut tunnustavansa matkailun merkityksen taloudelle. Koh Larn on jo yli 70 %, suosittu turistisaari Pattayan rannikon edustalla ja tähtää vielä korkeammalle lähiviikkoina.

Thaimaan vanhukset ja haavoittuvaiset ovat kuitenkin yleisesti ottaen edelleen erittäin alhaisella tasolla rokotettujen kokonaismäärässä, ja heillä on pitkä, pitkä tie kuljettavana. On täysin mahdollista, että lokakuussa otetaan käyttöön joitain sääntöjä ja rajoituksia siitä, minne turistit voivat mennä, mutta lääkärit ovat huolissaan siitä, että ihmiset, erityisesti Thaimaan kansalaiset ja työtä etsivät siirtotyöläiset, matkustavat edelleen alueiden välillä, mikä saattaa levittää Covidia. 19 maaseudun ulkopuolisille alueille ja vaikuttaa eniten riskialttiisiin. Tietenkin Thaimaan huokoiset rajat ja Myanmarin vaikea poliittinen tilanne ovat johtaneet jo paljon siirtotyöläisten sääntelemättömään matkustamiseen, mikä on luultavasti ollut Thaimaan viimeaikaisten taudinpurkausten päälähde.

Thaimaan hallituksella on paljon tehtävää rokotusten suhteen, jos he todella haluavat saada maan "avoin" sesonkiaikaa varten. Toivon todella, että he voivat tehdä sen Matkailu- ja hotellitalous tarvitsee sitä kipeästi, koska se on ollut paikalla sen jälkeen kun Covid-19-virus puhkesi Thaimaassa. meidän on myös varmistettava, että teemme sen mahdollisimman huolellisesti ja tasapainotamme terveyttä ja taloutta.

Loppujen lopuksi sekä matkailuala kannustaa päätöstä särkyneen teollisuuden uudelleen käynnistämisestä että lääkärit, jotka varoittavat Covid-19:n riskeistä, ovat todennäköisesti KULKEMMAT oikeassa. Ratkaisu on kuitenkin toistaiseksi työskennellä yhdessä puolen valitsemisen sijaan, tasapainottaa molemmat tekijät, rokottaa (etenkin vanhukset ja haavoittuvassa asemassa olevat) mahdollisimman nopeasti ja kertoa avoimesti edessä olevista haasteista ilman syyllistämistä.

Tässä on lokakuu 2021 - Toivotaan, että se onnistuu. On niin helppoa olla negatiivinen, varsinkin monien särkyneiden lupausten ja rikkoutuneiden toiveiden kanssa ja niin vaikeaa kuin viimeiset puolitoista vuotta, mutta sen sijaan, että luottaisimme negatiivisuuteen ja sormella osoittamiseen, jos kokoontuisimme yhteen ja rakensimme yhdessä vahvoja ratkaisuja, tämä tilanne. voidaan ratkaista ja voimme varmistaa, että Thaimaan lääketieteellinen järjestelmä on suojattu (sekä ne, jotka ovat suurimmassa vaarassa Covid-19:ltä) ja että talous voi toipua pirstoutuneen matkailuteollisuuden vetämänä.

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, kaikille niille, jotka eivät ole päässeet vierailemaan Thaimaassa kahden vuoden aikana, voivat palata maahan, joka on monilta osin elpynyt ympäristöllisesti aivan kauniisti ja odottaa paluutaan.

Adam Judd

Yhteisomistaja, TPN Media, 18. kesäkuuta 2021

 

 

 

 

 

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.25 (4 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/