66 Myanmarin kansalaista pidätettiin Kanchanaburissa laittomassa maahanmuutossa

Kanchanaburi-

20. maaliskuuta 2024 Thong Pha Phumin poliisi, Kanchanaburin maahanmuuttoviranomaiset ja asiaankuuluvat virastot pysäyttivät Thaimaahan suuntautuvan laittoman ulkomaalaisen maahanmuuton salakuljetuksen Thong Pha Phumissa Kanchanaburissa. Tämän seurauksena 66 henkilöä otettiin kiinni ja neljä ajoneuvoa takavarikoitiin.

Poliisin selvityksen mukaan partiomiehet suorittivat tehtäviään määrätyllä alueella normaalisti, kun neljä epäilyttävää lava-autoa havaittiin ja pyydettiin tarkastettavaksi. Neljä kuljettajaa kuitenkin loitontuivat yrittäessään paeta tarkastusta.

Tämän jälkeen poliisit seurasivat heitä kumiviljelmälle Thong Pha Phumissa ja löysivät neljä lava-autoa pysäköitynä. Lisätutkimuksen jälkeen neljän ajoneuvon sisällä löydettiin 66 Myanmarin kansalaista piiloutuneena. Kuljettajat pääsivät pakenemaan poliisin takaa.

Laittomat maahanmuuttajatyöntekijät myönsivät ylittäneensä Thaimaan rajan laittomasti luonnollista väylää pitkin hakeakseen työtä Keski-Thaimaalta.

Aluksi poliisi saattoi heidät Thong Pha Phumin tiedustelupoliisille jatkokäsittelyä varten.

Myanmarissa äskettäin sovelletun pakollisen asevelvollisuuspolitiikan vuoksi, joka on sotkeutunut sotilasjuntan ja useiden ryhmien välisiin konflikteihin, monet Myanmarin kansalaiset yrittävät paeta Thaimaahan sekä laillisin että laittomin keinoin, kuten täällä kerroimme.

Aiemmin 35 Myanmarin kansalaista pidätettiin Kanchanaburissa laittoman maahanmuuton salakuljetuksesta viime viikolla.

Lue aiheeseen liittyvä tarina Thaimaan viranomaisten laittomien työntekijöiden tarkastuksesta kaupallisilla alueilla Thaimaassa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.