Thaimaan viranomaiset paljastavat, että laittomat siirtotyöläiset ottavat haltuunsa thaimaalaisia ​​työpaikkoja matkailualueilla

Kansallinen-

19. maaliskuuta 2024 Somchai Morakotsriwan, työministeriön pääjohtaja, paljasti julkisesti tapauksen, jossa siirtotyöläisten väitettiin ottaneen laittomasti thaimaalaisten työpaikkoja matkailunähtävyyksillä ja kaupallisilla alueilla Bangkokissa, Pattayassa, Phuketissa ja Chiang Maissa ja muissa paikoissa.

Somchai kertoi, että siirtotyöläisiä oli eri kansallisuuksia, kuten burmalaisia, vietnamilaisia, kambodžalaisia, kiinalaisia, venäläisiä ja intialaisia. Ulkomaalaiset työntekijät kilpailivat laittomasti paikallisten kanssa kaupallisilla alueilla Chinatownissa, Huai Khwangissa, Bangkokissa, Pattayassa, Phuketissa, Koh Samuissa ja muissa suosituissa matkailukohteissa.

Tilastojen mukaan 1. lokakuuta 2023 - 18. maaliskuuta 2024 Thaimaan työllisyysministeriö tarkasti 25,628 306,577 yritystä valtakunnallisesti ja 1,689 721 henkilöä edellä mainituista kansalaisista. Tämän seurauksena yli XNUMX XNUMX henkilöä joutui oikeustoimiin, ja XNUMX henkilöä väitettiin kilpailevan suoraan Thaimaan paikallisten kanssa. työpaikkoja varten.

Somchai lisäsi, että työpaikat, joilla oli eniten kilpailua siirtotyöläisten keskuudessa, mukaan lukien katumyyjät, parturit, moottoripyörä- ja taksinkuljettajat ja hierojat, vastaavasti.

Thaimaahan töihin jäävien maahanmuuttajien on kunnioitettava Thaimaan lakeja, aivan kuten thaimaalaisten pyrkiessä työskentelemään ulkomailla, heidän on kunnioitettava maan lakeja, Somchai sanoi.

Thaimaassa lailliseen työskentelyyn tarvittiin valtuutetut asiakirjat ja työluvat, Somchai lisäsi.

Rikkojat, joilla ei ollut voimassa olevia asiakirjoja ja työlupaa, tuomittiin 5,000 50,000 bahtista 2 XNUMX bahtiin sakolla, luovutettiin ja heiltä kiellettäisiin hakemasta työlupaa XNUMX vuodeksi.

Lisäksi työnantajille, jotka palkkasivat laittomia siirtotyöläisiä, määrättäisiin sakkoja 10,000 100,000-3 XNUMX bahtia laitonta työntekijää kohden ja kiellettäisiin palkata ulkomaisia ​​työntekijöitä kolmen vuoden ajan, Somchai sanoi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.