Myanmarin asevelvollisuus herättää pakolaistulvan Thaimaahan

Kansallinen-

19. helmikuuta 2024 herra Kannavee Suebsang, FAIR-puolueen kansanedustaja, paljasti julkisesti tapauksen, jossa Myanmarin hallitus ilmoitti asevelvollisuudesta ilman sukupuoleen perustuvaa syrjintää, mikä jätti epävarmuuden siitä, vältyisikö se kansainvälisen ihmisoikeuslain valvonnalta.

Kannavee totesi, että tällä hetkellä tuhansia Myanmarin kansalaisia, sekä miehiä että naisia, iältään 18-35, hakee viisumia Thaimaahan Yangonin Burman suurlähetystöstä.

Turvapaikkahakemusten lisääntyminen seurasi Myanmarin hallituksen kenraali Min Aung Hlaingin ilmoitusta 18–35-vuotiaiden miesten ja 18–27-vuotiaiden naisten asevelvollisuudesta enintään kahdeksi vuodeksi, ja tiettyjen ammattilaisten, kuten korkeintaan 45-vuotiaiden lääkäreiden, on palveltava. kolmeksi vuodeksi, ja se voidaan pidentää viiteen vuodeksi hätätilanteissa.

Rikkomukset voivat saada jopa viiden vuoden vankeusrangaistuksen, mikä saa aikaan joukon Myanmarin kansalaisia, jotka etsivät turvaa Thaimaasta.

Kannavee kuunteli kaikkien sektoreiden huolenaiheita, myös Thaimaan hallituksen ja Thaimaasta turvaa hakeneiden Myanmarin kansalaisten huolenaiheita. Ensisijainen huolenaihe oli, ymmärsikö Thaimaa todella pääongelman ja miten hallitus reagoisi ja etenee, Kannavee kysyi.

Kannavee ehdotti, että Thaimaan hallituksen olisi puututtava perusihmisoikeusloukkauksiin. Lisäksi, jos ensimmäinen kysymys olisi käsitelty, kuinka Thaimaan hallitus vastaisi Myanmarin nuorten tulvaan, joka etsi turvaa tarpeettomien konfliktien ja tappamisen välttämiseksi. Heidät pakotettiin asepalvelukseen, mikä on syvälle Myanmarissa juurtunut ongelma, mutta se jätettiin usein huomiotta, Kannavee sanoi.

Kannavee korosti, että Myanmarin kansa vastusti asevelvollisuutta, koska se pakotti heidät käyttämään väkivaltaa toisiaan vastaan, mikä muodostaa perustavanlaatuisen ongelman, josta harvoin keskustellaan Myanmarissa.

Mitä tulee väliaikaiseen viivästymiseen työvoimasopimusten lähettämisessä Myanmarista Thaimaahan, Kannavee totesi, että ennen tätä viivettä noin 700-800 myanmarilaista työntekijää lähetettiin Thaimaahan päivittäin työskentelemään eri tehtaissa eri puolilla maata.

"Työsopimusten viivästymisen seurauksia ei vahvistettu, liittyikö se Myanmarin sisäiseen tilanteeseen. Mutta jos oli, jos Thaimaa pysyi välinpitämättömänä tai jopa tuki Myanmarin asevelvollisuutta, se oli merkittävä asia”, Kannavee huomautti.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.