Mielipide: Thaimaan pitäisi vakavasti harkita rokotettujen ulkomaisten vierailijoiden päästämistä sisään paljon vähemmän säännöin

Seuraava on mielipide. Tämän artikkelin ajatukset ja lausunnot ovat kirjoittajan omia eivätkä välttämättä vastaa koko Pattaya News Company Limitedin ajatuksia ja lausuntoja.

  Kukaan ei voi tällä hetkellä kiistää, että asiat ovat vaikeita täällä Thaimaassa.

Se on melkein täydellinen myrskypäivittäinen mielenosoitus, 29 aluetta/maakuntaa osittaisissa sulkutoimissa, jotka ovat sulkeneet kymmeniä tuhansia yrityksiä ja auttaneet arviolta kolme miljoonaa ihmistä työttömänä Thaimaan kauppakamarin mukaan (ja todennäköisesti paljon, paljon enemmän, jos lasket epävirallisen sektorin), rokotusohjelma, joka ei etene niin nopeasti kuin ihmiset haluaisivat, jatkuva paine hallitukseen useilta sektoreilta ja ristiriitaisista tavoitteista ja paljon muuta.

Tästä huolimatta, toisin kuin uskotaan, yhtä melko onnistunutta mittaria ei voida jättää huomiotta, ja se on Phuketin Sandbox-ohjelma, nykyinen ohjelma, jonka avulla rokotetut ulkomaalaiset vierailijat voivat tulla maahan ilman karanteenia ja vaeltaa saarella, mutta sääntöjä noudattaen. , paperityöt ja testit. Tuo mittari, johon viittaan on ulkomaisten rokotettujen turistien riski saada Covid-19 ja levittää sitä. Pääsemme siihen hetken kuluttua.

  Hiekkalaatikko-ohjelma laajeni vielä hiljattain, jolloin ulkomaiset rokotetut turistit pääsivät matkustamaan muille saarille seitsemän päivän ja kahden negatiivisen Covid-19-testin jälkeen. Tämä osoittaa, että viranomaisilla on luottamus Sandbox-ohjelmaan, lähinnä tähänastisten tietojen perusteella, siihen päästään taas hetkellisesti.

Monet kommentit sosiaalisessa mediassa Sandboxista ovat negatiivisia, ja ymmärrän varmasti miksi joku tuntee niin. Tämä ei todellakaan ole vuoden 2019 aikakauden matkustamista, ja paperityön ja suoritettavien vaiheiden määrä sekä Covid-19-testit ovat melko pelottavia, varsinkin keskivertomatkailijalle. Ohjelmaan osallistuneen ulkomaalaisen turistin traaginen murha oli valtava musta merkki. Hiekkalaatikossa on edelleen kohtuullinen määrä paikallisia Covid-19-tapauksia, vaikka on erittäin tärkeää huomata, että suurin osa on paikallisilta asukkailta tai saarella kotimaassa käyneiltä ihmisiltä, ​​ei Sandbox-turisteilta.

Nämä tapaukset ovat johtaneet sääntöjen tiukentamiseen saarella, mukaan lukien epäsuosittu alkoholikielto ravintoloissa (virallisesti joka tapauksessa) ja tiukat kotimaan matkustussäännöt, jotka pohjimmiltaan asettavat saaren poissa rajoituksista kaikille, jotka haluavat matkustaa sinne sisäisesti.

Joten mitä se on mainitsemassani positiivisessa mittarissa? No, toisin kuin joku uskoo, Sandboxin EI KOSKAAN ollut tarkoitus tuoda kymmeniä tuhansia turisteja, kuten ennen Covid-19:ää. Itse asiassa säännöt olivat niin tiukat, jotta ne eivät rohkaisseet turisteja palaamaan. Osittain tästä syystä myös baarit, yökerhot ja viihde pysyvät suljettuina, sillä Thaimaa ei näytä haluavan tämän tyyppisiä vierailijoita tällä hetkellä, vaikka Phuketissa on reilusti yli 70 % rokotettuja ja kaikki sisään tulevat turistit rokotettuina. Ja kyllä, useimmat vierailijat eivät ole turisteja, vaan ex-patteja tai mitä me kutsumme Amerikassa "lumilintuiksi", jotka tulevat kolmesta kuuteen kuukauteen kerrallaan. Monet heistä ovat myös ulkomailta palaavia thaimaalaisia.

Se on hyvä. Ne kaikki edistävät jollain tavalla taloutta ja testaavat riskiä päästää ulkomaalaisia ​​rokotettuja turisteja sisään ilman karanteenia. On myös tärkeää huomata, että useimmat (tietenkään eivät kaikki) ihmiset, jotka ovat todella osallistuneet hiekkalaatikkoon, ovat antaneet melko positiivista palautetta kuten näet tästä suuresta Facebook-ryhmästä. PS Se on myös hyvä paikka oppia lisää ohjelmasta niiltä, ​​jotka ovat todella käyneet sen läpi, eikä satunnaisia ​​negatiivisia kommentteja verkossa.

Joten mikä oli/on Sandboxin tarkoitus? Yksinkertainen, mitata riskiä päästää ulkomaisia ​​rokotettuja turisteja ilman karanteenia. En aio ryhtyä keskusteluun tässä artikkelissa rokotetuista tai rokottamattomista tai Delta-variantista, tarttuvuudesta, viruskuormasta tai muusta vastaavasta. Totean vain seuraavan -Thaimaa halusi nähdä, mikä riskitaso on päästää sisään rokotettuja ulkomaisia ​​turisteja ilman karanteenia. Pitäisikö Thaimaan vähentää karanteenia rokottamattomille, jotka läpäisevät myös negatiiviset testit? Se on aivan eri aihe ja artikkeli, enkä aio mennä siihen tässä. On kuitenkin syytä huomata, että tällä hetkellä he käyvät läpi 19 päivän hotellikaranteenin erittäin tiukoilla säännöillä huolimatta Thaimaan Covid-XNUMX-tapausten määrästä.

Mitä tulee rokotettuihin ulkomaisiin turistiihin, joilla ei ole tiukkaa karanteenia Phuketissa, tuo testi näyttää menneen erittäin hyvin. Ei, se ei ole täydellinen. Kyllä tapauksia on ollut. He tiesivät kuitenkin, että heillä olisi tapauksia, ja rehellisesti sanottuna Thaimaan nykytilanteesta, jossa on edelleen yli 20,000 XNUMX tapausta päivässä (vaikka toipuminen alkaa olla nopeampaa kuin uusia tapauksia ja rokotusnopeus on kiihtynyt) vierailijoiden sisäänpääsyn taso on lähes kaikissa standardeissa liian varovainen.

Kaivetaanpa hetki. Alla oleva kaavio on viimeisin Phuket Sandbox Daily -raportti 19. elokuuta 2021.

Kyllä, se on thai-kielellä, mutta selitämme muutaman tärkeimmistä asioista, menemättä koko kaavion yksityiskohtiin. Tähän päivämäärään mennessä 22,389 19 ihmistä on saapunut Phuketiin Sandbox-ohjelmasta, kuten näkyy vasemmassa alakulmassa olevasta vihreästä laatikosta. Sen vieressä olevat uudet laatikot edustavat toista ja kolmatta Covid-19-testiä niille, jotka viipyvät niin kauan. Toinen laatikko on Covid-7-testi noin päivänä 13 ja viimeinen noin päivänä 19, juuri ennen kuin vierailija saisi mennä minne tahansa Thaimaahan. (Vaikka nykyisen Covid-XNUMX-tilanteen vuoksi joissakin maakunnissa on lisätoimenpiteitä.)

Kuten näette, yhteensä 22,327 19 ihmistä on saanut negatiivisen Covid-10,724-testin ensimmäisessä testissä. 6897 XNUMX toisessa testissä ja XNUMX XNUMX kolmannessa testissä (Vain kahdella ihmisellä oli positiivinen testi päivän 13 testissä, mikä on toinen tärkeä syy, miksi he sallivat nyt vierailla muilla saarilla seitsemännen päivän jälkeen.)

Perustuu 22,327 62 tapaukseen ja yhteensä XNUMX positiiviseen tapaukseen (useita rokottamattomia lapsia, koska he ovat sallittuja), Tämä on 0.28 prosentin todennäköisyys, että ulkomaisella rokotetulla turistilla on Covid-19 ensimmäisen prosessin jälkeen. (Mihin sisältyy testi kotimaassaan ennen tuloa.) Mielenkiintoista on, että suurin osa positiivisista oli positiivinen saapuessaan ensimmäisestä testistä huolimatta.

0.28 prosenttia. Kaivetaan asiaa tarkemmin.

Tästä 0.28 prosentista, joka on itse asiassa noin 0.26 tai 0.27 rokottamattomien lasten takia, ei ole toistaiseksi ollut "superlevitaja" tai edes paljon leviämistä. Ja niistä positiivisista lähes kaikki ovat olleet oireettomia tai erittäin lieviä, mikä tarkoittaa, että ne eivät aiheuta paineita sairaalajärjestelmään. (Tietenkin Thaimaassa säännöt edellyttävät lääkärin valvontaa, jos testi on positiivinen, mutta he alkavat vähitellen hyväksyä itseeristyksen, jos mahdollista.)

Nyt, kyllä, Phuket kirjasi eilen ennätysmäärän Covid-19-tapauksia – 129 uutta tapausta. Kuitenkin vain kaksi oli rokotetuista ulkomaisista turisteista, loput olivat kaikki paikallisilta asukkailta / kotimaisista vierailijoilta.

Tiedot hiekkalaatikosta, joka alkoi heinäkuun 1. päivänä, ovat melko selkeitä.Rokotettujen ulkomaalaisten turistien yleinen riski saada ja levittää Covid-19 on erittäin pieni, varsinkin kun verrataan Thaimaan nykyiseen kotimaan tilanteeseen. Lisäksi yksi haittatekijöistä vierailijoiden päästämiselle laajemmassa mittakaavassa tällä hetkellä on sairaalan saatavuus – mutta ne osoittavat myös toistaiseksi, että ulkomaiset rokotetut turistit eivät aseta paljon painetta kyseiseen järjestelmään.

Siksi uskon, että Thaimaan pitäisi päästää sisään rokotettuja ulkomaisia ​​vieraita paljon laajemmin. Ainakin on datan perusteella aika keventää sääntöjä ja antaa halukkaiden tulla. Ei ehkä vielä "avaa kokonaisia ​​portteja", mutta harkitaan vakavasti heidän päästämistä useimpiin paikkoihin maassa pelkkien saarten sijaan (ja sitä harkitaan ja todennäköisesti Chiang Mai ja Hua Hin ovat asialistalla). Ok, ymmärrän ponnistuksen päästämään heidät alueille, jotka ovat suurimmassa hallinnassa suurilla taudinpurkauksilla, kuten Bangkokissa ja valitettavasti Chonburissa (Pattaya). Siitä huolimatta jokainen saapuva vierailija auttaa paikallista taloutta tällä hetkellä.

Toki monet ihmiset voivat kommentoida tai sanoa, miksi kukaan haluaisi tulla maahan, jossa on monia paikkoja osittaisissa sulkuissa tai paljon tapauksia, ja se on varmasti perusteltu seikka. Olen kuitenkin melko varma, että siellä on paljon niitä, jotka silti tulisivat, vaikka he olisivatkin "lumilintuja" tai expatseja, jos sääntöjä hieman lievennetään. Ja muista, jokainen näistä ihmisistä kuluttaa tällä hetkellä ainakin jonkin verran kipeästi tarvittavaa rahaa. Lisäksi muut maat, kuten Meksiko, Turkki, Dubai ja Malediivit, ovat aiemmin osoittaneet, että monien Covid-19-tapaustenkin vuoksi ihmiset matkustavat edelleen, jos heidän sallitaan.

Joten lopuksi, olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Thaimaan hallituksen pitäisi harkita vakavasti rokotettujen ulkomaalaisten matkailijoiden päästämistä sisään huomattavasti harvemmilla säännöillä. He keskustelevat siitä jo suljettujen ovien takana, ja saatamme hyvinkin nähdä tämän lokakuussa, mutta sen on oltava virkamiesten mielessä.

Ainakin jatkamalla laajempien hiekkalaatikoiden suunnitelmaa Phuketin ulkopuolelle (ei vain turvallisia ja suljettuja, vaan todellisia hiekkalaatikoita), karanteenin/hiekkalaatikon pituuden lyhentäminen seitsemään päivään, ja joidenkin paperityön, kuten COE:n, tappaminen olisi loistava aloitus auttaa saamaan kipeästi kaivattuja tuloja tänä vaikeana aikana sellaiselta väestöryhmältä, joka näyttää olevan suhteellisen pieni riski verrattuna kotimaan tilanteeseen.

Kiitos lukemisesta, kuten aina. Teen lähitulevaisuudessa eräänlaista jatkoa tälle artikkelille kotimaan matkailun palauttamisen tärkeydestä myös tämän vuoden neljänteen neljännekseen mennessä ja miksi siihen pitäisi kiinnittää huomiota. Niille, jotka eivät ole täällä, toivon, että tilanne paranee seuraavan kuuden kuukauden aikana ja näemme teidät kaikki pian taas Thaimaassa! Pidä huolta itsestäsi ja ole turvassa.

Adam Judd, TPN-median osaomistaja.

 

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.2 (25 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/