Thaimaan viikko tarkastelussa: Päivittäinen minimipalkan korotus hyväksytty, kannabislakiluonnos peruutettu uudelleen harkittavaksi ja paljon muuta

KUVA: Manager Online

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkueemme on valinnut viime viikolta, 12. elokuuta 18. päivään, kommentein. Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

KUVA: Manager Online

1. Thaimaan ministerivaliokunta hyväksyy työministeriön ehdottaman vähimmäispäiväpalkan korotuksen astumaan voimaan lokakuussa

Hallitus hyväksyi tiistaina työministeriön ehdottaman minimipalkan korotuksen, joka nostaisi päiväpalkkaa valtakunnallisesti 5.02 prosenttia. Korkein 354 bahtia sovellettaisiin Chonburissa ja Phuketissa ja alhaisin 328 bahtia Yalassa, Pattanissa, Narathiwatissa, Nanissa ja Udon Thanissa. Sopeutus toteutetaan seuraavan kuukauden aikana.

Thaimaan ministerivaliokunta hyväksyy työministeriön ehdottaman vähimmäispäiväpalkan korotuksen astumaan voimaan lokakuussa

2. Thaimaan perustuslakituomioistuin ratkaisee Prayutin ministeriön virkarajoituskiistan 30. syyskuuta

Saatuaan lisäasiakirjoja edustajainhuoneelta perustuslakituomioistuimen tuomarikomitea asetti viime keskiviikkona Prayutin kahdeksan vuoden toimikauden rajakiistaa koskevan tuomionsa päivämääräksi kuun loppuun. Tuomioistuin järjestäisi kokouksen neuvotellakseen, äänestääkseen ja lukeakseen tuomion molemmille osapuolille klo 3. aikataulun mukaan.

Thaimaan perustuslakituomioistuin ratkaisee Prayutin ministeriön virkarajoituskiistan 30. syyskuuta

3. Thaimaan demokraattipuolue vaati kannabis- ja hamppulakiluonnoksen vetäytymistä neuvoston käsittelystä

Edustajainhuoneen keskiviikon äänestyksen jälkeen kansanterveysministeriön valmistelukomitean laatima kannabis- ja hamppulakiluonnos poistettiin esityslistalta uudelleenkäsittelyä varten. Tulos laukaisi erimielisyyksiä koalitiohallituspuolueiden keskuudessa, kun enemmistö heistä sanoi, että laki oli löysä ja puuviljelmien valvontasäännökset, erityisesti marihuanan virkistyskäytön osalta. Siksi he haluaisivat, että luonnos tarkistetaan ja ehdotetaan uudelleen, mikä saattaa viivästyttää eikä ehkä ole ajoissa hyväksyttäväksi tämän nykyisen hallituksen aikana, koska seuraavat vaalit on määrä olla ensi vuoden maaliskuussa.

Thaimaan demokraattipuolue vaati keskiviikkona kannabis- ja hamppulakiluonnoksen vetäytymistä neuvoston käsittelystä

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Psst… haluatko nähdä lisää? Katso TikTok täältä

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.