Thaimaan kannabisverkosto on huolissaan hallituksen aloitteesta marihuanan kriminalisoimiseksi, kannattaa totuudenmukaista vertailua

Kansallinen-

Huhtikuun 4. päivänä 2024 Prasitchai Nunual, Thaimaan kannabiksen tulevaisuutta muovaavan verkoston pääsihteeri, ilmaisi julkisesti huolensa siitä, että Thaimaan hallitus on palauttanut marihuanan laittomaksi aineeksi.

Lue tuore artikkelimme varapääministeri Anutin Charnvirakulin tuesta kannabispolitiikan tarkistamiselle ja painopisteen siirtämiselle taloudellisesta arvosta lääketieteellisiin näkökohtiin.

Prasitchai ilmaisi mielipiteensä kannabispolitiikan muutoksesta, joka kriminalisoi marihuanan käytön virkistystarkoituksiin. oli lempeä kantaessaan viisi amfetamiinipilleriä ja alkoholinvalvontalakien muuttaminen.

Thaimaan kannabiksen tulevaisuuden muotoilua käsittelevä verkosto pyysi aiemmin Thaimaan kansanterveysministeriötä julkistamaan tosiasialliset vertailut marihuanan, alkoholin, savukkeiden ja amfetamiinien välillä tieteellisten tietojen kanssa näistä neljästä kategoriasta, jotta voidaan määrittää valvontatoimenpiteet vastaavasti, huomautti Prasitchai.

Thaimaan hallitus suhtautui vetoomukseen kuitenkin välinpitämättömästi ja merkitsi kannabiksen, lääkekasvit huumausaineiksi, ja sen sijaan alensi rajoituksia yleisölle suunnatuille kemikaaleja sisältäville laittomille aineille, sanoi Prasitchai.

Voidaan sanoa, että joukko sijoittajia ei pystynyt pitämään kannabiksen tuotantoa hallinnassa, väitti Prasitchai. Jos vertaillaan kannabiksen ja amfetamiinin käytön etuja ja haittoja, oli selvää, että kannabis oli turvallisin, koska sitä kasvatettiin huolellisesti ja laadukkailla materiaaleilla riippumatta siitä, käytetäänkö sitä lääketieteellisiin tai virkistystarkoituksiin, Prasitchain mukaan.

Samaan aikaan amfetamiinit, savukkeet ja alkoholijuomat olivat kemiallisten prosessien saastuttamia, huomautti Prasitchai.
Monet tapaukset syyttävät marihuanan käytöstä uutistoimistoja, koska väitettiin virheellisesti, että se saisi ihmisen harhaan tai tulla hulluksi. Hän oli kuitenkin polttanut marihuanaa seitsemän vuoden ajan, mutta ajatteli edelleen hyvin, vielä paremmin kuin ei-marihuanan tupakoitsijat, huomautti Prasitchai.

Äskettäin Saksa salli kannabiksen käytön virkistystarkoituksiin ja lääketieteellisiin tarkoituksiin yleisölle, kuten Kanada ja suurin osa Yhdysvalloista. Kansalaiset voisivat kasvattaa kannabista ja käyttää sitä vapaasti. Voidaan sanoa, että tosiasiat huomioon ottaen kannabiksen salliminen ei ollut ollenkaan negatiivista, sanoi Prasitchai.

Lopuksi Prasitchai pyysi Thaimaan pääministeriä Srettha Thavisinia harkitsemaan tosiasiatietoja eikä horjunut tiedotusvälineissä, joiden mukaan tuntemattomia lääkeyhtiöitä palkattiin saamaan marihuana näyttämään huonolta yleisön silmissä ja lobbaamaan sen kieltämistä uudelleen. Kun kansalaiset hyötyisivät marihuanan käytöstä, lääkeyritykset tekisivät valtavan tappion, sanoi Prasitchai.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.