Thaimaan hallitus hyväksyi muutokset alkoholijuomien valvontalakiin vastustuksesta huolimatta

Kansallinen-

Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet kertoivat 29. maaliskuuta 2024, että Thaimaan hallitus hyväksyi viisi lakia alkoholijuomien valvontalain muuttamisesta. Ehdotetut muutokset sisälsivät myyntiaikojen pidentämisen ja mainosten joustavuuden lisäämisen.

Lakiehdotukset kävivät ensimmäisen käsittelyn valtuustossa 27. maaliskuuta, jossa ne hyväksyttiin äänin 389 vastaan ​​9 ja 2 tyhjää. Tarkistuksia varten perustettiin erityinen parlamentaarinen valiokunta.

Alkoholinkulutuksen hallintaan keskittynyt vaikuttamisryhmien verkosto esitti kuitenkin neuvostolle avoimen kirjeen, jossa ilmaisi huolensa. Kirje, joka on osoitettu edustajainhuoneen puhemiehelle Wan Muhamad Noor Mathalle, herätti hälytyksiä myyntiaikojen pidentämisen ja mainonnan sallimisen mahdollisista kielteisistä vaikutuksista.

Alkoholin vastaisen vaikuttamisverkoston edustaja Duangduean Inthanu korosti, ettei ole olemassa pätevää syytä muuttaa voimassa olevaa alkoholijuomien valvontaa koskevaa lainsäädäntöä. Hän väitti, että ehdotetut talouden elvyttämiseen tähtäävät muutokset hyödyttäisivät ensisijaisesti alkoholia myyviä yrityksiä.

Santi Chomyong, Ayutthayan alkoholinvastaisen järjestön edustaja, kehotti neuvostoa asettamaan yleisen edun etusijalle kaupallisten hyötyjen sijaan. Hän korosti, että lainsäätäjien on otettava huomioon alkoholin lisääntyneen saatavuuden mahdolliset haitalliset vaikutukset kansanterveyteen ja turvallisuuteen.

Vastauksena Thaimaan hallitus korosti, että on tärkeää edistää talouskasvua ja matkailua kevyemmillä alkoholisäädöksillä ja samalla turvata kansanterveys.

Lakiehdotuksilla on vielä useita eduskunnan käsittelyjä, ja niiden on saatava läpi valiokuntien kokoukset, ennen kuin ne siirtyvät senaattiin seuraavana askeleena ja vielä on matkaa ennen kuin siitä tulee laki, toteaa TPN Media.

Lue viimeisin artikkeli alkoholijuomien valvontalaskusta.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.