Pattayan matkailuyritykset pelkäävät laitonta työvoimaa, Phuket näkee tulojen kasvun Venäjän viisumien jatkamisessa

Kansallinen -

Pattayan matkailualan toimijat kertovat olevansa huolissaan Thaimaan hallituksen venäläisille turisteille myöntämästä viisumien jatkamisohjelmasta, koska he pelkäävät, että se voi tuoda maahan laittomia työntekijöitä, jotka saattavat varastaa thaimaalaisten työpaikkoja. Sitä vastoin Phuketin operaattorit uskovat, että ohjelma tuo maahan lisätuloja.

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisinin johtama hallitus hyväksyi maanantaina venäläisten matkailijoiden oleskelun jopa 90 päivään, pidennettynä 30 päivästä Thaimaassa. viisumivapaa ohjelma.

Uusi ohjelma, jonka tavoitteena on piristää venäläisten matkailijoiden määrää sesonkiaikana, alkaa 1 ja päättyy 2023.

Vastauksena tähän kehitykseen Pattayan matkailualan toimijat jakoivat huolensa ja totesivat, että ohjelma saattaa johtaa laittomien työntekijöiden määrän kasvuun.

Thanet Supornsahasrungsi, Chon Buri Tourism Councilin entinen puheenjohtaja ja Sunshine Hotels and Resortsin konsernijohtaja, ilmaisi huolensa siitä, että luopuminen voi johtaa laittomien työntekijöiden määrän lisääntymiseen Venäjältä, mikä saattaa vaikuttaa Thaimaan matkaoppaisiin.

Hän selitti, että koska useimmat thaimaalaiset oppaat eivät osaa puhua venäjää, on olemassa mahdollisuus, että jotkut venäläiset henkilöt saattavat hyödyntää viisumivapautta tullakseen Thaimaahan työskennelläkseen laittomasti oppaina tai kuljettajina matkailualalla.

Kansainvälisten yritysten olisi myös helpompi palkata omaa Venäjältä tuotua henkilöstöä tai käyttää ehdokkaita, Thanet sanoi.

Valoisa puoli on kuitenkin se, että Koh Samuin ja Phuketin matkailualan toimijat uskovat Thaimaan hyötyvän enemmän venäläisten matkailijoiden pidennetystä oleskelusta.

Koh Samuin matkailuyhdistyksen puheenjohtaja Ratchaporn Poolsawadee huomauttaa, että muutos houkuttelee pitkäkestoisia turisteja ja etätyöntekijöitä Venäjältä, mikä antaa vauhtia paikalliselle taloudelle.

Vaikka venäläisiä saattaa esiintyä yksittäisiä tapauksia laittomaan toimintaan, kuten retkien järjestämiseen tai yritysten perustamiseen thaimaalaisten ehdokkaiden kanssa, tällaiset tapaukset ovat suhteellisen pieniä verrattuna paikallisten tuotteiden ja palvelujen laajempaan kysyntään, hän sanoi.

Samoin Phuket odottaa turistien menojen kasvua, koska Covidin jälkeiset trendit osoittavat suosivan pidempiä oleskeluja. Viranomaisten on kuitenkin pysyttävä valppaina, jotta laittomat yritykset eivät käytä tätä etuoikeutta.

15 Thaimaahan matkusti 2023 miljoonaa venäläistä turistia, ja Thaimaan matkailuviranomainen (TAT) tavoittelee 1.03 miljoonaa vuoden loppuun mennessä. TAT harkitsee myös "Hub and Hook" -paketteja kannustaakseen venäläisiä turisteja tutustumaan toissijaisiin kohteisiin keskeisistä solmukohdista pidentääkseen oleskeluaan Thaimaassa.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.