PÄIVITYS: Karkotettu kiinalainen kristitty ryhmä lähtee turvallisesti Thaimaasta Yhdysvaltoihin

Thaimaa -

Karkotettu kiinalainen kristitty ryhmä lähti Thaimaasta ja saapui sinne Yhdysvaltoihin sen jälkeen, kun heidät pidätettiin oleskeluajan ylittämisestä kansainväliseksi välikohtaukseksi.

Edellinen tarinamme:

Suuri joukko kiinalaisia, jotka pakenivat Kiinasta uskonsa takia joutuvan vainon pelossa, pidätettiin Pattayalla tällä viikolla viisumien ylittymisen vuoksi. Tämä on yleinen tukahduttaminen Thaimaassa, joka yleensä johtaa välittömään karkotukseen, mutta tämä tapaus on saanut suuren kansainvälisen mediahuomion.

Nyt päivitykseen:

Radio Free Asia raportoi, että tämä ryhmä kiinalaisia ​​pelkäsi Thaimaan karkottavan heidät takaisin Kiinaan, missä he pelkäsivät joutuvansa vainon kohteeksi uskonnollisten vakaumustensa vuoksi. He uskoivat, että Kiinan hallituksen agentit pyrkivät löytämään ja pidättämään heidät oleskelun ylittymisen vuoksi yrittäessään palauttaa heidät Kiinaan.

Ryhmä oli hiljattain pidätetty Pattayassa, Thaimaassa, missä he olivat hiljaa yrittäneet järjestää virallista matkaa Yhdysvaltoihin kuukausien ajan.

Kiinan maanpakolaisten kanssa työskentelevien aktivistien mukaan nimetön vihje johti heidän pidätykseen. Nämä aktivistiryhmät ilmoittivat, että maanpakolaiset eivät halunneet rikkoa Thaimaan lakeja ja he vain ylittivät oleskelunsa Kiinan kansalaisia ​​koskevien nykyisten sääntöjen vuoksi, jotka edellyttävät vierailua heidän suurlähetystöönsä viisumin uusimista varten. Aktivistiryhmät väittivät, että tämä oli mahdotonta, koska he tunsivat heti, että maanpakolaiset saapuivat suurlähetystöön, heidän oli pakko palata Kiinaan.

Samaan aikaan Thaimaan viranomaiset tapasivat YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n ja Yhdysvaltain suurlähetystön sen jälkeen, kun heidät pidätettiin oleskeluajan ylittämisestä, jotta he voisivat lähettää heidät turvallisesti Yhdysvaltoihin.

Radio Free Asian Mandarin Service vahvisti China Aidin henkilökunnan kanssa, että 59 jäsentä yhteensä 63:sta lähti Thaimaasta torstaina (6. huhtikuuta).th) pidätyksen jälkeen. Sillä välin nelihenkinen perhe päätti jäädä Thaimaahan, vaikka ei ollut selvää, miksi tai mitkä ovat tämän perheen seuraavat askeleet.

BenarNews kertoi, että Yhdysvaltain suurlähetystö Bangkokissa on kieltäytynyt kommentoimasta. UNHCR:n tiedottaja Morgane Roussel-Hemery kertoi BenarNewsille, RFA:han sidoksissa olevalle online-uutispalvelulle, että he eivät turvallisuussyistä ja suojelusyistä pystyneet antamaan lisätietoja ryhmän vapauttamisesta ja siirrosta.

Helmikuussa, kun "Big Joke", joka käyttää lempinimeään, mutta joka on poliisin apulaiskomissaari Surachet Hakparn, vieraili Washington DC:ssä, hän tapasi New Jerseyn republikaanien Chris Smithin, joka johtaa kongressin Kiinan johtokunnan puheenjohtajaa. Hän pyysi Thaimaan viranomaisia ​​pitämään huolta kiinalaisista kristityistä ja tarjoamaan heille turvaa.

Big Joken kerrotaan olevan tärkeä henkilö auttamassa ryhmää pääsemään Yhdysvaltoihin, mutta hän kieltäytyi myös antamasta tarkempia tietoja. Myös Kiinan suurlähetystö on vaiennut asiasta.

Aktivistien ja uskonnollisten ryhmien, jotka ovat työskennelleet kiinalaisten maanpakolaisten kanssa ja jotka ovat aktiivisesti pyytäneet Thaimaan hallitusta olemaan karkoittamatta ryhmää Kiinaan, mukaan ryhmän vahvistettiin saapuneen turvallisesti Teksasiin, väittäen, että ryhmää voitaisiin kiduttaa ja jopa kohdata. pakotettu katoaminen uskonnollisten näkemystensä vuoksi.

Kiinan kansalaisten odotetaan liittyvän Mayflower-kirkon yhdysvaltalaiseen ryhmään ja heille annetaan erityinen lupa oleskella Yhdysvalloissa pakolaisina.

LÄHDE: BenarUutiset / rfa: RadioFreeAsia

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.