Karkotettu kiinalainen kristitty ryhmä pidätettiin Pattayalla oleskeluajan ylittämisestä kiinnittää maailmanlaajuista huomiota ja karkotuspelkoja

Pattaya, Thaimaa-

Suuri joukko kiinalaisia, jotka pakenivat Kiinasta uskonsa takia joutuvan vainon pelossa, pidätettiin Pattayalla tällä viikolla viisumien ylittymisen vuoksi. Tämä on yleinen tukahduttaminen Thaimaassa, joka yleensä johtaa välittömään karkotukseen, mutta tämä tapaus on saanut suuren kansainvälisen mediahuomion.

Yhteensä 63 Kiinan kansalaista, mukaan lukien 35 lasta, pidätettiin torstaina 30. maaliskuuta 2023 Pattayan alueella Chonburi Immigrationin mukaan huolestuneen kansalaisen antaman vihjeen johdosta. Pidätetyn ryhmän puolesta työskentelevät aktivistit väittävät, että informantti työskenteli Kiinan hallituksen kanssa yrittääkseen tuoda ryhmän takaisin Kiinaan, missä aktivistiryhmät väittävät, että suuri joukko kiinalaisia ​​kristittyjä voi saada useita ankaria rangaistuksia.

Ryhmä kuuluu China Shenzen Holy Reformed Churchiin, joka tunnetaan yleisemmin maailmanlaajuisesti ja Yhdysvalloissa nimellä Mayflower Church. He pakenivat Kiinasta vuonna 2019 välttääkseen välitöntä vainoa, alun perin Etelä-Koreaan, mutta pakenivat myöhemmin Etelä-Koreasta Thaimaahan vuonna 2022, kun Kiinan hallituksen väitetty poliittinen painostus palauttaa heidät Kiinaan lisääntyi ja Korea kieltäytyi myöntämästä heille turvapaikkaa. . Ryhmä väitti, että kulissien takana oli valtava poliittinen paine evätä heidän turvapaikkahakemuksensa.

Nong Pruen poliisiaseman päällikön eversti Tawee Kutthalaengin mukaan kaikki 63 kirkon jäsentä ovat jääneet yli oleskeluajan. Eversti Tawee kuitenkin totesi, että lapsia ei ole nostettu syytteeseen, ja toistaiseksi 28 aikuista maksoivat sakon perjantaina 31. maaliskuuta ja heidät on vapautettu väliaikaisesti valvonnan alaisena, kunnes Thaimaan viranomaiset päättävät seuraavista toimenpiteistä. Eversti Tawee yritti myös rauhoittaa aktivistien ja muiden pelkoja siitä, että Thaimaa karkottaisi ryhmän Kiinaan, sanoen, että se ei ollut suunnitelma.

Thaimaa ei ole tehnyt sopimusta YK:n vuoden 1951 pakolaisyleissopimuksen kanssa, ja pakolaisyritykset ovat usein uutisia Thaimaassa, ja aktivistiryhmät yrittävät usein painostaa Thaimaata, vaikka eivät ole allekirjoittaneet sopimusta siitä, että ihmisiä ei karkotettaisi kotimaahansa, jos he joutuvat kohtaamaan mahdollista huonoa kohtelua. , kidutusta tai vainoa uskomustensa vuoksi.

Thaimaasta, joka ei ole allekirjoittanut YK:n sopimuksia, on kuitenkin etuja, mikä tarkoittaa, että Thaimaa ei ole pakolaissopimusten osapuoli, joten yksittäiset ryhmät ja virastot – ei vain hallitus – voivat suoraan käsitellä ja määrittää pakolaistapauksia yksilöllisesti. . Tämä on myös suuri syy pakolaisten pakenemiseen Thaimaahan, koska muualle lähettämisen vaiheet ovat usein vähemmän byrokraattisia.

Deana Brown, joka on amerikkalainen ja perustaa Texasissa toimivan järjestön nimeltä Freedom Seekers International, on työskennellyt suoraan ryhmän kanssa yrittäessään saada heidät siirtymään Tyleriin, Teksasin osavaltioon Yhdysvaltoihin ja auttamaan heitä aloittamaan uuden elämän. .

Brown kertoi tiedotusvälineille, että ryhmä kunnioitti Thaimaan lakeja eikä sillä ollut aikomusta aiheuttaa ongelmia. Ryhmä ei kuitenkaan pystynyt jatkamaan viisumiaan Kiinan kansalaisia ​​koskevan nykyisen rajoituksen vuoksi, joka edellyttää Kiinan suurlähetystön tarkastusta ennen viisumin uusimista.

Tämä lisäaskel otettiin käyttöön jatkuvana tukahduttajana Thaimaassa useiden kuukausien ajan, kun Thaimaan lainvalvontaviranomaiset taistelevat laittomia kiinalaisia ​​harmaita yrityksiä ja rikollisuutta vastaan. Brownin mukaan ylimääräinen askel tekee kuitenkin ryhmän mahdottomaksi uusia viisuminsa, koska heidän saapuessaan Kiinan suurlähetystöön heidät pidätettäisiin ja karkotettaisiin ja mahdollisesti vainottaisiin.

Kiinan suurlähetystö ei ole lehdistöaikaan mennessä antanut virallisia lausuntoja tilanteesta.

Yhdysvaltain kansainvälisen uskonnonvapauden toimikunnan (USCIRF) puheenjohtaja Nury Turkel julkaisi tweettien kautta suositun sosiaalisen median Twitterin huolenaiheet ryhmien turvallisuudesta ja peloista, että jos heidät karkotettaisiin Kiinaan, heitä uhkaisi merkittävä rangaistus.

USCIRF, Freedom Seekers International ja useat muut ryhmät työskentelevät parhaillaan ratkaisun löytämiseksi, jotta 63 kiinalaista Mayflower-jäsentä yrittäisivät saada heidät Yhdysvaltoihin, ja samalla vetoavat Thaimaan viranomaisiin, etteivät he karkottaisi ryhmää Kiinaan.

Toistaiseksi kiireellinen työ jatkuu kulissien takana kiinalaisten kristittyjen kanssa, kun taas asiaankuuluvat virastot ja ryhmät työskentelevät seuraavien vaiheiden parissa.

Pattaya News huomauttaa, että kristinusko ei ole laitonta Kiinassa ja että se on laajentunut merkittävästi 1980-luvulta lähtien. Kriitikot kuitenkin väittävät, että Kiinan hallitus valvoo sitä tiukasti ja että ryhmien on oltava poliittisesti tarkastettuja ja noudatettava Kiinan hallituksen asettamia tiukkoja sääntöjä, jotka estävät poikkeamasta virallisista viesteistä tai ohjeista. Pohjimmiltaan Mayflower-ryhmä pakeni tästä keskeisestä suunnasta haluten voivansa harjoittaa uskonnon- ja sananvapauttaan ilman hallituksen valvontaa.

Puuttuneen kiinalaisen ryhmän tilanne on herättänyt suurta kansainvälistä mediahuomiota sekä Amerikassa että Kiinassa erilaisilla ja intohimoisilla mielipiteillä siitä, mitä ryhmän pitäisi tapahtua.

Pidätetyn kiinalaisen kristillisen ryhmän jäsenet poistuvat Nongpruen poliisiasemalta perjantaina 31. maaliskuuta 2023.
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/