PÄIVITYS: Big Joke seuraa Kiinan lunnaitapausta Pattayassa, operaatioröntgenkuva ex-pat-rikollisten kohdentamiseksi

Pattaya -

"Big Joke" saapui Pattayalle seuratakseen äskettäistä kiinalaista lunnaita ja varmistaakseen, että kiinalaiset ja eräät muut Pattayassa asuvat ulkomaalaiset tutkitaan tarkasti osana operaatioröntgeniä.

Ensin aikaisemmat tarinamme:

Kiinalainen nainen on siepattu, kun hän hankki lapsensa koulusta Pattayassa. Hänen miehensä teki valituksen poliisille ja sanoi, että epäillyt halusivat 4.7 miljoonaa bahtia vastineeksi vaimonsa vapaudesta.

Kiinalainen nainen ja hänen veljensä on vapautettu turvallisesti tänään, 22. maaliskuuta, kun heidän kiinalaisensa oli siepannut heidät. Yksi sieppauksesta epäilty pidätettiin ja toinen pakeni takaisin Kiinaan.

Nyt päivitykseen:

'Big Joke', poliisin apulaiskomissaari Surachate Hakparn saapui Pattayaan perjantaina (24. maaliskuuta).th).

Big Joke kertoi Pattaya Newsille, että Thaimaan poliisi on ottanut yhteyttä Kiinassa oleviin kollegoihinsa Interpolin Red Noticesin kanssa luovuttaakseen lunnaitapauksessa epäillyt, jotka onnistuivat pakenemaan Thaimaasta. Sillä välin yksi pidätetty epäilty on kieltäytynyt tekemästä yhteistyötä meneillään olevan tutkinnan kanssa ja kieltäytyy kertomasta puhumasta lainvalvontaviranomaisille tai tiedotusvälineille.

Big Joken mukaan tähän lunnaita koskevaan tapaukseen osallistuvat Kiinan kansalaiset ovat tunnettuja rikollisia järjestäytyneessä jengissä, jota Kiina on aiemmin hyökännyt ja saanut heidät pakenemaan. Kiinan tukahduttamisen jälkeen kiinalaiset pakenivat Thaimaahan, Kambodžaan ja Laosiin. Jotkut heistä tekivät puhelinpalveluhuijauksia, jotkut oleskelivat laittomasti Pattayassa ilman asianmukaista viisumia ja jotkut syyllistyivät tämän kaltaisiin rikoksiin, jotka kohdistuivat muihin Kiinan kansalaisiin.

Kiinalaisia ​​ja joitain muita ulkomaalaisia ​​Pattayassa tutkitaan tarkasti osana "Operation X-ray" -operaatiota, jotta varmistetaan, etteivät he ole sekaantuneet laittomaan liiketoimintaan ja muihin rikoksiin, Big Joke lisäsi antamatta tarkkoja yksityiskohtia tai tietoja.

TPN-media huomauttaa, että Thaimaan poliisi on aiemmin johtanut operaatioröntgenkuvaa aiempina vuosina, ja se sisältää maahanmuutto- ja poliisiasiakirjojen tarkastamisen Pattayan alueella parhaillaan etsittyjen henkilöiden tunnistamiseksi ja näiden henkilöiden poistamisen.

Operaatioröntgenissä käytetään myös kehittynyttä tekniikkaa, kuten älykameroilla varustettuja maahanmuuttoajoneuvoja, joiden avulla voidaan tunnistaa tietyt etsityt henkilöt, jotka saattavat kävellä kadulla tai alueella. Tätä tekniikkaa on usein käytetty ylijääneiden ulkomaalaisten kiinni saamiseksi.

Operaatio X-ray sisältää myös huolenaiheiden ulkomaalaisten viisumien uusimisen paljon tarkemman tarkastelun, mukaan lukien tulolähteiden ja heidän taustansa kyseenalaistaminen. Tämä koskee erityisesti niitä työikäisiä, joilla ei ole työlupaa ja joilla on epävarma tulotaso.

Viime kuukausina koulutusta ja vapaaehtoisviisumeja on tarkasteltu voimakkaasti, erityisesti Big Joke, joka aiemmin totesi, että monet kiinalaiset rikolliset yhteistyössä korruptoituneiden maahanmuuttovirkailijoiden kanssa käyttivät näitä viisumeja pysyäkseen pidempään Thaimaassa, mutta eivät varsinaisesti toimineet vapaaehtoisina tai käyneet koulua. Monet työskentelivät laittomasti tai harjoittivat laitonta yritystä.

Tämän tarkastelun odotetaan tiukentuvan entisestään.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!
Tarvitsetko oikeudellista neuvontaa tai asianajajaa? Voimme auttaa. Klikkaa tästä.

Katso lisätietoja kiinteistön listaamisesta meille napsauttamalla tätä.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayanews.com

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.