Sianlihan, kanan ja kananmunien hintojen nousu aiheuttaa edelleen huolta Pattayassa ja Chonburissa

Pattaya -

Sianlihan, kanan ja kananmunien hinnat Pattayassa ja Chonburissa ovat nousseet, kuten suurimmassa osassa Thaimaata, viime viikkoina ja ovat vaikuttaneet sekä myyjiin että ostajiin.

Chonburin karjatoimistojen ja asianomaisten virastojen mukaan hinnat ovat nostaneet useat asiat.

Ensinnäkin viitteenä aikaisempi kattavuutemme:

Chonburi Live Stock Office -toimisto kertoi Pattaya Newsille viime viikolla, että paikallisilla tiloilla on jäljellä noin 5,000 XNUMX tervettä emosia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että markkinoilla ei ole paljon sikoja, mikä aiheuttaa hintojen nousua ja hintaatageja.

Chonburi-sianlihan hinnat jatkavat nousuaan, asiakkaat ja myyjät valittavat, viranomaiset ryhtyvät toimiin

Thaimaan karjankasvatuksen osasto vahvisti tammikuun 11. päivänä afrikkalaisen sikaruton (ASF) havainnon Nakhon Prathomin maakunnassa sijaitsevasta teurastamosta otetusta pintanäytteestä.ce.

Thaimaasta löytyi afrikkalaista sikaruttoa vanupuikkonäytteestä Nakhon Prathomin teurastamossa

Nyt päivitykseksi:

Mali Anatadet, Nakluan New Marketin sianlihamyyjä, kertoi The Pattaya Newsille: "Olen myynyt sianlihaa yli 20 vuoden ajan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sianlihan hinta on noussut näin rajulle tasolle urani aikana. Ennen myin sianlihaa 150 bahtia kilolta, mutta nyt se on 200 bahtia. Monet ihmiset eivät tällä hetkellä osta sianlihaa, koska hinta on erittäin korkea."

Kanamyyjät Nakluan New Marketissa kertoivat TPN:n toimittajille: ”Kanan hinnat ovat nousseet viime aikoina sianlihan ohella keskimäärin 20 bahtia kilolta. Ihmiset kuitenkin ostavat edelleen tuoretta kanaa, mutta harvemmin."

Tohtori Chaweewan Kampa, Thaimaan siipikarjayhdistyksen puheenjohtaja, kertoi thaimaalaiselle lehdistölle: ”Kananrehun hinnat ovat nousseet, mikä on johtanut myös kanan hintojen nousuun. Thaimaan hallituksen tulisi alentaa kanojen ruokinnassa käytettävien tuontituotteiden veroa. Näin voimme auttaa vähentämään tilojen kanan hintaa. Uskomme, että sianlihan ja kanan hinnat jatkavat nousuaan kiinalaisen uudenvuoden jälkeen. (helmikuun alussa)”

Samaan aikaan monet Chonburin grillattujen sianlihavartaiden (Moo Ping) ruokakojut ja -myyjät ovat alkaneet lopettaa myynnin kokonaan, ainakin väliaikaisesti. Osa auki jääneistä on joutunut muuttamaan hintoja tai vähentämään saatavilla olevan tuotteen määrää, mikä aiheuttaa asiakkaiden tyytymättömyyttä.

Ms Kaewjai Onlamoon, grillattujen sianlihavartaiden myyjä Pattayasta, kertoi TPN-medialle: "Olen myynyt grillattuja sianlihavartaita yli kuusi vuotta. Jatkuvasti nousevien sianlihan hintojen vuoksi joudun ehkä jatkossa korottamaan hintojani vielä yhdellä bahtilla jokaista grillattua porsaanvartasta kohden. Joten se on 6 bahtia vartaalta viiden sijasta. Tämä ei kuulosta paljolta, mutta monilla asiakkailla Pattayassa on nyt hyvin vähän rahaa. Talous on edelleen erittäin huono, turisteja ei vieläkään ole täällä, ja monet yritykset, kuten yöelämä, ovat edelleen hallituksen sulkemia, mikä jättää monet ihmiset työttömäksi.

Thaimaan hallitus on jo ryhtynyt toimiin, esimerkiksi kieltänyt sikatuotteiden, erityisesti elävien sikojen, viennin kolmeksi kuukaudeksi. He ovat myös nyt myöntäneet, että afrikkalainen sikainfluenssa (ASF) on läsnä ainakin yhdessä tilanteessa, joka johtaa laajaan testaukseen koko maassa. Hallitus on myös työskennellyt joidenkin elintarvikeyritysten, kuten Mama-nuudeleiden, kanssa, jotka ovat erikoistuneet edullisiin nuudeliaterioihin, jotta ne eivät myöskään nosta hintoja kuluvana aikana.

Jotkut talousanalyytikot ovat sanoneet, että tämä ei kuitenkaan riitä, vaan hallituksen tulisi harkita sillä välin sianlihan tuontia, siankasvattajien taloudellista tukea ja markkinahintojen väliaikaista jäädyttämistä.

ASF ei aiheuta vaaraa ihmisille sianlihan syömisen tai sikojen läheisyydessä olemisen vuoksi, mutta se on kohtalokasta monille sioille.

Oletko nähnyt hintojen nousua alueen ravintoloissa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

KUVA: Sophon Kaapeli-TV

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-/matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.