Chonburi-sianlihan hinnat jatkavat nousuaan, asiakkaat ja myyjät valittavat, viranomaiset ryhtyvät toimiin

Chonburi -

Sianlihan hinta Chonburissa on noussut, kuten suurimmassa osassa Thaimaata, viime viikkoina, ja asianomaisten virastojen viranomaisten mukaan se johtuu ensisijaisesti sian taudista, "afrikkalaisesta sikarutosta" tai ASF:stä. 

Maailman eläintautijärjestön mukaan ASF ei voi tarttua sioista ihmisiin, mukaan lukien sianlihan syöminen, eikä se ole uhka ihmisten terveydelle.

Chonburi Live Stock Office -toimisto kertoi Pattays Newsille aiemmin tällä viikolla, että yli 50,000 5,000 sikaa sairastaa "afrikkalaista sikaruttoa: ASF". Chonburissa tiloilla on jäljellä noin XNUMX XNUMX tervettä emosia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että markkinoilla ei ole paljon sikoja, mikä aiheuttaa hinnankorotuksia ja pulaa.

Wuttichai Korkerdkiet, 68, joka omistaa kuuluisan sianliharavintolan, jolla on kolme haaraa Mueang Chonburissa, kertoi TPN-medialle: "Olen myynyt punaista sianlihaa riisin kanssa yli 40 vuotta. Sianlihan raitahinnat on nostettu 220 bahtiin kilolta aiemmasta 120 bahtista. Joten valitettavasti minun piti nostaa lautasen hintaa viisi bahtia lisää, 40 bahtista 45 bahtiin. Asiakkaat eivät ole tyytyväisiä, mutta minulla ei ole vaihtoehtoja."

Rouva Angkana Tuekprakled, toinen Chonburi-ravintolan omistaja, kertoi TPN-medialle: "En käytä sianlihaa raaka-aineina tällä hetkellä, koska se on liian kallista, käytän sen sijaan kananlihaa ja kalaa, koska ne ovat halvempia. Asiakkaat tietävät, että sianliha on tällä hetkellä kallista, ja he valitsevat erilaista lihaa ilman turhaa valittamista.

Samaan aikaan kauppapolitiikan ja strategian toimiston (TPSO) pääjohtaja Ronnarong Phoolpipat kertoi TPN-medialle, että polttoaineiden hintojen nousu nosti muiden kulutustavaroiden, kuten vihannesten, sianlihan ja kananmunien, hintoja. Sianlihan hinta on noussut, koska omistajat ovat vähentäneet karjaansa selviytyäkseen kasvavista kustannuksista, kun taas öljyn ja riisin hinnat ovat nousseet kustannusten nousun myötä.

Thaimaa on tästä päivästä lähtien kieltänyt elävien sikojen viennin vähintään kolmeksi kuukaudeksi, kuten Royal Gazette -lehdessä julkaistiin, yrittääkseen alentaa sianlihan hintoja.

Jotkut tiedot ovat peräisin NBT WORLD:sta

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

 

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.