Thaimaasta löytyi afrikkalaista sikaruttoa vanupuikkonäytteestä Nakhon Prathomin teurastamossa

KUVA: Manager Online

Kansallinen -

Thaimaan karjankasvatusosasto vahvistaa tänään 11. tammikuuta afrikkalaisen sikaruton (ASF) havaitsemisen Nakhon Prathomin maakunnassa sijaitsevasta teurastamosta otetusta pintanäytteestä.

Pääjohtaja Sorawit Thanito kertoi Associated Pressille, että osasto löysi yhden ASF-tapauksen 309 näytteestä 10 sikatilalta, jotka tuotiin teurastamoon.

Tilapäinen työryhmä on jo tarkastanut alueen epidemiologisten tautien ja taudin syyn selvittämiseksi taudin leviämisen hillitsemiseksi ja sen mahdollisen paikallisen siankasvatusteollisuuden vaikutuksen minimoimiseksi.

Tämä on ensimmäinen virallinen vahvistus ASF-taudista useiden sosiaalisessa mediassa viime viikkoina levinneiden huhujen jälkeen. Julkisen ilmoituksen jälkeen ministeriö jatkaa havainnon raportoimista Maailman eläintautijärjestölle (OIE) seuraavassa vaiheessa.

KUVA: Prachachat

Aiemmin, paikalliset maanviljelijät Chonburissa väittivät The Pattaya Newsille, että tauti oli läsnä, mikä johtaa hintojen nousuun ja tarjonnan puutteeseen. Hallitus kuitenkin väitti, että karjasta ei löytynyt ASF:ää viime sunnuntaina.

Kabinettivaliokunta hyväksyi tiistaina 574 miljoonan bahtin korvaukset paikallisille siankasvattajille 56 maakunnassa, jotka sairastavat ASF:ää viime vuonna, jotta ASF:n ja muiden sikatautien uusiutuminen tänä vuonna voidaan estää.

ASF ei voi OIE:n mukaan levitä ihmisiin sianlihan syömisestä tai elävien sikojen läheisyydestä, eikä se ole vaaraa ihmisille.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.