Thaimaan uutisviikko tarkasteltuna: Thaimaa avautuu nyt uudelleen, Moderna-rokote saapuu, Thaimaan pääministeri tapaa maailman johtajia Glasgow'ssa ja paljon muuta

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkueemme on valinnut viime viikolta, 1.–7. marraskuuta, ja joitain kommentteja. Niillä ei ole erityistä merkitystä, mutta ne on listattu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

1. Ensimmäinen 560,000 XNUMX annosta Moderna-rokotteita saapuu Thaimaahan viime viikolla

Ensimmäinen erä Moderna Covid-19 -rokotteita saapui vihdoin niille, jotka ovat ilmoittautuneet ja maksaneet käytettävissä oleviin yksityisiin sairaaloihin aikaisempien viivästysten jälkeen. Yksityisen sairaalaliiton mukaan erä jaetaan Thaimaan Punaisen Ristin yhdistykselle, Siriraj-sairaalalle, Ramathibodi-sairaalalle ja rekisteröidyille yksityisille sairaaloille. Jokainen sairaala saa aluksi 10 prosenttia varattujen rokotteiden kokonaismäärästä rajoitetun määrän vuoksi.

Ensimmäinen 560,000 XNUMX annosta Moderna-rokotteita saapuu Thaimaahan tänään

2. Thaimaan pääministeri lupasi keskittyä enemmän ilmastonmuutosongelmien ratkaisemiseen Thaimaassa COP26-konferenssissa, tapaa maailman johtajia

Thaimaan pääministeri liittyi viime viikolla Glasgow'ssa COP26-ilmastokonferenssiin maailman johtajien kanssa ja piti thaimaalaisen puheen siitä, että Thaimaa on ylittänyt kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistavoitteensa ja on valmis voittamaan ilmastoongelmat kansainvälisten tavoitteiden ja standardien mukaisesti. Hän myös tervehti monia maailman johtajia ja kävi lyhyen keskustelun heidän kanssaan, mikä sai sekä myönteisiä että negatiivisia kommentteja Thaimaan sosiaalisessa mediassa koskien hänen asentoaan ja huonoa englannin kielen taitoa.

Thaimaan pääministeri lupasi keskittyä enemmän ilmastonmuutosongelmien ratkaisemiseen Thaimaassa COP26-konferenssissa, tapaa maailman johtajia

3. Oppositio- ja koalitiopoliittiset puolueet ilmaisevat kantansa kiistanalaiseen "lésé majéste" -muutosehdotukseen

Keskustelu kiistanalaista lakimuutoksesta syntyi sen jälkeen, kun "Pheu Thai" -oppositiopuolue ilmoitti, että he aikovat ehdottaa lésé majeste -lakiin, joka tunnetaan myös nimellä laki 112, seuraavan parlamentin kokouksen asialistalle. Ajatus sai tukea monilta demokratiaa kannattavilta aktivisteilta sekä merkittävältä oppositiopuolueelta "Move Forward" -puolue ja "Progressive Movement" -säätiö, jota johti Thanathorn Juangroongruangkit, koska he uskoivat, että tämä voisi olla Thaimaan sosiaalisen konfliktin lopun alku. .

Epäilemättä kaikki koalitiopuolueet, mukaan lukien pääministeri, olivat kuitenkin jyrkästi eri mieltä mistään lain muuttamisesta tai kumoamisesta kaikilta osin sanoen, että muutos voi vaikuttaa monarkiaan ja maan vakauteen. Lisäksi jotkut niistä, jotka alun perin ilmoittivat kannattavansa muutosta, ottivat askeleen taaksepäin tai kääntyivät myöhemmin tällä viikolla, varsinkin sen jälkeen, kun jotkut näkyvät oppositiojohtajat ilmoittivat vastustavansa muutosta ja pelkäsivät sen jakavansa yhteiskuntaa entisestään.

Oppositio- ja koalitiopuolueet kertovat kantansa kiistanalaiseen "lésé majéste" -muutosehdotukseen

4. Thaimaassa kolme oppilaitosta suljettiin väliaikaisesti epäillyn Covid-19-klusterin ja tartuntojen vuoksi pian uudelleen avaamisen jälkeen

Lampangin, Prachinburin ja Mukdahanin koulut suljettiin väliaikaisesti pian sen jälkeen, kun ryhmällä oppilaita löydettiin Covid-19-tartunnat. Huolestuttavin alue oli Mukdahanissa, jossa tuhansia koulun opettajia ja opiskelijoita eristettiin yön yli koulussa sen jälkeen, kun noin 40-70 mahdollista Covid-19-tartuntaa todettiin positiiviseksi ATK-testillä. Mikään infektioista ei kuitenkaan osoittautunut positiiviseksi kenttäsairaaloissa RT-PCR-testauksen jälkeen, ja ATK-testitulokset osoittautuivat vääriksi. Kaikki eristetyt saivat poistua alueelta myöhemmin.

Tapaus johti thaimaalaisen sosiaalisessa mediassa laajaan keskusteluun toimenpiteistä, kun kouluissa havaitaan Covid-19-tapaus, ja monet ovat todenneet, että "polvinäkilliset" reaktiot, kuten karanteeniin asettaminen tai kokonaisten koulujen sulkeminen, eivät ole tapa edetä.

Thaimaassa kolme oppilaitosta suljettiin tilapäisesti epäillyn Covid-19-klusterin ja tartuntojen vuoksi pian uudelleen avaamisen jälkeen

5. Vain 10 kansainvälistä matkustajaa todettiin Covid-19-tartunnan saaneen heidän saapuessaan Thaimaahan uudelleen avaamisen jälkeen, kansanterveysministeriö raportoi.

Tämä on mahdollisesti positiivinen asia kuulla toistaiseksi avaamisen jälkeen. Vain 10 kaikista 13,229 4 matkailijasta 0.08. marraskuuta todettiin taudin suhteen positiiviseksi RT-PCR-testillä laskeutuessaan Thaimaan rajalle, mikä vastaa XNUMX prosentin tartuntaprosenttia kaikista vierailijoista. Maan avaamisen ensimmäinen viikko näytti sujuneen toistaiseksi hyvin. Jotkut saapujat kuitenkin joutuvat joutumaan pitkiä odotusaikoja testituloksiin ja asiakirjojen tarkistamiseen lentokentällä. Lisäksi on ollut useita raportteja Thailand Pass -sovelluksen ongelmista maahantulohakemuksessa, vaikka viranomaiset syyttävät paljon näistä ongelmista "käyttäjävirheistä".

Vain 10 kansainvälistä matkustajaa todettiin Covid-19-tartunnan saaneen Thaimaahan saapuessaan uudelleen avaamisen jälkeen, kansanterveysministeriö raportoi.

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Psst… haluatko nähdä lisää? Katso TikTok täältä

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.