Neljä suurta demokratiaa kannattavaa aktivistia pidätettiin antautuessaan Bangkokin poliisille tänä iltapäivänä pidätysmääräysten jälkeen, koska he olivat raportoineet hätäasetuksen rikkomisesta.

KUVA: Daily News

Bangkok -

Neljä näkyvää demokratiaa kannattavaa aktivistia, mukaan lukien Parit "Penguin" Chiwarak, antautui Thaimaan kuninkaalliselle poliisille Bangkokin kansallisessa poliisipäämajassa tänä iltapäivänä, 8. elokuuta, Tanyaburin provinssin tuomioistuimen antaman pidätysmääräyksen jälkeen, koska he olivat ilmoittaneet rikkoneen hätätilaasetusta.

Pidätysmääräykset annettiin Parit "Penguin" Chiwarakia, Sirichai "New" Nathuangia, Nutchanon Pairotea ja Promsorn "Fah" Veerathamjareeta vastaan, ja Khlong Ha -poliisi pyysi Khlong Luangin alueella sen jälkeen, kun heidän kerrotaan järjestäneen mielenosoituksen vaatiakseen vapauttamista. Jatupat “Pai Dao Din” Boonpattararaksa Alue 1 Rajapoliisivirastossa 2. elokuuta.

Pidätysmääräysten mukaan heitä syytettiin pääosin yli viiden henkilön laittomasta kokoontumisesta, joka on riski Covid-19-koronaviruksen leviämiselle, mikä rikkoo hätäasetusta ja tartuntatautien valvontalakia. Nykyisten tiukkojen Covid-19-lakien ja toimenpiteiden mukaan lähes kaikenlainen kokoontuminen on kiellettyä ja laitonta. Viranomaisten mukaan sen tarkoituksena on estää Covid-19:n leviäminen eikä poliittista, mutta monet mielenosoittajat ovat eri mieltä.

KUVA: Parit Chiwarak

Pingviini kertoi toimittajille, että tuleva "United Thammasat for Demonstration" -järjestön järjestämä autojen joukkomielenosoitus jatkuisi suunnitelman mukaisesti Ratchaprasongin risteyksessä tiistaina 10. elokuuta, vapautettiinpa hänet takuita vastaan ​​tänään tai ei.

Heidät kaikki pidätettiin sen jälkeen, kun he olivat saapuneet päämajaan, ja heidät saatettiin Khlong Ha:n poliisiasemalle lisäkuulusteluja varten noin klo 3.

Kello 4 lähtien pidätetyt oli raportoitu pidätettynä Alue 15:n rajapoliisivirastossa ennen kuin heidät vietiin Thanyaburin provinssin oikeuteen huomenna. Kaikki takuita on tällä hetkellä evätty.

Mitä tulee eiliseen lämmitysprotestiin, monet demokratian kannattajat verkossa olivat alkaneet olla eri mieltä Bangkokin aggressiivisista mielenosoituksista ja käyttäneet Twitterissä eilisestä lähtien hashtagia "#๠บนFreeYOUTH". Thaimaassa tämä on yksinkertaisesti "Ban Free Youth". Thaimaan kuninkaallisen poliisin mukaan Free Youth -ryhmä oli eilisen mielenosoituksen pääjärjestäjä, ja sen tiedettiin käyttäneen aggressiivisempaa taktiikkaa mielenosoituksissaan.

Mielenosoittajien ja poliisivoimien välillä puhkesi yhteenottoja Din Daengin risteyksessä ja Voiton muistomerkillä, kun he yrittivät kerääntyä ja murtautua poliisibarrikadejen läpi yrittääkseen marssia useisiin strategisiin paikkoihin Bangkokissa. Mielenosoittajien hajottamiseksi käytettiin kyynelkaasua ja kumiluoteja, jotka haavoittivat sekä poliiseja, mielenosoittajia että lähialueen asukkaita.

Kuitenkin äkillinen mielenosoituspaikan vaihto ja eilisen Nuorten vapaan liikkeen järjestämän mielenosoituksen taktiikka olivat suuttuneet ja pettyneet monet kannattajat, koska niitä pidettiin suunnittelemattomina ja aggressiivisina, mikä aiheutti monia vartijoita ja osallistujia tarpeettoman loukkaantumisen. Lisäksi pieni vähemmistö mielenosoittajista osoitti äärimmäistä aggressiota turvallisuusjoukkoja kohtaan, mikä huipentui poliisin pidätysajoneuvon polttamiseen. On epäselvää, kuka auton sytytti.

Voit lukea täydellisen raporttimme eilisestä mielenosoituksesta napsauttamalla tätä tekstiä täällä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==--

Älä unohda tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostiviestissä. Klikkaa tästä!TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.