Demokratiaa kannattavat mielenosoittajat ja Thaimaan poliisi kohtaavat toisensa Bangkokissa tänä iltapäivänä

Bangkok, Thaimaa-

  Useat demokratiaa kannattavien mielenosoittajien ryhmät ja tuhannet Thaimaan kuninkaalliset poliisit ovat olleet vastakkain Bangkokissa tänä iltapäivänä noin kello 1 lähtien.

  Ensin kirjoitimme suunnitellusta mielenosoituksesta täällä, napsauta tätä tekstiä lukeaksesi lisää siitä, mistä mielenosoituksesta on kyse ja miksi poliisi on jatkuvasti varoittanut sen laittomuudesta.

Useiden nykyisten Covid-19-sääntöjen ja -lakien mukaan Bangkokissa ja Thaimaassa kaikki yli 5 hengen kokoontumiset ovat lainvastaisia ​​ilman lupaa. Lisäksi mielenosoitukset ja kokoontumiset yleensä, ihmisten lukumäärästä riippumatta, ovat tällä hetkellä kiellettyjä Royal Gazetten määräysten mukaisesti. Tämä on tartuntatautilakien ja Bangkokin metropolihallinnon määräysten lisäksi, jotka kieltävät myös kokoontumiset, kokoontumiset, mielenosoitukset ja muut vastaavat ihmisryhmät. Thaimaan hallitus väittää, että kiellolla on tarkoitus pysäyttää Covid-19:n leviäminen, eikä se ole poliittinen, mistä Toinen tapausten ennätys saavutettiin tänään, ja Bangkok oli epidemian keskus.

Mielenosoittajia puolestaan ​​on useista ryhmistä, mukaan lukien Free Youth ja United Front of Thammasat and Demonstration, joilla on useita tavoitteita. Jotkut mielenosoittajat ovat myös yksinkertaisesti niitä, jotka ovat eri mieltä hallituksen Covid-19-valvontasuunnitelmista, rajoituksista, toimenpiteistä, rokotteiden levittämisestä ja jakamisesta sekä pääministeri Prayut Chan O'Chasta. Jotkut mielenosoittajat vaativat myös kiistanalaista korkeimman instituution uudistamista sekä armeijan ja instituution budjettien leikkaamista. Jotkut haluavat enemmän mRNA-rokotteita kiinalaisten Sinovacin tai Sinopharmin sijasta. Suurin vaatimus on kuitenkin Thaimaan pääministerin välitön ero, joka johtuu mielenosoittajien mukaan Thaimaan Covid-19-tilanteen huonosta käsittelystä.

Mielenosoittajien oli alun perin tarkoitus kokoontua klo 1 Demokratian muistomerkillä, jonne he suunnittelivat marssinsa palatsiin. Mellakkapoliisin voimakas läsnäolo muistomerkin luona sekä monet esteet, kuljetuskontit, piikkilangat ja poliisit palatsille vievällä reitillä muuttivat mielenosoittajien suunnitelmia. Free Youth yritti muuttaa kokoontumispaikan Hallitustaloksi, mutta myös poliisin voimakas läsnäolo esti tämän.

Kello 1 mielenosoittajat kääntyivät takaisin Voiton muistomerkille ja ilmoittivat sosiaalisessa mediassa marssivansa 30. jalkaväkirykmenttiin, jossa pääministeri Prayut Chan O'Cha asuu.

Lähes tuntien hitaan liikkeen jälkeen poliisin runsaan läsnäolon vuoksi mielenosoittajat ja poliisi kohtasivat toisensa Din Daengin kolmion risteyksessä noin klo 4. Poliisi varoitti jatkuvasti, että mielenosoitus ja mielenosoitus olivat lähes puolen tusinaa lakia vastaan ​​ja mielenosoittajat voivat uhkaavat valtavia sakkoja ja vankeutta, ja heidän pitäisi hajota. Mielenosoittajat eivät tehneet niin, ja poliisin kerrotaan vastanneen kyynelkaasulla ja kumiluodeilla risteyksessä olevien silminnäkijöiden mukaan. Pienellä määrällä mielenosoittajista kerrottiin käyttäneen ilotulitteita tai ritsoja, vaikka suurin osa heistä oli aseettomia.

Twitterissä ja sosiaalisessa mediassa jaetut kohtaukset osoittavat kaoottista tunnelmaa, kun mielenosoittajat ja poliisi leikkivät kissaa ja hiirtä mielenosoittajien kanssa, jotka yrittävät päästä strategisiin paikkoihin, mutta joutuvat jatkuvasti vastakkain suuren määrän mellakkapoliiseja ja esteitä.

Klo 5 lähtien yhteenotto on pysynyt kaoottisena pysähdyksissä lähellä Din Daengin aluetta, ja mielenosoittajat kieltäytyivät hajaantumasta ollessaan säännöllisissä konflikteissa Thaimaan kuninkaallisen poliisin kanssa, joka on varoittanut käyttävänsä vesitykkejä, joissa on veteen ruiskutettuja kemikaaleja. hajottaa mielenosoittajat. Tämä seuraa useita tunteja keskeytyksettä kyynelkaasua, kumiluoteja ja nyt vesitykkejä.

Klo 5 alkaen mielenosoittajat ovat joutuneet vetäytymään voimakkaan poliisin läsnäolon vuoksi, mukaan lukien vesitykit ja sadat poliisit, jotka marssivat suoraan mielenosoittajien kimppuun. He putoavat takaisin, kerrotaan Victory-monumenttialueelle kokoontuakseen uudelleen.

Kello 5 mennessä poliisiajoneuvo nähtiin tulessa Voiton muistomerkin lähellä. On epäselvää, kuka sytytti tulen. Mielenosoittajien kerrotaan peruneen mielenosoituksen, koska he ovat huolissaan tilanteen vaarallisuudesta.

Klo 6 mennessä jotkut mielenosoittajat kieltäytyivät lähtemästä ja hajaantumasta, mikä oli ristiriidassa poliisin kanssa. Protestin järjestäjät pyytävät edelleen mielenosoittajia lähtemään kotiin sosiaalisessa mediassa klo 25 mennessä

Kello 8 alkaen pieni ryhmä mielenosoittajia jatkoi yhteenottoja poliisin kanssa, jotka käyttivät kyynelkaasua vastauksessaan Voiton monumentin BTS:n alla. Pakollinen ulkonaliikkumiskielto on tunnin kuluttua klo 00. Yhteenotot ja konfliktit ovat kestäneet nyt noin seitsemän tuntia. Poliisi on myös tehnyt satunnaisia ​​pidätyksiä.

Tämä on kehittyvä tarina, lisää päivityksiä saatetaan tehdä täällä myöhemmin tänä iltana. Katso Twitter-sivumme napsauttamalla tätä saadaksesi lisää ajankohtaisia ​​päivityksiä.

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/