Thaimaan viikko tarkastelussa: Thaimaan viisi parasta kansallista tarinaa viime viikolta

KUVA: Thansettakij

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkueemme on valinnut viime viikolta, lokakuun 12. ja 18. päivän välisenä aikana, ja joitain kommentteja. Niillä ei ole erityistä merkitystä, mutta ne on listattu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

KUVA: iLaw

1. Joukkodemokratiaa puolustavia mielenosoituksia, vastamielenosoituksia ja mielenosoitus Bangkokissa päivityksiä ja uutisia täällä

Tätä demokratiaa puolustavaa mielenosoitusta 14. lokakuuta pidettiin viimeisimpänä ja yhteiskunnallisesti kiistanalaisimpana mielenosoituksena, jonka merkittävät protestijohtajat järjestivät ennen kuin heidät pidätettiin seuraavana päivänä. Mielenosoitus pidettiin Democracy Avenuella, jossa valtava joukko kuninkaallisia on myös miehittänyt kadun toisella puolella olevan alueen kunnioittaakseen kuninkaallisia perheitä. Voimakas ja kiistanalainen vastakkainasettelu tapahtui, kun kuninkaallinen autokatu oli ohittanut molemmat rojalistit ja demokratian kannattajat, mikä johti ilmoitukseen vakavasta hätätilasta.

Demokratiaa puolustavia joukkomielenosoituksia, vastamielenosoituksia ja mielenosoitus Bangkokissa päivityksiä ja kattavuutta täällä

2. Bangkokin ankara hätätila, joka toteutettiin alun perin kuukauden ajan rauhan ja järjestyksen ylläpitämiseksi, Thaimaan pääministeri sanoo tänään

Bangkokin poliittisen kansannousun jälkeen Thaimaan hallitus pääministeri Prayuth Chan-O'Chan johdolla oli julistanut ankaran hätätilan 15. lokakuuta varhain. Uusi hätätilanne kieltää myös yli 5 hengen sosiaaliset kokoontumiset Bangkokissa tiedotusvälineiden julkaisemisena, joka voi aiheuttaa väärinkäsityksen, joka vaikuttaa kansalliseen turvallisuuteen tai rauhaan ja järjestykseen. Äskettäin monia mielenosoittajia ja heidän johtajiaan pidätettiin, ja neljä digitaalisen median virastoa pidätettiin suorasta lähetyksestä uuden hätäasetuksen mukaisesti. Pääministerin mukaan ilmoitus on voimassa vähintään 30 päivää marraskuun puoliväliin saakka.

Thaimaan pääministeri sanoi tänään, että Bangkokin ankara hätätila pantiin alun perin täytäntöön kuukauden ajan rauhan ja järjestyksen ylläpitämiseksi.

3. Ensimmäinen 120 erikoisviisumituristin erä Kiinasta matkustaa Bangkokiin ensi tiistaina, Suvarnabhumi GM vahvistaa

Valtakunnan sosiaalisesta ja poliittisesta epävakaudesta huolimatta matkailu- ja urheiluministeriö sekä Suvarnabhumin lentoasema valmistautuvat ottamaan vastaan ​​ensimmäiset 120 kiinalaista turistia Special Tourist Visa -ohjelman (STV) Guangzhousta tiukkojen terveystoimenpiteiden mukaisesti estääkseen taudin leviämisen. Covid-19-virus tänä tiistaina 20. lokakuuta. Vierailijoiden tulee tehdä Covid-19-testiseulonnat RT-PCS-menetelmällä ennen kuin heidät viedään vaihtoehtoisiin valtion karanteeniasuntoihin, joissa heidät asetetaan valtion karanteeniin 14 päivän ajan. Ryhmä ei kuitenkaan ole sama joukko kiinalaisia ​​turisteja, jotka olivat siirtäneet saapumistaan ​​Phuketiin 8. lokakuuta.

Ensimmäinen 120 erikoisviisumituristin erä Kiinasta matkustaa Bangkokiin ensi tiistaina, Suvarnabhumi GM vahvistaa

4. Thaimaan poliisi hajottaa demokratiaa kannattavan mielenosoituksen Bangkokin keskustassa, koska mielenosoittajat väittävät, että toimet olivat perusteettomia

Kun poliittinen jännitys Thaimaan armeijapohjaisen hallituksen ja demokratiaa kannattavien mielenosoittajien välillä nousi, poliisi hajaantui lokakuun 16. päivän yönä yrittäessään tukahduttaa Pathumwanin risteyksen miehittänyt massiivinen mielenosoitus. Mellakkapoliisi oli käyttänyt korkeapaineisia vesitykkejä, jotka oli värjätty sinisillä väreillä ja väitetysti päällystetty kemikaaleilla, hajottaakseen aseettomia mielenosoittajia, ennen kuin ne hyökkäsivät vähitellen väkijoukkoon ja valtasivat risteyksen. Poliisi oli seurannut ryhmää saadakseen heidät lopulta hajottamaan noin klo 10 ja pidättivät osan toimittajista ja mielenosoittajista vangittaviksi Pathum Thanin vankilassa. Monet heistä pelastettiin seuraavina päivinä kuulustelujen jälkeen. Useat mielenosoittajat ja poliisit myös loukkaantuivat ja heitä hoidettiin Bangkokin sairaaloissa tapahtuman jälkeen. Thaimaan kuninkaallisen poliisin mukaan hajoamismenettely toimi kansainvälisen standardin mukaisesti. Monet ihmisoikeusryhmät ja aktivistit olivat kuitenkin eri mieltä.

Thaimaan poliisi hajotti demokratiaa kannattavan mielenosoituksen Bangkokin keskustassa, koska mielenosoittajat väittävät, että toimet olivat aiheettomia

5. Kertaus: Demokratiaa kannattavat mielenosoittajat Bangkokissa järjestivät eilen rauhanomaisia ​​flash-mobeja neljällä pääpaikalla Bangkokissa sen jälkeen, kun hallitus oli vastannut mielenosoituksiin edellisinä päivinä.

Massiivinen joukko demokratiaa kannattavia mielenosoittajia jätti edelleen huomiotta ankaran hätäasetuksen ja kokoontui neljään suureen paikkaan Bangkokissa osoittamaan raivoaan poliisin toimista aseettomien ja rauhanomaisten mielenosoittajien hajottamiseksi. Uutiset spontaaneista mielenosoittajista levisivät nopeasti sosiaalisen median alustojen kautta ennen kuin paikat olivat suurelta osin ja ketterästi tuhansien mielenosoittajien vallassa, erityisesti Ladpraon risteyksessä. Mielenosoittajat pitivät mielenosoituksia johtajattomana ja orgaanisena mielenosoituksena, koska kaikki heidän johtajansa oli pidätetty ankaran hätätilan aikana. He kokoontuivat edelleen rauhanomaisiin ja aseettomiin sosiaalisiin kokoontumisiin 5 tunnin ajan ilman poliisin väliintuloa.

Yhteenveto: Demokratiaa kannattavat mielenosoittajat Bangkokissa järjestivät eilen rauhanomaisia ​​salamajoukkoja neljällä pääpaikalla Bangkokissa sen jälkeen, kun hallitus vastusti mielenosoituksiin aiempina päivinä.

Siinä kaikki tälle viikolle, kiitos kuten aina, kun luit Pattaya/TPN National News -uutiset!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.