Thaimaan pääministeri sanoi tänään, että Bangkokin ankara hätätila pantiin alun perin täytäntöön kuukauden ajan rauhan ja järjestyksen ylläpitämiseksi.

KUVA: Naewna

Bangkok -

Bangkokin ankara hätätila on voimassa vähintään 30 päivää, pääministeri Prayuth Chan-O'Cha vahvisti hallituksen erityiskokouksen jälkeen hallituksen talossa tänä aamuna 16. lokakuuta.

Pääministeri korosti, että uusi hätäjulistus soveltuu ratkaisevasti pääkaupungin meneillään olevan poliittisen kapinan hallintaan, koska se on hallituksen mukaan muuttunut aggressiivisemmaksi ja väkivaltaisemmaksi.

Vakava hätätila julistettiin torstaina aikaisinlokakuun 15. päivänä hallituksen talon edessä järjestetyssä yössä järjestetyn mielenosoituksen aikana sen jälkeen, kun hallitus kutsui kasvavaa epäjärjestystä Covid-19-hätäasetusta vastaan.

KUVA: Prachatai

Uusi hätätilanne kieltää yli 5 hengen sosiaaliset, erityisesti poliittiset kokoontumiset sekä sellaisten tiedotusvälineiden julkaisemisen, jotka voivat aiheuttaa kansalliseen turvallisuuteen tai rauhaan ja järjestykseen vaikuttavan väärinkäsityksen. Se on aluksi käytössä enintään kuukauden ajan tilanteesta riippuen, koska se oli pääministerin mukaan välttämätöntä, koska sen avulla turvallisuusviranomaiset pystyivät pysäyttämään väkivaltaisuudet.

Pääministeri kertoi Associated Pressille: ”Yleinen yhteiskunta on ilmeisesti epävakaa ja erittäin intensiivinen tällä hetkellä. Julistus on siis välttämätön yhteiskunnallisen liikkeen ja siihen liittyvien tilanteiden ylläpitämiseksi ja hallitsemiseksi lain nojalla."

"Monet lainvalvontaviranomaiset loukkaantuivat ja loukkaantuivat tällaisissa kokoontumisissa, mikä todistaa, että Bangkokin tilanne ei ole enää normaali. Kehotamme myös jokaista thaimaalaista pysymään rauhassa, koska emme halua, että viattomia ihmisiä vahingoitetaan."

KUVA: Naewna

Vakava hätätila on varapääministeri Prawit Wongsuwanin vastuulla ja Thaimaan kuninkaallisen poliisin toiminnan alaisuudessa, jolla on kaikki valtuudet pidättää lakia rikkoneet, Prayuth korosti.

Hän myös varoitti kaikkia sosiaalisen median käyttäjiä olemaan varovaisia ​​julkaiseessaan tai lähettäessään vääriä tai harhaanjohtavia tietoja millä tahansa sosiaalisen median alustalla uuden vakavan hätäjulistuksen mukaisesti.

Kun häneltä kysyttiin, aikooko hän noudattaa demokratiaa kannattavien mielenosoittajien poliittisia vaatimuksia, mukaan lukien eroa asemastaan, hän yksinkertaisesti kieltäytyi ja kuuli tiedotustilaisuudessa sanovan: "Ei, en tehnyt mitään väärää. Miksi minun pitäisi?"

Samaan aikaan mielenosoittajat ja ihmisoikeusryhmät toteavat mielenosoittajien olleen rauhanomaisia ​​ja väittävät edelleen, että ainoa syy, miksi mielenosoitusten aikana esiintyi riitoja ja epärauhan hetkiä, johtuivat hallituksen toimista. He vaativat edelleen kaikkien mielenosoitusjohtajien vapauttamista ehdoitta ja uuden vakavan hätätilan julistuksen kumoamista.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.