Demokratiaa puolustavia joukkomielenosoituksia, vastamielenosoituksia ja mielenosoitus Bangkokissa päivityksiä ja kattavuutta täällä

Bangkok -

Tärkeää: Tämä on kehittyvä tarina ja sitä päivitetään illan aikana. Pysy kuulolla tällä sivulla saadaksesi neutraaleja, puolueettomia päivityksiä tapahtumista. Live-päivitykset ovat tämän sivun alalaidassa tapahtuman jatkuessa.

Ryhmä demokratiaa kannattavia mielenosoittajia kokoontui tänään 8. lokakuuta kello 00:14 lähtien Bangkokissa Demokratian muistomerkille osallistuakseen aktivistien mukaan Thaimaan suurimmaksi demokratiaa kannattavaksi mielenosoittajaksi vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen.

Tämän päivän mielenosoitus oli alkanut kovilla jännitteillä as 21 demokratiaa kannattavaa aktivistia pidätettiin päivää aiemmin, väittäen, että viranomaiset eivät olleet yhteistyöhaluisia, kun viranomaiset tyhjensivät aluetta kuninkaan autokadulle.

Merkittävä aktivisti Anon Numpa kehotti kaikkia mielenosoittajia pysymään rauhallisena ja kunnioittavasti koko mielenosoituksen ajan joutumatta yhteen muiden instituutioita kannattavien ryhmien kanssa, jotka kokoontuivat kadun toiselle puolelle kunnioittamaan kuninkaallisia majesteettejaan kuningasta ja kuningatarta kuninkaallisessa autokadussa tänä iltapäivänä.

”Kenenkään autojen ohittamista vastaan ​​ei puututa. Kaikki roskakoribussit, julkiset autot, taksit, siviiliautot sekä kuninkaallinen autokatu saavat kulkea. Meidän on oltava täysin tietoisia siitä, että jokaisella on oikeus käyttää tietä. Anon sanoi lavalla tänä aamuna.

KUVA: Ilmainen NUORISO

Lisää saapuvista mielenosoittajista valtakunnallisesti oli miehittänyt puolet Ratchadamneon Avenuesta iltapäivällä ja alkoi purkaa barrikadeja ja pieniä kasveja, jotka Bangkokin metropolin hallinto oli koristellut Demokratian muistomerkin ympärillä väittäen, että alue kuuluu ihmisille eikä sitä pitäisi miehittää kenenkään muunkaan viranomaiset vaan yleisö.

Syntyi jännittynyt fyysinen vastakkainasettelu, kun rojalistit ja demokratiaa kannattavat mielenosoittajat huusivat haasteita ja heittelivät esineitä toisilleen. Poliisi ja mielenosoittajat olivat onnistuneet erottamaan nämä kaksi lyhyessä ajassa, mutta kerrottiin, että ainakin 3 ihmistä sai lieviä vammoja. On epäselvää, mikä puoli aloitti tappelun, kun molemmat vastapuolet syyttivät toista.

Mielenosoittajien kerrotaan marssivat hallituksen talolle noin kello 2 vaatiakseen pääministeri Prayut Chan-O'Chan eroa. Samaan aikaan kaikille teille asennettiin runsaasti Bangkokin julkisen liikenteen busseja ja kunnollinen määrä betoni- ja vaijeriesteitä. demokratiaa kannattavia mielenosoittajia pääsemään hallituksen taloon.

KUVA: Bangkok Post

PÄIVITÄ -

3: 51 PM

– Demokratiaa kannattavat mielenosoittajat ovat puolimatkassa hallitustalolle, kun he ovat kohdanneet poliisijonon ja poliisibussit Thewakam Rangrak -sillalla. He onnistuivat neuvottelemaan viranomaisten kanssa ja ylittämään sillan, mutta poliisi pystytti sitten uuden barrikadien rivin Nakhon Sawan -tielle.

– Mielenosoittajat, rintamajoukot ja protestivartijat istuvat nyt rauhallisesti ja odottavat virallisia barrikadeja päin Nakhon Sawan -tiellä, joka sijaitsee sadan metrin päässä hallitustalosta, kun heidän johtajansa neuvottelevat viranomaisten kanssa, jotta he jatkaisivat toimintaansa. tapa. Klo 5 mennessä ryhmä on edelleen barrikadeilla.

– Sillä välin Rachadumnouen-katu, jolle joukkomielenosoittaja kokoontui aiemmin, on raivattu ja palannut normaaliksi liikenteensä, kunnes kuninkaallinen autokatu saapuu aikataulun mukaisesti klo 5.

KUVA: MThai

5: 00 PM

– Linja-autobarrikadin alueelle on määrätty joukkovalvontapoliisi. Bussien takana on suuri joukko hallitusta tukevia vastamielenosoittajia. Lainvalvontaviranomaiset ovat saaneet useita satoja joukkovalvontapoliiseja lähetettäväksi linja-autobarrikadialueelle, koska molemmat osapuolet kieltäytyvät perääntymästä.

– Valvontapoliisit ovat lopulta suostuneet poistamaan linja-autonsa ja niiden vahvistukset sen jälkeen, kun poliisin ja mielenosoittajien välinen sopimus on tehty. Massiiviset mielenosoittajat ovat jatkaneet marssiaan Nang Loengin risteykseen, jossa hallitustalo sijaitsee 800 metrin päässä.

5: 27 PM

– Poliisi- ja lainvalvontaviranomaiset pidättelivät mielenosoittajia heidän yrittäessään päästä hallituksen taloon, kun hänen kuninkaallista majesteettiaan Kuningasta ja Kuningatarta kuljettava kuninkaallinen autokatu kulki Phitsanulok-tien läpi.

– Joukko rojalistin kannattajia ja demokratian kannattajia pääsi huutootteluihin radikaalisti vastakkaisilla mielipiteillä, mutta fyysisesti rauhanomaisesti, kun Hänen Kuninkaallinen Majesteettinsa ohitti autokadulla. Moottoriajoneuvo kulki lopulta ilman suurempia tapauksia.

– Lainvalvontaviranomaiset kontrolloivat tilannetta tiukasti korkeasta jännitteestä ja molempien vastaryhmien intohimoista huolimatta.

KUVA: Sumet Thongphun

6: 16 PM

Mielenosoittajat ovat nyt saapuneet hallitustalolle Phitsanulok Roadille. Heidän kerrotaan suunnittelevan leiriytyvänsä yöpymään vähintään kolmeksi päiväksi pääministerin toimiston eteen.

7: 00 PM

Puheet ovat alkaneet hallituksen talon edessä, kun suuri joukko mielenosoittajia on saapunut paikalle. Pattaya News toimituksellisena politiikkana ei arvioi yleisön kokoa. Poliisi on siirtynyt väkijoukon takaosaan ja tilanteen jännitys on hieman helpottunut.

7: 37 PM

Joukko sotilaita rakentaa lisää piikkilanka-aitoja tukkiakseen sisään- ja poistumistien armeijan alue 1:n päämajan eteen Ratchadamnoen Nok Roadille. Mielenosoittajat yrittivät estää sotilaita levittämästä aitaa työntämällä lähelle ja yrittämällä huutaa sotilaita pois.

9: 51 PM

Ryhmä lainvalvontaviranomaisia ​​kehotti mielenosoittajia hajottamaan mielenosoituksen klo 10 mennessä. Samaan aikaan toinen mielenosoittajien ryhmä neuvottelee upseerien kanssa vahvistusten vetämisestä, koska se alkaa aiheuttaa paniikkia mielenosoittajien ja katsojien keskuudessa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.