Kaksi demokratiaa kannattavaa aktivistia ja useita mielenosoittajia poliisin pidätyksessä kokoontuessaan Demokratian muistomerkille tänä iltapäivänä, toinen hätämielenosoitus kutsuttiin pidätyksen jälkeen

Bangkok -

Poliisi vei aktivisti Jatupat “Pai Dao Din” Boonpattararaksan ja laulaja/lauluntekijä Chaiamorn “Ammy” Kaewwiboonpanin pois tänä iltana, lokakuun 13. päivänä, kun he kokoontuivat aikaisin useiden muiden mielenosoittajien kanssa Demokratian muistomerkillä Bangkokissa odottamaan suunniteltua messua. demokratiaa puolustava mielenosoitus huomenna.

Protestijohtaja Pai Dao Dinin johtama mielenosoittajien ryhmä saapui Bangkokiin Koillis-Thaimaasta tänä aamuna ja aloitti kahden teltan pystyttämisen demokratiamonumentin ympärillä olevalle kävelytielle valmistautuakseen 14. lokakuuta pidettävään kokoontumiseen.

Tielle nähtiin pysäköimässä lava-auto, jossa oli stereot ja väliaikainen näyttämö. Aktivisti ja laulaja esiintyivät ja pitivät puheen lavalla, kun Samranratin poliisiaseman poliisi saapui paikalle, ja kerrottiin pyytäen ajoneuvon ja barrikadien poistamista kadulta liikenteen esteiden vuoksi. Poliisi väitti myös, että tänään ei ollut lupaa mielenosoituksiin tai kokoontumiseen, vaikka sellaisen uskotaan olevan jätetty huomista varten.

Neuvottelu epäonnistui, koska mielenosoittajat vaativat yöpyvänsä alueella. He suostuivat pysymään poissa kadulta poliisin pyynnöstä ja jatkoivat kokoontumista rauhanomaisesti poliisin valvonnassa.

Pieni yhteenotto tapahtui noin kello 3, kun toinen ryhmä poliiseja tuli uuteen neuvotteluun ja pyysi mielenosoittajia vapauttamaan alueelta, koska sitä vaadittiin "tärkeän tehtävän" suorittamiseksi. Aktivistiryhmän Free Youth mukaan virkailijat sanoivat online-lausunnossa, että se oli valmistautumista kuninkaalliseen kulkueeseen. Mielenosoittajat olivat aiemmin kuulemma suostuneet olemaan estämättä mitään kuninkaallisia kulkueita tai kulkueita.

Viisi poliisivahvistusjoukkoa oli lähestynyt ja kuulemma painosti väkijoukkoa palaamaan Pai Dao Dinin kerrottua kieltäytyneen neuvottelemasta mistään. Poliisi kantoi osan mielenosoittajista vankila-autoihin, kun mielenosoittajien ja poliisien välillä alkoi kevyt tappelu/työntöottelu mielenosoituksen silminnäkijöiden mukaan.

Suuri joukko mielenosoittajia nähtiin heittelevän siniseltä näyttäviä maaliämpäriä ja roiskuvan maalia lainvalvontaviranomaisten päälle estääkseen poliiseja lähestymästä ja vangitsemasta lavalla puhetta pitäviä aktivistitovereita.

Pai Dao Din ja Ammy nähtiin otetun fyysisesti alas lavalta ja kuljetettavaksi poliisiautoihin noin klo 4 yhteenotossa ennen kuin mielenosoittajat lopulta vetäytyivät.

Viranomaiset kieltäytyivät kertomasta jäljellä oleville mielenosoittajien johtajille, minne muut on viety, paitsi että heidät vietiin turvalliseen paikkaan poliisin säilöön.

Samaan aikaan jäljellä olevat mielenosoittajat liittyivät hätämielenosoituksiin Bangkokin taide- ja kulttuurikeskuksessa (BACC) BTS National Stadium -asemalla kello 6, sekä monet demokratiaa kannattavat mielenosoittajat, jotka olivat raivoissaan viranomaisten käytöksestä heitä kohtaan. aktivisteja.

Pääkaupungin kiireellinen mielenosoitus vaatii viranomaisia ​​vapauttamaan kansansa ennen huomista massiivista mielenosoitusta. Heidän kerrotaan kokoontuvan BACC:n viereiselle rantakadulle ennen kuin he menevät poliisin päämajaan vaatimaan mielenosoittajien vapauttamista.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.