20 aseellista etelän epäiltyä aloitti koordinoidun hyökkäyksen sähkölaitokseen Pattanissa

Pattani-

Mae Lanin poliisit saivat 11. huhtikuuta 30 kello 25 ilmoituksen, että yli 2024 aseellisen eteläisen epäillyn ryhmän väitettiin pitäneen työntekijöitä vangittuna, syyllistyneen tuhopolttoon ja asentaneen pommeja sähkölaitokseen Yala-Pattani Roadilla. , Mae Lan, Pattani.

Raportin saatuaan Mae Lanin poliisi ja asiaankuuluvat virastot lähetettiin tapahtumapaikalle, ja he löysivät ryhmän sähkötyöntekijöitä, jotka pakenivat henkensä edestä tehtaan etuosaan. Virkamiehet saattoivat nähdä tulipalot tehtaan sisällä kaukaa.

Paloautoja pyydettiin kiireellisesti sammuttamaan tulipalot, koska ne voivat levitä muihin rakennuksiin. Palomiehet saivat palon hallintaan 30 minuutin toimenpiteen jälkeen.

Aseistettujen eteläisten epäiltyjen kerrottiin asettaneen pommeja useisiin tärkeisiin paikkoihin, kuten vedenkäsittelyrakennukseen, paneelivalvontahuoneeseen, turbiinien asennushuoneeseen, ilmakompressoreihin ja hakkeen varastorakennukseen.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan vahinkojen arvioitiin alun perin olevan 27 miljoonaa bahtia.

Poliisitutkinnassa ryhmä sähkötyöntekijöitä kertoi poliisille, että 10 aseistautunutta epäiltyä mustissa univormuissa soluttautui tehtaan takaa ja 10 muuta meni edestä ja väitti osoittaneen heitä ampuma-aseella.

Työntekijöiden kerrottiin lisänneen, että mustissa univormuissa epäiltyjen väitettiin huutavan, että he asettaisivat 10 pommia sähkölaitoksen sisälle ennen kuin he käyttivät useita omatekoisia räjähteitä 10 kilon kaasusäiliöissä hyökkäyksen suorittamiseen. Jotkut epäillyistä syyllistyivät useisiin tuhopoltoihin autoihin ja rakennuksiin.

Poliisin mukaan kello 12 työntekijät ajettiin ulos tehtaalta ja pommit tunnistettiin samanaikaisesti.

Poliisi havaitsi, että epäillyt tunsivat hyvin sähkölaitoksen sisärakenteet sekä tärkeät koneiden ja järjestelmien sijainnit. Aluksi poliisi oletti, että sisäpiiriläiset sabotoivat tai olivat osa hyökkäystä.

Kukaan ei loukkaantunut tapahtumassa, eikä ketään epäiltyä pidätetty, TPN totesi.
Poliisi tutkii asiaa tarkemmin ja kerää todisteita rikospaikalta selvittääkseen, mihin epäiltyjen ryhmään he kuuluivat.

Äskettäin tehtiin tuhopolttoiskuja kolmessa eteläisessä maakunnassa, mukaan lukien Pattanissa, Yalassa ja Narathiwatissa 22. maaliskuuta.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.