Thaimaan eteläiset maakunnat järkyttyivät useiden tuhopolttohyökkäysten vuoksi; Yli 30 tapausta raportoitu

Kansallinen-

Maaliskuun 22. päivänä Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet raportoivat tuhopolttoiskuista kolmessa eteläisessä maakunnassa, mukaan lukien Pattanissa, Yalassa ja Narathiwatissa. Lehdistöaikaan mennessä tuhopolttotapauksia oli yli 30.

Vastauksena tapaukseen Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin paljasti julkisesti saatuaan raportin Pol. Kenraali Kittirat Phanphet, Thaimaan kuninkaallisen poliisin virkaa tekevä kenraali, että Pol. Kenraali Kittirat tarkastaisi etelärajan välittömästi.

Asianomaiset viranomaiset määrättiin seuraamaan tilannetta ja tutkimaan tapausta tarkasti, Srettha sanoi.
Alkututkimuksen yhteydessä Eteläraja-alueen neljännen armeijan komennon tiedottaja eversti Ekwarit Chobchuphon ilmoitti julkisesti hämmentäviä tilanteita etelärajalla sijaitsevissa provinsseissa, että yli 30 tapausta tapahtui ja yhdestä uhrista raportoitiin Mayossa, Pattanissa. Asianomaiset viranomaiset tutkivat tapausta vahingon arvon ja motiivien selvittämiseksi.

Eversti Ekwarit ilmoitti julkisesti, että epäuskottavien tilanteiden uskottiin johtuvan Tak Bain tapauksen 20. vuosipäivästä 25. lokakuuta 2004. Islamilaisen kalenterin mukaan ramadanin aikana oli 11 sykliä.

Tak Bain tapaus tapahtui Tak Baissa, Narathiwatissa 25. lokakuuta 2004. Se sisälsi paikallisten muslimien protestin pidätyksiä ja pidätyksiä vastaan.

Turvallisuusjoukot hajottivat mielenosoituksen rajusti, mikä johti 78 vangin kuolemaan kuljetuksen aikana. Kritiikkiä nousi viranomaisten liiallisesta voimasta ja epäinhimillisestä kohtelusta. Tapaus korosti jännitteitä Thaimaan eteläisissä provinsseissa ja vaati uudistuksia ja rauhanomaisia ​​konfliktinratkaisupyrkimyksiä.

Neljännen armeijan aluekomennon mukaan 1. maaliskuuta kello 10–30 tapahtui 22 tapausta kolmessa maakunnassa. Pattanissa tapahtui 20 tapausta. Songkhlassa oli 2 tapausta, Yalassa 11 tapausta. Narathiwatissa tapahtui 6 tapausta.

Viranomaiset kuitenkin tutkivat lisätietoja ja keräsivät todisteita rikospaikalta saadakseen asianomaiset henkilöt vastuuseen rikoksistaan.

Lue edellinen artikkeli Etelärajaprovinsseja Rangers Confront Wanted Criminals Pattanissa; Kaksi epäiltyä tapettiin ilman oikeudenkäyntiä.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.