Thaimaan perustuslakituomioistuin myönsi puolueelle 15 päivän jatkoajan purkamispyynnön vuoksi

Kansallinen-

Thaimaan perustuslakituomioistuin julkaisi 17. huhtikuuta 2024 virallisen asiakirjan Thaimaan vaalilautakunnan pyynnöstä Move Forward -puolueen hajottamiseksi.

Aiemmin Thaimaan vaalitoimikunnan toimisto (ECT) päätti yksimielisesti jättää perustuslakituomioistuimelle hakemuksen Move Forward Partyn (MFP) hajottamiseksi..

Vastaajat MFP kuitenkin hakivat Thaimaan perustuslakituomioistuimelle vastineen toimittamisen määräajan pidentämistä vielä 30 päivällä. Käsittelyn jälkeen perustuslakituomioistuin päätti, että määräaikaa jatketaan vielä 15 päivällä ja vastine on esitettävä 3 mennessä.

Perustuslakituomioistuimen presidentti Nakharin Mektrairat paljasti julkisesti, että MFP on jättänyt pyynnön pidentää puolueen purkamista koskevan puolustuksen esittämisaikaa.

Väitteet olivat sitä MFP ehdotti aiemmin, että lakiehdotus pykälän 112 muuttamisesta oli oikeuksien tai vapauksien käyttöä demokraattisen hallitusmuodon kukistamiseksi siten, että kuningas toimii valtionpäämiehenä 49 §:n mukaisesti..

Aluksi pidennys voitiin hyväksyä jopa 15 päiväksi ja sitä voidaan jatkaa tarpeen mukaan MFP:n selityksen ja todisteiden perusteella, Nakharin sanoi.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan kerrottiin, että MFP:n purkamista koskevaa vetoomusta koskeva päätöksentekoprosessi ei tapahdu huhtikuussa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.