Thaimaan vaalilautakunta pyrkii edistämään puolueen hajottamista

KUVA: Pita Limjaroenrat - พิธา ลิ้มเจริญรัตน์/Facebook

Kansallinen-

Thaimaan vaalitoimikunnan toimisto (ECT) päätti 12. maaliskuuta 2024 yksimielisesti jättää perustuslakituomioistuimelle hakemuksen MFP:n eli Move Forward Partyn purkamisesta.

Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti 29. helmikuuta 2024 yksimielisesti, että Move Forward -puolueen ja Move Forward -puolueen (MFP) johtajan Pita Limjaroenratin toiminta oli aiemmin ehdotti, että lakiesitys 112 pykälän muuttamisesta oli oikeuksien tai vapauksien käyttö demokraattisen hallitusmuodon kukistamiseksi siten, että kuningas toimii valtionpäämiehenä 49 §:n mukaisesti..

Thaimaan vaalitoimikunnan toimisto (ECT) esitti vaalilautakunnalle tutkimustulokset ja analyysin perustuslakituomioistuimen päätöksestä, jossa todisteiden uskottiin vastaajien syyllistyneen 92 §:n mukaiseen hallituksen kumoamiseen.

Siksi ECT päätti yksimielisesti esittää perustuslakituomioistuimelle hakemuksen MFP:n purkamisesta 93 §:n mukaisesti.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan vaalilautakunnan laki- ja lakiasiainviraston on laadittava hakemus perustuslakituomioistuimelle toimittamisesta ja liitettävä todisteet, erityisesti perustuslakituomioistuimen päätös. Kun vetoomusluonnos oli valmis, se voitiin toimittaa välittömästi perustuslakituomioistuimen käsiteltäväksi ja ratkaistavaksi.

Sen kerrottiin kestävän jopa kaksi päivää, ja tyypillinen prosessi kestää alle viikon.
Parit Wacharasindhu, MFP:n tiedottaja, paljasti julkisesti, että MFP oli valmistellut lakitiimin etukäteen, eikä johtopäätöstä pidä tehdä hätäisesti.

MFP:n lakitiimi tekisi kovasti töitä puolustaakseen puoluetta todistamalla syyttömyytensä ja estääkseen puolueen hajoamisen, Parit sanoi.

Parit väitti, että MFP on laatinut kattavasti valmiussuunnitelmat tilanteiden hoitamiseksi pahimmassakin tapauksessa. Parit lisäsi lisäksi, että MFP:n jäsenet olivat huolissaan vaikutuksesta Thaimaan politiikan arvoihin jälkeenpäin.

MFP:n jäsenet omistautuisivat edelleen ja keskittyisivät työskentelemään ideologiansa puolesta Thaimaan politiikassa, Parit sanoi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.