Thaimaan pääministeri määrää erityisryhmän tarkkailemaan Myanmarin sisällissotaa ja määrää varotoimia rajalla

Kansallinen-

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin antoi 11. huhtikuuta 2024 määräyksen antaa hallituksen erityistyöryhmä seuraamaan Myanmarin sisällissodan epävakaata tilannetta.

Vastauksena käskyyn ja erityistyöryhmän puheenjohtajana Thaimaan varapääministeri ja ulkoministeri Parnpree Bahiddha-nukara tarkasti rajatarkastusaseman Mae Sotissa Takissa ja osallistui tiedotustilaisuuteen. korkea-arvoisten virastojen edustajilta tilanteen seuraamiseksi.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan Thaimaan hallitus valmistautui varotoimenpiteisiin Thaimaan rajalla Mae Sotissa, Takissa, ja luokitteli tilanteen neljään pääryhmään, mukaan lukien 1.) Thaimaan kansalaiset, jotka kärsivät rajalta, voivat hakea Thaimaan hallituksen vuonna 2 valmistelemia suojia. määrätyllä alueella, 123.) Myanmarin pakolaiset voivat ylittää Thaimaan rajan turvallisesti hakeakseen suojaa 3 nimetystä paikasta, 4.) Toiselle Thai-Myanmarin ystävyyssillalle sijoitetut Myanmar-juntan sotilasyksiköt eivät hakeneet virallisesti turvapaikkaa ja XNUMX.) Thaimaan rajan laittomasti ylittäneen kiinalaisen ryhmän Thaimaan viranomaiset seuloivat heidät perusteellisesti ja määrittää heidän asemansa.

Parnpree sanoi, että Myanmarin juntan sotilashenkilöstö, joka halusi ylittää Thaimaan rajan, on riisuttava aseista ja pukeuduttava siviileiksi ennen kuin heidän sallitaan ylittää raja YK:n humanitaaristen periaatteiden mukaisesti.

Äskettäin Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin ilmoitti yleisölle suojelemisesta Thaimaan ilmailualueen tunkeutumiselta Myanmarin sisällissodalta. Jos Thaimaan alueelle tunkeutuisi, Thaimaan kuninkaalliset ilmavoimat (RTAF) reagoisivat vastaavasti ja lähettäisivät lentokoneita valvontaan.

Parnpree paljasti tapauksesta julkisesti, että Thaimaan hallitus antaisi ensin varoituksen kaikille rikoksentekijöille ja vakuuttaa, että Thaimaa ei salli minkäänlaista tunkeutumista Thaimaan ilmailualueelle.

Thaimaan nykytilanne oli hyvä, mutta Myanmarin sisällissota oli arvaamaton ja Thaimaan hallituksen erityinen työryhmä seuraisi tilannetta päivittäin, painotti Parnpree.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.