Thaimaan ilmavoimien komentaja paljastaa F16-lentokoneen 24 tunnin valmiustilassa Myanmarin sisällissodan vuoksi

Kansallinen-

11. huhtikuuta 2024 ilmavoimien komentaja ACM Phanpakdee Pattanakul paljasti julkisesti F16-koneen valmistelun valmiustilassa 24 tunnin ajan vastauksena käynnissä olevaan sisällissotaan Myanmarissa.

Aiemmin Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin antoi yleisölle lausunnon koskien Thaimaan ilmailualueen suojelemista Myanmarin sisällissodalta.

Jos Thaimaan alueelle tunkeutuisi, Thaimaan kuninkaalliset ilmavoimat (RTAF) reagoisivat vastaavasti ja lähettäisivät lentokoneen valvontaan. RTAF lähetti 11. huhtikuuta lentokoneen valvontaan kerran ja tilanne oli hyvä, koska välitöntä uhkaa ei ollut.

Tilannetta tarkkailevien partioiden tiheys riippui kuitenkin epävakaasta tilanteesta, ACM Phanpakdeen mukaan.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan Royal Thai Gazette julkaisi puolustusministeriön määräykset koskien sääntöjä ja menetelmiä käyttää ilma-alusten sotilasaseita sellaisia ​​lentokoneita vastaan, jotka eivät noudata Thaimaan armeijan virkamiesten määräyksiä ja joita pidetään uhkana maan turvallisuudelle. tai vaaraksi yleisölle.

Säännöt tulivat voimaan 10 alkaen ja sen allekirjoitti Thaimaan puolustusministeri Sutin Klungsang.

Yksityiskohdissa tiivistettiin, että Thaimaan sotilashenkilöstö, joka käyttää lentokoneita sieppaamaan ilma-aluksia, joita pidettiin uhkana maalle tai vaaraksi yleisölle luvun 11 mukaisesti, siten, että lentokoneen sotilasaseita voitiin käyttää Thaimaan hallituksen määräysten mukaan kostotoimiin omana itsenä. -puolustus Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan.

Säännöt koskivat kuitenkin myös siviililentokoneita, jos tilanne oli väistämätön. Thaimaan kansallisen median mukaan tässä tapauksessa on välittömästi tehtävä ilmoitus Thaimaan puolustusministerille.

Lue äskettäinen artikkeli Thaimaan pääministerin kiireellisestä puheenvuorosta Myanmarin lentokoneiden laskeutumisesta, korostaa yhteistyötä rauhan ja vakauden puolesta.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.