Thaimaan ilmatieteen laitos varoittaa helleaalloista ja kesämyrskyistä Ylä-Thaimaassa

Kansallinen-

Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) ilmoitti 9. huhtikuuta 2024, että Thaimaan yläosassa esiintyy parhaillaan lämpöaaltoa 11. huhtikuuta 2024 asti. Kiinasta tuleva kylmä ilmamassa laskeutuisi peittämään Thaimaan koillisosan ja Etelä-Kiinan meren. , sanoi TMD.

Samaan aikaan Thaimaan yläosassa vallitsi yleisesti kuuma tai paahtavan sää. Lisäksi 9.–11. huhtikuuta länsituulen aallot kulkevat Myanmarin ja ylemmän Pohjois-Thaimaan läpi.

Tämä säämalli johtaisi kesämyrskyyn Thaimaan yläosissa, joille on ominaista ukkosmyrskyt, voimakkaat puuskat ja paikalliset rakeet. Salamaniskuja saattaa esiintyä joillakin alueilla.

Vaikutus tuntuisi aluksi koillisalueella, ja muilla alueilla myöhästyneet vaikutukset.

Näillä alueilla asuvia kehotettiin varomaan kesämyrskyjen vaaraa. Kansalaisten tulisi välttää olemista ulkona, suurten puiden alla, heikkojen rakenteiden sisällä ja ei-tuevissa rakennukset.

Maanviljelijöitä neuvottiin myös valmistautumaan ja ryhtymään varotoimiin suojellakseen maataloustuotteitaan ja karjaansa mahdollisilta vahingoilta.

Ilman saastuminen PM 2.5: Pohjois-, koillis- ja keskiosissa pölyhiukkasia ja savua kertyi kohtalaisesti tai paljon, koska tuuli oli heikko.

Onneksi Songkranin alkaessa Thaimaassa, vesitaistelujen kylmä vesi auttaisi viilentämään ihmisiä monilla alueilla.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.