Myanmarin oppositio valtasi Myanmarin suurimman sotilastukikohdan Myawaddyssa Near Takissa

Kansallinen—

Burman kansalliset tiedotusvälineet raportoivat 7. huhtikuuta 2024, että Karen National Union (KNU) ja People's Defense Force (PDF) valtasivat Myanmarin suurimman sotilastukikohdan Myawaddyssa, Myanmarissa. Aseellinen konflikti tapahtui Mae Sotin lähellä Takissa viime viikolla.

Burman kansallisten tiedotusvälineiden mukaan Myanmarin sotilastukikohtaa ja taktinen esikunta takavarikoitiin seitsemän, ja monia ihmisiä kuoli ja loukkaantui Myanmarin opposition, mukaan lukien KNU ja PDF, ja Myanmar Juntan välisessä sodassa.

Samaan aikaan Myanmarin sotilaat Battalion Camp 275:stä Myawaddyssa antautuivat ja Myanmarin suurin sotilastukikohta oli tällä hetkellä Myanmarin opposition miehittämänä. Burman kansalliset tiedotusvälineet kertoivat, että kansallislippu muutetaan KNU-lipuksi.

Burman kansallisten tiedotusvälineiden mukaan Myanmarin sotilasyksiköt eivät voineet taistella oppositiota vastaan. Ainoa jäljellä oleva sotilastukikohta oli Battalion Camp 375 Myawaddyssa. Thaimaahan voisi kuitenkin vaikuttaa, koska pataljoonan leiri sijaitsi lähellä Thaimaan rajaa. Monet Myanmarin kansalaiset etsivät todennäköisesti turvaa Thaimaasta tämän seurauksena.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan Myanmarin vakavan tilanteen vuoksi monet Myanmarin juntan virkamiehet, jotka kuuluvat Myanmarin sotilashallinnon hallintoneuvoston lainkäyttövaltaan, mukaan lukien Myawaddyn tulli- ja maahanmuuttoviranomaiset, vetäytyivät Myawaddysta ja evakuoitiin Kawkareikiin, Myanmariin.

Äskettäin Myanmarin junta koordinoi Thaimaan hallituksen kanssa pyytääkseen laskeutumista Myanmarin sotilaslentokoneelta ATR72-600 Myanmarin juntan viranomaisille Takin lentokentälle. Lehdistön aikaan pakolaiset olivat valmiustilassa Thai-Myanmar Friendship Bridgellä.

Thaimaan hallitus paljasti julkisesti, että lento Myanmarista laskeutui Mae Sotin lentokentälle ennakkopyynnöstä. Kuitenkin kerrottiin, että lento lähti ulkomaille samana päivänä.

Loput pyydetyt lennot 8. ja 9. huhtikuuta peruutettiin, Thaimaan hallitus ei paljastanut syitä.

Thaimaan hallitus kuitenkin seuraisi tiiviisti vallitsevaa tilannetta Thaimaan ja Myanmarin rajalla hätätilanteissa thaimaalaisten turvallisuuden ja rauhan ja järjestyksen ylläpitämiseksi. Thaimaan hallituksen talossa pidettäisiin 9. huhtikuuta kokous, jossa arvioidaan tilannetta ja ehdotetaan ohjeita sen mukaisesti.

Lue tuore tarina massamaahanmuutosta Myanmarista Thaimaahan käynnissä olevan sisällissodan vuoksi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.