Thaimaan sääennuste: Paahtavan helleaallon peitot maassa, lämpötilat ennätyskorkeudet

Kansallinen-

1. huhtikuuta 2024 Thaimaan sääennuste paljasti julkisesti Thaimaan lämpökartan, jossa käytettiin värejä osoittamaan ennustettuja lämpötiloja 2. - 6. huhtikuuta klo 1 päivittäin. Tämän seurauksena lämpökartalla näkyi mustia värejä, jotka osoittivat paahtavan sään kaikkialla Thaimaassa.

Thaimaan ilmatieteen laitos ennusti huhtikuun säätä ja paljasti keskilämpötilan olevan normaalia korkeampi. Kokonaissade olisi noin 30 prosenttia normaalia vähemmän.

Thaimaan yläosissa oli paahtavan sään ja helleaaltoja monin paikoin, ja korkein lämpötila vaihteli 43.0-44.5 celsiusasteen välillä, erityisesti pohjois- ja koillisalueilla sekä keski- ja itäosien yläosissa. alueilla.

Monilla alueilla olisi kuitenkin ajoittain ukkosmyrskyjä, jotka voisivat lievittää lämpöä Thaimaan yläosan ajoittain peittävien kuuman sään aiheuttamien matalapainealueiden takia. Lisäksi etelä- tai kaakkotuulta olisi lähes koko tämän ajan.

Eteläisellä alueella on kuuma tai paahtavan sää monilla alueilla, ja ukkosmyrskyjä peittäisi noin 20 prosenttia alueesta, enimmäkseen kuun loppupuolella.

Tämä johtui Thaimaanlahden ja eteläisen alueen peittävien itä- tai kaakkotuulien vaikutuksesta.

Kuukauden loppupuolella sää kuitenkin alkaisi siirtyä lounaismonsuuniin, joka kattaa Andamaanienmeren ja eteläisen alueen.

Tämän kuukauden yhteenvetona keskilämpötilan odotettiin olevan tavanomaista korkeampi ja kokonaissateiden tavanomaista pienempi, noin 30 prosenttia.

Tässä kuussa oli yleensä kesämyrskyjä, voimakkaita tuulia ja mahdollisuus sataa rakeita joillakin alueilla. Tämä voi vahingoittaa rakennuksia, koteja ja maatalousalueita.

Onneksi, Songkranin alkaessa Thaimaassa, vesitaistelujen kylmä vesi auttaisi viilentämään ihmisiä monilla alueilla.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.