Thaimaan poliisin kenraali antautui: pidätysmääräys myönnettiin väitetystä rahanpesusalaliitosta

Kansallinen-

Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet kertoivat 5. huhtikuuta 30 kello 2, että Pol. Kenraali Surachet Hakphan antautui Thaimaan pääkaupunkiseudun tutkivalle poliisille, koska hänelle annettiin pidätysmääräys rahanpesurikosten salaliitosta.

Aiemmin thaimaalainen tuomioistuin antoi pidätysmääräyksen kolmelle poliisille ja yhdelle siviileille, jotka koskivat niin kutsuttua Minnie- ja BNK Master -uhkapeliverkostoa. Pol:n tapauksessa Kenraali Surachet, Thaimaan tuomioistuin antoi haasteen ensin. Metropolitan Police Bureaun tutkiva poliisi pyysi kuitenkin yhteensä 3 haastetta ennen kuin Poliin pyysi pidätysmääräystä. Kenraali Surachet.

Tuomioistuin hyväksyi pidätysmääräyksen rahanpesua koskevasta salaliitosta ja rahanpesun salaliittoon osallistumisesta vuoden 1999 rahanpesulain 5, 9 ja 10 pykälän mukaisesti.

Klo 8, samana päivänä, Pol. Kenraali Surachet antoi lyhyen haastattelun antautumisensa ja takuita saamisen jälkeen sanoen, että kaikki oli oikeudenkäynnissä eikä hän ollut huolissaan jäädyttämisestä valtion palveluksestaan.

Thaimaan oikeusjärjestelmän mukaan häntä syytettiin parhaillaan, ja siksi häntä pidettiin edelleen syyttömänä. Hän jatkaisi palvelustaan ​​normaalisti, Pol huomautti. Kenraali Surachet. Hän tunnusti edelleen syyttömyytensä ja totesi, että syytökset ja syytökset olivat luonteeltaan poliittisia ja henkilökohtaisia ​​eivätkä pidä paikkaansa.

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin kävi iltapäivällä keskustelun Polin kanssa 3. huhtikuuta. Kenraali Kittirat Phanphet, Thaimaan kuninkaallisen poliisin virkaatekevä pääkomissaari ja lakitiimi selvittääkseen, onko Pol. Kenraali Surachet pitäisi erottaa palveluksestaan ​​tai ei.

Toistaiseksi päätettiin, että häntä ei pidätetä, koska hän on syytön, ennen kuin hänen syyllisyytensä on todistettu, vaikka hänet siirrettiin pääministerin toimistossa aiemmin pääosin passiiviseen rooliin, kun syytteitä käsitellään ja tarkistetaan.

Lue aiheeseen liittyviä tarinoita Pol. Kenraali Surachet Hakparn:

Thaimaan apulaispoliisipäällikkö Surachet Hakparn kutsuttiin Minnie-uhkapeliverkoston tutkimukseen.

Thaimaan huippupoliisit siirrettiin väliaikaisesti pääministerin toimistoon rahapelitutkinnan aikana.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.