Oikeudellinen kulma: dramaattiset muutokset, joita Thaimaan uusi avioliittolaki tekee

Thaimaan avioliittolaki, joka on ohittanut parlamentin alahuoneen, on merkittävä askel kohti tasa-arvoisten oikeuksien tunnustamista sukupuolesta riippumatta. Jos siitä tulee laki, tässä on joitain merkittäviä muutoksia, joita se tuo mukanaan kumppaniemme mukaan Issan lakimiehet, jotka säännöllisesti osallistuvat lakiin liittyviin artikkeleihin täällä The Pattaya Newsissa.

1. Sukupuolineutraali terminologia: Lakiehdotuksen tarkoituksena on tarkistaa Thaimaan siviili- ja kauppalain pykälä 1448, joka tunnetaan yleisesti nimellä "avioliittolaki". Se korvaa termit "aviomies" ja "vaimo" kattavammalla termillä "puoliso". Lisäksi lakiehdotuksessa ehdotetaan "mies" ja "nainen" korvaamista termillä "henkilö".

2. Samaa sukupuolta olevien liittojen laillinen tunnustaminen: Thaimaasta tulee ensimmäinen maa Kaakkois-Aasiassa, joka laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot. Tämä tunnustus antaa pariskunnille yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet heidän sukupuolestaan ​​riippumatta.

3. Julkaiseminen kuninkaallisessa lehdessä: Senaatin hyväksynnän ja Hänen kuninkaallisen majesteettinsa kuninkaan hyväksynnän jälkeen lakiesitys julkaistaan ​​Royal Gazettessa. Siitä tulee sitten laki 60 päivän odotusajan jälkeen. Tänä aikana samaa sukupuolta olevat parit voivat mennä virallisesti naimisiin ja nauttia oikeudellisesta suojasta.

4. Kansainvälinen tunnustaminen: Laillistamalla samaa sukupuolta olevien avioliitot Thaimaa liittyy Taiwanin ja Nepalin kaltaisten maiden joukkoon Aasiassa, jotka tunnustavat yhtäläiset avioliittooikeudet. Tämä liike nostaa Thaimaan asemaa maailman silmissä.

5. Sukupuolisidonnaisen kielen poistaminen: Lakiesitystä on muokattu sen varmistamiseksi, että sukupuoleen perustuva kieli vastaa nykyistä sosiaalista kontekstia. Parlamentin jäsenet ovat pyrkineet poistamaan sanamuodot, jotka saattavat rajoittaa LGBTI+-henkilöiden oikeuksia, erityisesti samaa sukupuolta olevien parien kanssa, joilla on lapsia.

Kaiken kaikkiaan Marriage Equality Bill on merkittävä virstanpylväs Thaimaan matkalla kohti suurempaa osallisuutta ja yhtäläisiä oikeuksia kaikille pariskunnille heidän sukupuoli-identiteetistään riippumatta.

Avioliiton tasa-arvoon liittyvien suurten muutosten lisäksi Thaimaan avioliittotasa-arvolaki sisältää useita muita lainsäädännöllisiä muutoksia:

1. Sukupuolineutraali kieli: Lakiehdotuksella muutetaan Thaimaan siviili- ja kauppalain 68 säännöstä. Se korvaa nykyiset termit "aviomies" ja "vaimo" kattavammalla termillä "aviopari". Tämä muutos varmistaa, että LGBTQ-pareille on yhtäläinen oikeudellinen asema ja oikeudet.

2. Perintöoikeudet: Samaa sukupuolta olevat parit saavat nyt samanlaiset perintöoikeudet kuin heteroseksuaalisissa avioliitoissa. Tämä tarkoittaa, että omaisuutta ja omaisuutta voidaan siirtää puolisolle ilman sukupuoleen perustuvaa syrjintää.

3. Adoptiooikeudet: Lakiesitys antaa samaa sukupuolta oleville pareille oikeuden adoptoida lapsia. Tämä merkittävä askel varmistaa, että LGBTQ-perheillä on samat lailliset mahdollisuudet luoda ja kasvattaa perheitä kuin heteroseksuaalisilla pariskunnilla.

4. Lääketieteellinen päätöksenteko: Uuden lain myötä samaa sukupuolta olevilla puolisoilla on valtuudet tehdä lääketieteellisiä päätöksiä toistensa puolesta. Tämä sisältää tilanteet, joissa toinen kumppani on toimintakyvytön tai ei pysty antamaan suostumusta.

5. Ulkomaisten avioliittojen tunnustaminen: Laki hyväksyy ulkomailla solmitut samaa sukupuolta olevat avioliitot. Muissa maissa laillisesti avioituneiden pariskuntien liitot tunnustetaan Thaimaassa, mikä takaa heille laillisen suojan ja oikeudet maan sisällä.

Nämä muutokset edistävät yhdessä tasa-arvoa, poistavat syrjintää ja parantavat LGBTQ-henkilöiden ja -parien oikeudellista asemaa Thaimaassa.

Thaimaan LGBTQ+-aktivistit ovat ilmaisseet sekä toivonsa että huolensa avioliiton tasa-arvolakista. Samalla kun he juhlivat edistymistä kohti yhtäläisiä oikeuksia, he korostavat myös alueita, joilla lasku ei ole riittävä. Tässä on joitain heidän huolenaiheistaan:

1. Epätäydelliset suojat: Vaikka lakialoite laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot, jotkut aktivistit väittävät, että se ei tarjoa kattavaa suojaa LGBTQ+-henkilöille. He uskovat, että lisäsäännöksiä tarvitaan suojaamaan syrjintää vastaan ​​elämän eri osa-alueilla, mukaan lukien työllisyys, asuminen ja terveydenhuolto.

2. Vanhempien oikeudet: Lakiehdotuksessa ei nimenomaisesti käsitellä samaa sukupuolta olevien parien vanhempien oikeuksia. Aktivistit korostavat selkeiden oikeudellisten ohjeiden tarvetta adoptiosta, huoltajuudesta ja vanhempainvastuista. LGBTQ+-vanhempien yhtäläisten oikeuksien varmistaminen on ratkaisevan tärkeää perheen vakauden ja hyvinvoinnin kannalta.

3. Transsukupuolisten oikeudet: Vaikka lakiesitys keskittyy avioliittojen tasa-arvoon, se ei koske erityisesti transsukupuolisten henkilöiden oikeuksia. Aktivistit kannattavat transsukupuolisten ihmisten laajempaa laillista tunnustamista ja suojaa, mukaan lukien nimien ja sukupuolimerkkien muuttaminen virallisissa asiakirjoissa.

4. Uskonnollinen oppositio: Pieni ryhmä uskonnollisia kansanedustajia on ilmaissut vastustavansa lakiesitystä. Konservatiivisista näkökulmista syntyy huolia, jotka voivat haitata sen sujuvaa kulkua. Uskonnonvapauden ja yhtäläisten oikeuksien tasapainottaminen on edelleen kiistanalainen kysymys.

5. Täytäntöönpanon haasteet: Vaikka lakiehdotuksesta tulee laki, sen tehokas täytäntöönpano voi kohdata haasteita. Aktivistit ovat huolissaan byrokraattisista esteistä, yhteiskunnallisesta hyväksynnästä ja siitä, että samaa sukupuolta olevat parit voivat käyttää oikeuksiaan ilman esteitä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka avioliiton tasa-arvolaki edustaa merkittävää edistystä, aktivistit kannattavat edelleen kattavampaa lainsäädäntökehystä, joka vastaa Thaimaan LGBTQ+ -yhteisön erilaisiin tarpeisiin ja oikeuksiin.

Harkitse yhteydenottoa Issan lakimiehet, alla olevat yhteystiedot saadaksesi apua mahdollisissa ongelmissasi tai oikeudellisiin asioihin liittyvissä kysymyksissä, mukaan lukien avioliitto, joka on tärkeä askel elämässä ja edellyttää hyvämaineisen asianajajan kuulemista.

Isaan lakimiehet on erikoistunut tarjoamaan oikeudellisia palveluita ulkomaille ja ulkomaan kansalaisille Thaimaassa.

Lisätietoja saat Issan Lawyersista täältä.

-
*Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli sisältää yleistä tietoa, eikä se ole oikeudellista neuvontaa. Pyydä henkilökohtaista ohjausta pätevältä asianajajalta.*

Sponsoroitu mainos/lausunto.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/