Thaimaan parlamentti laillisti virallisesti samaa sukupuolta olevien avioliitot

KUVA: iLaw

Kansallinen -

Thaimaan parlamentti on hyväksynyt lain, joka laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Edustajainhuone äänesti keskiviikkona 27. maaliskuuta 2024 äänin 399 vastaan ​​10 "Avioliiton tasa-arvolain" puolesta, kaksi tyhjää ja kolme ei äänestänyt.

Laki, joka muuttaa siviili- ja kauppalakia, sallii kaiken sukupuolen avioliiton. Aikaisemmin Thaimaa tunnusti vain miesten ja naisten välisen avioliiton. Lisäksi laissa on myös nostettu avioliiton solmimisikäraja 17 vuodesta 18 vuoteen ja tunnustettu samaa sukupuolta olevat puolisot "ensimmäisen asteen sukulaisiksi", mikä antaa heille vanhemmilleen vastaavat oikeudet ja velvollisuudet.

Tämä edistyksellinen askel tekee Thaimaasta ensimmäisen Kaakkois-Aasian maan ja kolmannen Aasiassa, joka tunnustaa samaa sukupuolta olevien liitot. Se merkitsee myös merkittävää muutosta LGBTQ+ -oikeuksissa maassa ja laajemmalla alueella.

Se tarvitsee hyväksynnän senaatilta, joka monien puolueiden ylivoimaisen hyväksynnän vuoksi ei voi käyttää veto-oikeutta lakiehdotukseen, mutta voi pyytää siihen muutoksia. Heidän odotetaan yleisesti hyväksyvän lakiehdotuksen nykyisten senaattorien lausuntojen perusteella.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.