Jomtien Beach Road: Kiista yksisuuntaisista muutoksista

Pattaya, Thaimaa – Jomtien Beachin rauhalliset rannat ovat pitkään olleet turvasatama asukkaille, jotka etsivät hiljaisempaa vaihtoehtoa vilkkaalle Pattayalle. Viimeaikaiset tiejärjestelmän muutokset ovat kuitenkin saaneet monet paikalliset turhautuneiksi ja jakautuneiksi.

Yksisuuntainen dilemma

Jomtien Beach Road aloitti 1. maaliskuuta alkaen kunnianhimoisen ranta-alueen rakennusprojektin. Osuus Dongtan Beachin poliisiasemalta Chaiyapreukin risteykseen muutettiin yksisuuntaiseksi kaduksi vähintään XNUMX kuukaudeksi. Vaikka tämän päätöksen tarkoituksena oli parantaa rantakokemusta, se on herättänyt kiivasta keskustelua asukkaiden keskuudessa. Se johti myös hämmennykseen ja rehellisyyden nimissä siihen, että monet ihmiset eivät noudattaneet uusia sääntöjä, elleivät poliisi olleet paikalla.

Turistit vs. paikalliset

Asian ydin on matkailijoiden toiveiden ja pitkäaikaisten asukkaiden arvostaman ristiriidassa. Jomtien on perinteisesti ollut tunnettu rauhastaan, ja se houkuttelee ulkomaalaisia, jotka etsivät rauhallista elämäntapaa kaukana Pattayan keskustan vilkkaasta kaaoksesta. Na Jomtien Beachin laajeneminen ja sitä seurannut turistivirta ovat kuitenkin muuttaneet maisemaa.

Rantalaajennus

Kerran kuluneen Na Jomtien Beachin kunnostaminen oli välttämätön askel. Uusi ranta houkutteli sekä kotimaisia ​​thaimaalaisia ​​matkailijoita että kansainvälisiä matkailijoita, mikä vauhditti paikallista taloutta. Yömarkkinat syntyivät ja alue vilkastui. Mutta väkijoukon mukana tuli liikenneruuhkia, myöhäisillan riemua ja melua – jyrkkä kontrasti entisajan rauhalliselle Jomtienille.

Liikenneongelmat

Viikonloppuisin, varsinkin lomien aikana, alueella on usein lähes läpipääsemätöntä liikennettä. Paikalliset joutuvat navigoimaan ruuhkien läpi turhautuneena ajoneuvojen tulvaan. Na Jomtienin pienemmät tiet kamppailevat taakan käsittelyssä, mikä johtaa asukkaiden väliseen jännitteeseen, joka on suunnattu virkamiehiin.

Toimivallan hämmennys

Turhautumista lisää, että Jomtien Beachin eteläpää, lähellä kalaravintoloita, kuuluu Sattahipin ja Na Jomtienin viranomaisten alle – ei Pattaya Cityyn. Erot siinä, miten kukin lainkäyttöalue käsittelee valituksia ja ongelmia, ovat ärsyttäneet joitain asukkaita. Lisäksi jotkut meluisat ongelmantekijät vain kävelevät lainkäyttöalueen yli ja aiheuttavat ongelmia toiselle puolelle, jossa täytäntöönpano saattaa puuttua.

Tulevaisuus

Jomtienin kehittyessä tasapainon löytäminen matkailutulojen ja asukkaiden mukavuuden välillä on edelleen haaste. Vaikka rannan laajentaminen hyödyttää paikallista taloutta, se myös häiritsee rauhaa, joka veti monia tämän rannikon helmen luo.

Katso lisätietoja sisältöpäällikkömme Adam Juddin tuoreesta toimittajasta Jomtien Beachin muuttuvista kasvoista.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/