Mielipide: Jomtienin kasvot ovat muuttumassa, eivätkä kaikki ole sen kanssa samaa mieltä

Myöhemmin tällä viikolla, 1. maaliskuuta, Jomtien Beach Road aloittaa kunnianhimoisen ranta-alueen rakennusprojektin Dongtan Beachin poliisiasemalta Chaiyapreukin risteykseen, jolloin katu kääntyy jonkin aikaa yhteen suuntaan päätöksellä, jota ei ole otettu paljon vastaan. positiivinen fanfaari lukijoiltamme.

We eivät aio käsitellä tässä mielipidekirjoituksessa paljon kyseisestä projektista, voit lukea siitä lisää täältä, jos haluat.

Haluan puhua siitä, kuinka Jomtien muuttuu ja muuttuu edelleen ja kuinka nämä muutokset matkailijoiden ja asukkaiden toiveiden suhteen ovat todennäköisiä vastakohtia.

Olen asunut Jomtienissa vuodesta 2017, sitä edeltävät vuodet asuin Keski-Pattayalla. Jomtienilla on aina ollut Pattayaa hiljaisemman alueen maine ilman yhtä paljon yöelämää ja monia entisiä asukkaita. Asun vilkkaammalla Jomtienin alueella lähellä Dongtania, jossa on monia baareja ja ravintoloita, toisin kuin Na Jomtienin loppupää...mutta sekin alue on muuttumassa.

Pahoin vaurioituneen Na Jomtien Beachin laajentuminen viime vuosina on varmasti houkutellut alueelle lisää turisteja, erityisesti venäläisiä ja kotimaisia ​​thaimaalaisia ​​matkailijoita. Melkein kukaan ei väitä, että lähes olematon ja kulunut edellinen ranta Na Jomtien Beachin eteläpäässä Sattahipissa oli kunnostettava. Väittely alkoi siitä, kuinka käsitellä lisääntyviä väkijoukkoja ja melua.

Rantalaajennus on tuonut Jomtien Beachin alueelle useita uusia yömarkkinoita ja monia yöpyjiä, joista osa sytyttää ilotulitteita ja soittaa kovaa musiikkia kaikkina yön tunteina, mikä ärsyttää asukkaita, jotka olivat aiemmin valinneet tämän alueen ollakseen hiljaisia ​​ja syrjäisempiä kuin Keski-Pattaya.

Covidin ja rajojen sulkemisen aikana monet Bangkokin thaimatkailijat löysivät todella Jomtien Beachin, josta on tullut suositumpi kuin koskaan kotimaan thaimaalaisten matkailijoiden keskuudessa, ja monet valitsivat sen lähempänä sijaitsevan Bangsaenin sijaan. Tämä on kuitenkin tuonut alueelle liikennettä, jota tiet, varsinkin Na Jomtienin pienempi tie, eivät kestä hyvin ja turhauttaneet monia asukkaita. Joka viikonloppu, varsinkin lomaviikonloput, näet lähes läpipääsemätöntä liikennettä… mutta suuria matkailutuloja… alueella.

Monet lukijoistamme eivät todennäköisesti ole myöskään tietoisia siitä, että Jomtien Beachin eteläpää lähellä suuria kalaravintoloita EI ole Pattaya Cityn vastuulla, vaan sitä hoitavat Sattahipin ja Na Jomtienin viranomaiset. Erot eri lainkäyttöalueilla valitusten ja ongelmien käsittelyssä ovat myös ärsyttäneet joitain paikallisia asukkaita.

Pattaya tutkii aktiivisesti laillisten viihdealueiden mahdollista laajentamista Keski-Pattayasta myös Jomtieniin (mutta ei Sattahip-osaan). Nämä vyöhykkeet eivät ole muuttuneet lähes 25 vuoteen, ja niiden perustamisesta lähtien Jomtien on nyt nähnyt satojen baarien saapumisen ja on nyt Pattayan suurimman ja suosituimman homoalueen koti, joka on ottanut Boyztownin vallan jo ennen Covidia.

Pattaya City on hyvin tietoinen tästä ja hyvin tietoinen siitä, että monet näistä baareista haluavat olla laillisesti auki klo 2 tai myöhemmin, eikä heidän tarvitse teeskennellä olevansa ravintoloita, kuten Pattaya varsinaisesti. Monet Jomtienin asukkaat kuitenkin vastustavat tätä yöelämän vyöhykkeen laajentamista, vaikka se näyttäisikin olevan väistämätöntä, ja teknisesti alueella on jo satoja baareja, jotka toimivat jokseenkin harmaalla laillisella viihdeasemalla.

Pattaya suunnittelee edelleen laajentavansa myös Jomtien Beachin pohjoisosaa ja laajentaa aluetta kuten eteläpäätä. Tämä houkuttelee varmasti entisestään enemmän turisteja jo ennestään suositulle alueelle, erityisesti thaimaalaisia ​​ja venäläisiä, mutta muuttaa jälleen alueen ilmettä. On epäselvää, tapahtuuko tämä lopulta Dongtan Beachille, koska monet tämän alueen asuntojen asukkaat ovat ilmaisseet äänekkäästi vastustavansa kaupungintaloa, koska ne ovat huolissaan siitä, että se valtaa alueen entisestään liikenteellä ja turisteilla.

Pattaya järjestää myös säännöllisesti suuria tapahtumia Jomtien Beachillä, enemmän kuin koskaan ennen, mikä tietysti tuo lisää liikennettä ja vierailijoita alueelle, ja pääsyynä aiemmin mainittu tienrakennusprojekti on tulossa pian.

Projektia lukuun ottamatta yksi Pattayan musiikkifestivaalin suurimmista viikonlopuista maaliskuun kolmantena kokonaisena viikonloppuna järjestetään Jomtien Beachillä Now-hotellin ja melko uuden ja ERITTÄIN suositun Yaimakin yömarkkinoiden kanssa, jossa esiintyy thaimaalaisia ​​A-lister-bändejä, kuten Bodyslam ja Cocktail- ja huipputhaimaalaiset hiphop-artistit, kuten Youngohm.

Kaikki nämä tapahtumat, baarit, rakennusprojektit ja paljon muuta muuttavat varmasti Jomtienin kasvot. Suuret asuntoprojektit, kuten Copacabana ja Riviera ja muut tulevat, tuovat alueelle lisää asukkaita, mutta monet heistä ovat osallisempia yöelämästä tai matkailusta kuin jotkut vanhemman asunnon pitkäaikaiset asukkaat, jotka alun perin valitsivat Jomtienin rauhalliseksi paikaksi. pysyä. Todellakin, jotkut uudemmista asunnoista näyttävät olevan pääasiassa venäläisten ja kiinalaisten turistien käytössä pääasiassa hotelleina.

Kuten koko maailma, asiat muuttuvat ja edistyminen etenee, eivätkä kaikki tule olemaan onnellisia. Pattayan kaupungin viranomaiset sanovat tekevänsä parhaansa yrittääkseen miellyttää kaikkia osapuolia ja hallitakseen melusaastetta, vaikka he laillisesti laajentaisivatkin viihdealueita, mutta se jää nähtäväksi.

En ole edes koskenut ilmansaasteisiin tai öisiin kilpailuihin, jotka ovat myös yleisiä valituksia asukkailta täällä. Tai "huhu", jonka mukaan IconSiam todennäköisesti sijoittaisi pitkään suunnitellun suuren Pattaya-ostoskeskuksensa Jomtieniin, ei Pattayaan Keski-Pattayaan, mikä tietysti lisäisi merkittävästi liikennettä.

Asiat muuttuvat, se on varmaa. Mitä mieltä olet muutoksista? Kerro meille osoitteeseen Editor@thepattayanews.com.

Pidämme sinut ajan tasalla, kuten aina, Jomtieniin tulevista suurista projektimuutoksista.

Tämä artikkeli on TPN:n mediasisällön päällikön Adam Juddin itse kirjoittama toimituksellinen/mielipide, eikä sitä saa kopioida tai kirjoittaa uudelleen tekoälyllä ilman lupaa tai linkitystä alkuperäiseen osaan.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/