Thaimaan terveysviranomainen ehdottaa sijaissynnytyslain muutoksia kaikille aviopareille, korostaa LGBT+:n oikeuksia

Kansallinen-

20. helmikuuta 2024, tohtori Surat Wisetsak, Department of Health Service Supportin (DHSS) pääjohtaja, julkisti ehdotetut muutokset sijaissynnytyslakiin, joiden tarkoituksena on sallia sijaissynnytys aviopareille sukupuolivaatimuksia määrittelemättä.

Tohtori Surat käsitteli myös LGBT+-yhteisön sijaissynnytyksiä ja totesi, että laillisesti samaa sukupuolta olevat avioparit voivat harjoittaa sijaissynnytystä tai käyttää avustettuja lisääntymistekniikkaa, korostaen laillisesti tunnustettujen avioliittojen tarvetta.

Lue Thaimaan hallituksen politiikasta, joka edistää avioliittolakia.

Nämä muutokset uudistaisivat lakia ja yksinkertaistaisivat prosessia ilman, että laadittaisiin uutta, totesi tohtori Surat.

Tohtori Surat käsitteli sijaisäidin roolia ja sukulaisten mahdollista osallistumista, jos aiotut vanhemmat menehtyvät. Se korosti, että on tärkeää asettaa etusijalle avusteisten lisääntymisteknologian avulla syntyneiden lasten hyvinvointi, mikä vastaa lain tavoitetta varmistaa heille kattava suoja, totesi tohtori Surat.

Ulkomaalaisten sijaissynnytyksestä tohtori Surat selvensi, että nykyiset lait edellyttävät, että vähintään yhden parin jäsenen on oltava vain thaimaalainen, eikä tällä hetkellä ole tehty muutoksia, jotka sallivat ulkomaalaisten sijaissynnytyksen Thaimaassa.

Lisäksi samanlaisesta aiheesta, joka koski LGBT-hetkeä Thaimaassa, Move Forward -puolueen kansanedustaja Tunyawaj Kamolwongwat mainitsi henkilökorttien sukupuoli-identiteettiä koskevan lainsäädäntöluonnoksen harkitsemisen itsemääräämisoikeudeksi tulevassa Thaimaan parlamentin istunnossa 21. helmikuuta.

Tällä lainsäädännöllä pyrittiin käsittelemään virallisiin asiakirjoihin, matkoihin, pukeutumiskoodeihin ja sukupuoli-identiteettiin liittyviin taloustoimiin liittyviä kysymyksiä, Tunyawaj sanoi.

Päätöstä ei kuitenkaan viimeistelty, ja se piti käydä läpi jatkokäsittelyssä ennen Thaimaan hallituksen hyväksyntää.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.