Thaimaan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran § 112 -tapaus: lisätutkinta määrätty

Kansallinen-

19. helmikuuta 2024 Prayut Phetkhun, oikeusministeriön tiedottaja, käsitteli Thaimaan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran tapausta rikoslain 112 pykälässä, joka koskee väitettyjä rikoksia monarkiaa vastaan.

Special Investigation Department (DSI) luovutti Thaksinin syytteen yleiselle syyttäjälle. Tarkasteltaessa Thaksinin oikeudenmukaisuutta koskevaa vaatimusta katsottiin tarpeelliseksi suorittaa lisätutkinta, mikä johti uusiin haasteisiin 10. huhtikuuta 2024 tapauksen käsittelyä varten.

Prayut totesi sen 18. helmikuuta 2024 Thaksin vapautettiin ehdonalaiseen Thaimaan vankeusrangaistuslaitoksen valvonnassa.

Prayut lisäsi, että syyttäjämääräys on annettu pykälästä 112, joka on ensimmäinen sen jälkeen, kun Thaksin palasi Thaimaahan. Palattuaan ja ilmoittaessaan syytteet 17. tammikuuta 2024 Thaksin kuitenkin esitti oikeudenmukaisuusvaatimuksen, mikä sai DSI:n suorittamaan uudelleenarvioinnin käyttämällä vakuutena pankin hyväksymää tilikirjaansa, joka sisälsi 500,000 XNUMX bahtia.

Tämän seurauksena Thaksinin tulee saapua henkilökohtaisesti 10. huhtikuuta 2024 kuullakseen tuomion siitä, pitääkö syyttäjä asianmukaisena jatkaa asian käsittelyä; nostaa syyte, olla nostamatta syytettä tai lykätä käsittelyä.

Jos lisätutkimusta ei ole saatu päätökseen määrättyyn päivään mennessä, Thaksinille on silti ilmoitettava tuloksista. Jos syytemääräys annetaan 10. huhtikuuta, Thaksin tuodaan välittömästi oikeuden eteen.

Jos syytteeseenpanomääräystä ei kuitenkaan anneta, tapaus katsotaan päätetyksi yleisen syyttäjänviraston korkeimmalla tasolla, eikä Thaimaan kuninkaallisen poliisin suorittama lisätarkistus ole tarpeen, koska 112 §:n mukaiset tapaukset kuuluvat korkeimman syyttäjän lainkäyttövaltaan. toimisto.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.