Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra joutuu oikeussyytteisiin väitetyistä monarkiaa vastaan ​​tehdyistä rikoksista

KUVA: Prachachat

Kansallinen-

6. helmikuuta 2024 valtakunnansyyttäjänviraston tiedottaja Prayut Phetkhun paljasti julkisesti yksityiskohtia Thaksin Shinawatraa koskevasta oikeusjutusta, joka koskee rikoslain pykälää 112, joka koskee väitettyjä monarkiaa vastaan ​​tehtyjä rikoksia. 21. toukokuuta 2015 Soulissa, Etelä-Koreassa.

Thaimaan poliisitutkinnan jälkeen Thaksinille nostettiin kaksi syytettä, mukaan lukien 112 §:n mukainen rikos ja tietokonerikoslain rikkominen väärien tietojen levittämisestä.

Huolimatta Thaimaan kuningaskunnan ulkopuolella tapahtuneista rikoksista, ne kuuluivat Thaimaan lainkäyttövaltaan rikosprosessilain mukaisesti. Näin ollen valtakunnansyyttäjänvirasto oli vastuussa tapauksen syytteeseenpanosta.

Thaksinin pakolaisaseman vuoksi valtakunnansyyttäjänvirasto kehotti tutkijoita antamaan pidätysmääräyksen. Tämän jälkeen tutkijat pyysivät rikostuomioistuimelta pidätysmääräystä, joka annettiin 15. toukokuuta 21 tapahtuneen tapauksen jälkeen kuluneen 2015 vuoden vanhentumisajan kuluessa. Thaksinin paluu Thaimaahan 22. elokuuta 2023 johti hänen pidättämiseen liittyen muut rikosasiat.

17. tammikuuta 2024 Kunthanit Mongkolsawat, yleisten syyttäjien johtaja ja asiaankuuluvat virastot ilmoittivat Thaksinille syytöksistä. Thaksin kuitenkin kiisti syytteet ja lähetti kirjeen, jossa vaadittiin oikeudenmukaisuutta. Kunthanit välitti Thaksinin lausunnon tutkintaviranomaisille tutkinnan ottamiseksi mukaan.

Asia on parhaillaan Valtakunnansyyttäjänviraston käsittelyssä, ja se esitetään korkeimpien syyttäjien lausuntoa ja muita oikeustoimia varten. Tämä päivitys tarjoaa taustan tapaukselle, joka on herättänyt huomiota eri poliittisten ryhmien ja thaimaalaisten keskuudessa. Jatkuvasta tarkastuksesta huolimatta oikeusprosessi jatkuu Thaimaan lain mukaisesti, totesi syyttäjänviraston tiedottaja.

Thaksin on edelleen sairaalassa Thaimaassa kiistanalaisen tapauksen vuoksi, vaikka monet ovat protestoineet ja kehotti häntä palaamaan vankilaan tai virkamiehiä lisäämään avoimuutta hänen väitetyistä sairauksistaan, joiden vuoksi hän on sairaalassa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.