Thaimaan oikeusviranomaiset puhuvat Thaksin Shinawatran lääketieteellisestä hoidosta ja mahdollisesta ehdonalaisesta vapauttamisesta: Kriteerien täyttäminen, mutta lisäprosessit ovat arvioitavana

Kansallinen-

17. tammikuuta 2024 Thaimaan oikeusministerin neuvonantaja Somboon Muangklam ja asiaankuuluvat viranomaiset pitivät lehdistötilaisuuden Thaksin Shinawatran riidanalaisesta tapauksesta.

Somboon paljasti julkisesti, että Thaksin sai sairaanhoitoa vankilan ulkopuolella yli 120 päivää, mutta se noudatti Thaimaan vankilaosaston pääjohtajan menettelyjä.

"Oikeusministeriön kansliapäällikön ja oikeusministerin on hyväksyttävä raportit 60 päivän ja 120 päivän sairaanhoidon jälkeen vankilan ulkopuolella", Somboon sanoi.

Thaksinin tapauksessa 136 päivän (17. tammikuuta) sairaanhoito Poliisin yleissairaalassa täytti nykyiset kriteerit ja Thaimaan lakien mukainen, Somboon huomautti.
Sitthi Sutivong, Thaimaan vankeusrangaistusosaston apulaispääjohtaja, mainitsi ehdonalaisen vapauden tapauksessa, että jokaisen vankilan komentajan on tutkittava vankeja.

Vangit eivät kuitenkaan voineet esitellä itseään, sillä jokainen vankila arvioi joka kuukausi, olivatko he asianmukaisissa kriteereissä. Sitten nimet toimitettaisiin Thaimaan vankeusrangaistuslaitokselle ja toimitettaisiin komitealle, joka harkitsee ehdonalaista vapauttamista vastaavasti.

"Thaksinin tapauksessa hän oli oikeutettu ehdonalaiseen, koska hänet luokiteltiin keskitason vangiksi, yli 70-vuotiaana ja hänellä oli erilaisia ​​terveysongelmia. Thaimaan vankilaosastolla ei kuitenkaan ollut tietoa eikä raporttia Bangkokin tutkintavankilasta siitä, ilmoitettaisiinko hänen nimensä lähitulevaisuudessa”, Sitthi huomautti.

"Jos Thaksin vapautettaisiin ehdonalaiseen, Bangkokin tutkintavankila pyytäisi lisäprosesseja dokumentaatiota, sähköistä valvontaa (EM) ja muita ohjeita varten. Lisäksi ehdonalaiseen vapauslautakunta harkitsisi, joutuisiko Thaksin EM-käyttöön vai ei, ja syyt on esitettävä”, Sitthi sanoi.

Kaikkien vankien, jotka olivat oikeutettuja ehdonalaiseen, on noudatettava korjausmenettelyjä, mukaan lukien ilmoittauduttava kuukausittain rikosviranomaisille, esitettävä huoltajan nimi ja oleskelleet tietyillä alueilla ehdonalaisen vapauden aikana. Mitä tulee poliittisiin puolueisiin osallistumiseen, jos se ei ollut rikkomus tai sääntöjen vastainen teko, se oli hyväksyttävää, Sitthi sanoi.

Lue viimeisimmät artikkelit Thaksinin tapauksesta:

Thaimaan korjausosasto pidentää Thaksinin lääketieteellistä hoitoa yli 120 päiväksi: korostaa potilaiden yksityisyyden ja kansainvälisten standardien kunnioittamista

Thai House Panel tutkii Thaksinin terveystapausta poliisin yleissairaalan syrjintäsyytösten vuoksi

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.